Запотяване на стъклата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Запотяване на стъклата
Малко тъп въпрос, но немога да си настроя вентилацията така, че без климатика да не се запотяват стъклата. Какво ли непробвах, но единствения вариант е само с климата. Малко по-влажно ли е или студено и се почва.. 

- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
Според мен - ако стъклото не е бърсано вътрешно отдавна, го избърши хубаво
Друга възможност е филтъра на купето... На старата ми кола имаше теч на антифриз по радиаторчето на парното и пак потеше яко стъклата...

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Запотяване на стъклата
Hugo Boss написа:Малко тъп въпрос, но немога да си настроя вентилацията така, че без климатика да не се запотяват стъклата. Какво ли непробвах, но единствения вариант е само с климата. Малко по-влажно ли е или студено и се почва..
Принципно ако пуснеш да духа топло в стъклата няма да ти се запотяват. Кофтито е че сега още не е много студено и става ад в колата за да седят сухи стъклата. Ако си пуснал само вентилация (горе мастър-а е на синьо) се запотяват.
Филтърът на климата също играе роля - ако не си го сменял скоро го смени

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....а някой ползвал ли е препарати срещу изпотяване на стъклата- има едни дето се пръска по стъклото и после се бърше с мека кърпа....
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Остави ги тия препарати, навремето ползвах един, само 1 и еднствен път и го изхвърлих, сегашните не ме интересуват. Вентилатора на макс на стъклото и за 3 мин. е чисто.
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
plamen_hh написа:Почиствай ги отвътре и няма да се изпотяват мойте сяка седмица си ги почиствам с медикс и няма проблеми не ми се запотявали
Тва важи особено за сериозно пушещи в колата индивиди като мене

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
alexsch написа:....а някой ползвал ли е препарати срещу изпотяване на стъклата- има едни дето се пръска по стъклото и после се бърше с мека кърпа....
И аз бях ползвал преди на старите си коли, но полза никаква, колегата ти е казал - вентилатора на макс и нема грижи тука
F**k them all!
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
Сигурен ли си че като я мият ти избърсват стъклото хубаво отвътре? Ако не си - пробвай ти да го избършеш 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Hugo Boss написа:Филтъра на купето е сменян преди 3 месеца. Колата се мие вътрешно почти всяка седмица. Като пусна на МАХ да духа топло към прозореца венага се запотява цялото стъкло. Почти всякакви варианти съм пробвал, ама винаги опирам до климатика накрая.
Това какво ще рече? Ако ти я мият/мокрят всяка седмица как смяташ че може да изсъхне в това влажно време

Hugo Boss написа:Филтъра на купето е сменян преди 3 месеца. Колата се мие вътрешно почти всяка седмица. Като пусна на МАХ да духа топло към прозореца венага се запотява цялото стъкло. Почти всякакви варианти съм пробвал, ама винаги опирам до климатика накрая.
Може да ти сълзи радиаторчето на парното леко и от това да се изпотява .
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3