E36 compact в зимни условия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 31 Окт 2008, 16:22

bum_bum написа:Определено не те бива като шофьор бих казал ;) Вместо да си тъпчеш багажника с боклуци, (което не се прави на кола с перфектно разпределение на тежестта м/у мостовете) по- добре вземи потренирай някъде на празно и широко място за да усетиш колата ;)

Прав си! Зависи обаче адски много в кой град живее. В градове без работещ ТЕЦ е кошмар зимата с каквато и кола да е. В Сф няма никакви грижи. Освен в планинските квартали, навсякъде другаде е просто мокро.

Иначе купуваш едни нови Nokian и проблемите са решени ;)

Потребител
Аватар

:)

Мнение от atanas_denev » 31 Окт 2008, 16:25

Колега миналата а както изглежда и тази зима се очертава да съм с компота предишните 3г бях с Е30.На компакта съм с 4ри гоодиърки при по нормални обстоятелства(горе долу почистени пътища) с двоино амбриране и ако не те хапе много кучето си върви прелично колата.Определено върви по добре ако е натоварена,за нестабилност незнам на мен ми бягаше само в началото като си го взех :)
Миналата зима на 7ми януари отивах на очни в Свищов (София-Свищов) пътувах с 3ри момичета познаи колко багаж носеха :shock:
от Българене към Сбищов имаше 50 см сняг никакъв проблем докато не свалиг момичетата с багажа след това затънах в първата пряспа :evil: Но цяла зима в София нямах проблем в същност имах но тои е в мен :twisted:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Окт 2008, 17:10

Какво двойно ,ембеиране бе ,тва да не е ифа :mhihi:
Верно ли го правиш :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 31 Окт 2008, 17:13

vld написа:Какво двойно ,ембеиране бе ,тва да не е ифа :mhihi:
Верно ли го правиш :shock:

на м43 компот :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от atanas_denev » 31 Окт 2008, 17:32

Е ако е на 3000к и му сложа 2ра познай какво става...
Аз така си карам и нямам проблем въпрос на лично предпочитание :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Окт 2008, 17:43

atanas_denev написа:Е ако е на 3000к и му сложа 2ра познай какво става...

E какво ?
Имаш проблем с чувствителността на крачето ли?
Или са ти некоординирани движенията и смачкваш газта винаги до ламарината... :help:

Айде стига глупости ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 31 Окт 2008, 18:12

vld написа:
atanas_denev написа:Е ако е на 3000к и му сложа 2ра познай какво става...

E какво ?
Имаш проблем с чувствителността на крачето ли?
Или са ти некоординирани движенията и смачкваш газта винаги до ламарината... :help:

Айде стига глупости ;)

Владо, 100% не прави разлика пича м/у двойно амбриране и изравняване на обороти (междинна газ).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niko74 » 31 Окт 2008, 19:12

А нещо за Дизела да кажете?Аз съм с Мишлен 205,65,15-с добър грайфер,как ли ще е???Доста отдавна съм карал зимата кола със задно,та не знам...Ама както казват-Като карането на колело-не се забравя...

Потребител
Аватар

Мнение от danail_3 » 06 Ное 2008, 13:58

Незнам
Миналата зима 3 бр. ПТП в първите две АЗ съм виновен и всеки път щото се поднася (направо се върти). В третото ПТП вината спорна, обаче другия участник беше с една фадрома и му нямаше нищо, та тоя път ми се размина акта. Тази есен беше капнало малко дъжд и............ пак ПТП щото в един завой се завъртях 3 пъти и айде в насрещното. Та мисълта ми е че тази кола е мн. стабилна в сухо време и както си свикнал да влизаш по остро в завоите, така като падне дори малко дъжд (да не говорим за сняг), става незнам какво става ама се върти.

ПП за тези дето ще кажат че не умея да карам
карам от 98 коли само със задно предаване
(2 Сиери и 1 фият 125 П ( на бащата)) ама такова чудо като тоя компот НЕМА.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Ное 2008, 14:07

Дани, ти да не си ми съседа със 316ката с червения салон ;) (до КАТ)
Съжалявам за кофти преживяванията. Ще го видим тази зима как ще е компота, миналата беше ОК, ама хванах края й.

Потребител
Аватар

Мнение от danail_3 » 06 Ное 2008, 14:27

liloff написа:Дани, ти да не си ми съседа със 316ката с червения салон ;) (до КАТ)
Съжалявам за кофти преживяванията. Ще го видим тази зима как ще е компота, миналата беше ОК, ама хванах края й.

той салона и наистина е червен, обаче аз съм селянче (само по местоживеене де НАДЯВАМ СЕ)
Съжелявам за съседа ти, ако и него го е сополетяла моята участ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 06 Ное 2008, 14:30

Потресаващо :shock:

Хората карат Viper-и зимно време , стегнете се :mhihi:

Иначе, наистина, по недоизмислено БМВ в това отношение няма... поне да вървеше :confused:

И все пак, при внимателно каране не е проблем да се кара зимно време, явно ти е тежък десния крак :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от danail_3 » 06 Ное 2008, 14:46

то тежътк - тежък, ама колко да е тежък с тия 100 магарета, дето 1/2 ги пиши бегали вече (след 15 год. стаж),
аз по същия начин си карах и на бащата Сиерата (а беше доста по жива от компота 2000, 16 клапана DOHC), та тя както си беше в сухото така и на сняг (с подходящите гуми де) - нещо средно, а при компота малко по подруг начин ми се виждат нещата - ПООМАЧКАНИ :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 06 Ное 2008, 14:56

Слагай едни 18"-ки да тежат и няма да имаш такива проблеми :mhihi:

Т'ва е - лека задница има колата ;)

Ама имам приятелКИ дето се оправят зимата с компакти, така че търси проблема освен в колата и другаде :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Мнение от thunderl » 06 Ное 2008, 15:00

Абе, колеги - вие тоя компакт го разнищихте последните дни. Ебати самоделката дето го изкарахте - страх ме е да се кача на моя вече като ви чета.

Па недомислен, па архаичен, не сметнат, лъзга се, другия се въртял 10 пъти с него, блъскал се във фадроми...

Аз да питам - Немците кво са си мислили като са правили Компакт-а, че ше се кара само на сухо?

Дано проблема е в стила ви на каране...И дано не стигна до ваще изводи след първата ми зима.

ПредишнаСледваща

Назад към E36