копче за електрическа щора

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

копче за електрическа щора

Мнение от alexsch » 04 Ное 2008, 9:09

Та казуса е следния- намерих си оригинална електрическа щора, която се монтира под задната кора. към нея обаче ми трябва и копче, което да се монтира някъде отпред по таблото. оригиналното копче е много скъпо (цена на копчето 250 лева ) принципът е много прост- от щората излизат две кабелчета и като се обръща поляритета им щората върви нагоре надолу. като се разгъне докрай или свие докрай изключва сама.
та въпросът ми е някой може ли да ми съдейства с такова копче? (ако е виждал в конрад нещо подобно, или другаде....)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Ное 2008, 9:45

а бе щом е 250 начи има нещо по специално в тва копче :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 04 Ное 2008, 21:54

Защо не пробваш първо да уточниш за каква кола става въпрос (то марката би трябвало да е ясна, но поне модела) и да пуснеш темата в съответния подфорум за модела. В "Извън темата" надали ще ти отговорят точно затова.
Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 04 Ное 2008, 21:57

Ебаси какво да е това копче 250лв. :shock: :shock: Най-вероятно е 2 посочно .... нагоре и на долу или отвори и затвори няма ли да стане някво копче за ел стъкла примерно :shock:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 04 Ное 2008, 22:01

TUZara` написа:Ебаси какво да е това копче 250лв. :shock: :shock:

Предполагам,че основната част от корпуса му е пластмасова...нищо учудващо няма...за е36 копче за подгрев е 180лв ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 04 Ное 2008, 22:29

Значи трябва ти копче двуполюсно със 2 позиции защото след като щората сама се изключва не ти трябва копчето да има неутрално положение ;) такива колкото искаш във всеки един магазин и трябва да си го избереш най вече по външен вид за да си пасне правилно на таблото останалото всеки ел. техник би направил за 20-тачка макс ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 06 Ное 2008, 10:13

Става дума за Е46-ца

засега решението, което ми се върти из главата е:
в плафона отгоре се монтира копче за шибедех (същото като това на оригиналния шибедах) пускат се жиците, монтира се реле с термо-изключвател- т.е. такова, дето като разбере, че моторчето на щората я е опънало до край спира тока и така.....

копчето е поръчано, сега се чака....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Ное 2008, 10:49

alexsch написа:Става дума за Е46-ца

засега решението, което ми се върти из главата е:
в плафона отгоре се монтира копче за шибедех (същото като това на оригиналния шибедах) пускат се жиците, монтира се реле с термо-изключвател- т.е. такова, дето като разбере, че моторчето на щората я е опънало до край спира тока и така.....

копчето е поръчано, сега се чака....

Те такова нЯщо не е необходимо на щора.Там няма какво да се нагрява,за да бъде изключено при достигане на определена температура.По скоро в механизма на самата щора трябва да има изключватели за крайно "горно" и крайно "долно" положение.Принципа трябва да е аналогичен на този на автоматичните антени.И от това следва ,че изключвателите се намират в самата щора ,а от теб се иска като се сдобиеш с копчето да бъде изградено правилно инсталацията..

Поздрави и успех!!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 06 Ное 2008, 17:31

май не се изключва.... :confused: имам чувството, че мотора помпа до моммента в който подавам ток (респект държа натиснато копчето) не че ще го държа во веки след като се вдигне/свали щората, ама ми се иска да стане като истинско....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Ное 2008, 19:05

alexsch написа:май не се изключва.... :confused: имам чувството, че мотора помпа до моммента в който подавам ток (респект държа натиснато копчето) не че ще го държа во веки след като се вдигне/свали щората, ама ми се иска да стане като истинско....

Е тук вече ми притесни :confused: .Другото което ми идва на ум(тъй като каза ,че излизат само 2 кабела) е изключвателя да е в самото копче (оригинално) :shock: .Вариянт е да отчита минимално повишение на ампеража в моторчето при достигане на крайна позиция на щората.На моторчето му (идва изнанагорно),амеража се повишава и копчето му "дърпа шалтера".

Всичко ,което изписах са просто разсъждения и се опитвам да те насоча.Тия 250лв трябва да са оправдани от нещо в края на краищата :mhihi: .Най-добре някой колега с ел.щора да помогне да разнищите случая... :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 07 Ное 2008, 8:13

да точно такъв е случая- копчето отчита повишението на ампеража.....някой знае ли обаче дали с обикновено копче и някакво реле бих могъл да постигна същия резултат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Ное 2008, 8:19

е аз като ти казах че оригиналното не е просто копче ти не слушаш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 07 Ное 2008, 8:52

Сега се сещам,че на Е39-тата щората ми "стържеше" в крайно горно положение..трябваше по 2-3 пъти да я вдигам/пускам за да спре тракането..след подмяната на копчето проблема се реши..та в тоя ред на мисли търси оригиналдЪ,друго няма да ти свърши работа ;)
Изключвателя е в самото копче
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 07 Ное 2008, 9:07

....е да ама при оригинала се оказа, че и друга греда има!- при Е46-ците след фейса това копче седи до копчето за подгряване на седалките и DSC-то. обаче не може да се добавят по отделно копчета, а се сменя целия блок барабар със всичките копчета. Принципно това копче, дето му цитирах цената, се слага на е46-ци преди фейса и е39-ки. за моята пак става, обаче не и в блока, където му е мястото....но не напразно не се продава ел щора като ретрофит кит за е46-ца след фейса....

варианта е копче за шибедаха + някакво реле (какво точно реле- още не съм наясно, така че помагайте!) :help:

Аватар

Мнение от ///MapTo » 07 Ное 2008, 9:11

Че какво ти пречи да свалиш конзолата,дето стоят копчетата на нея и да си изрежеш гнездо за твоята нужда ;)
Всичко е въпрос на желание..просто намери копче от някоя кола в морга,варианта с копче за шибидах не е решение
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата