копче за електрическа щора
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
копче за електрическа щора
Та казуса е следния- намерих си оригинална електрическа щора, която се монтира под задната кора. към нея обаче ми трябва и копче, което да се монтира някъде отпред по таблото. оригиналното копче е много скъпо (цена на копчето 250 лева ) принципът е много прост- от щората излизат две кабелчета и като се обръща поляритета им щората върви нагоре надолу. като се разгъне докрай или свие докрай изключва сама.
та въпросът ми е някой може ли да ми съдейства с такова копче? (ако е виждал в конрад нещо подобно, или другаде....)
та въпросът ми е някой може ли да ми съдейства с такова копче? (ако е виждал в конрад нещо подобно, или другаде....)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Защо не пробваш първо да уточниш за каква кола става въпрос (то марката би трябвало да е ясна, но поне модела) и да пуснеш темата в съответния подфорум за модела. В "Извън темата" надали ще ти отговорят точно затова.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
TUZara` написа:Ебаси какво да е това копче 250лв.![]()
Предполагам,че основната част от корпуса му е пластмасова...нищо учудващо няма...за е36 копче за подгрев е 180лв

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Значи трябва ти копче двуполюсно със 2 позиции защото след като щората сама се изключва не ти трябва копчето да има неутрално положение
такива колкото искаш във всеки един магазин и трябва да си го избереш най вече по външен вид за да си пасне правилно на таблото останалото всеки ел. техник би направил за 20-тачка макс 

- alexsch
- ентусиаст
-
Става дума за Е46-ца
засега решението, което ми се върти из главата е:
в плафона отгоре се монтира копче за шибедех (същото като това на оригиналния шибедах) пускат се жиците, монтира се реле с термо-изключвател- т.е. такова, дето като разбере, че моторчето на щората я е опънало до край спира тока и така.....
копчето е поръчано, сега се чака....
в плафона отгоре се монтира копче за шибедех (същото като това на оригиналния шибедах) пускат се жиците, монтира се реле с термо-изключвател- т.е. такова, дето като разбере, че моторчето на щората я е опънало до край спира тока и така.....
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
alexsch написа:Става дума за Е46-ца
Те такова нЯщо не е необходимо на щора.Там няма какво да се нагрява,за да бъде изключено при достигане на определена температура.По скоро в механизма на самата щора трябва да има изключватели за крайно "горно" и крайно "долно" положение.Принципа трябва да е аналогичен на този на автоматичните антени.И от това следва ,че изключвателите се намират в самата щора ,а от теб се иска като се сдобиеш с копчето да бъде изградено правилно инсталацията..
Поздрави и успех!!!!

- alexsch
- ентусиаст
-
май не се изключва....
имам чувството, че мотора помпа до моммента в който подавам ток (респект държа натиснато копчето) не че ще го държа во веки след като се вдигне/свали щората, ама ми се иска да стане като истинско....

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
alexsch написа:май не се изключва....имам чувството, че мотора помпа до моммента в който подавам ток (респект държа натиснато копчето) не че ще го държа во веки след като се вдигне/свали щората, ама ми се иска да стане като истинско....
Е тук вече ми притесни

Всичко ,което изписах са просто разсъждения и се опитвам да те насоча.Тия 250лв трябва да са оправдани от нещо в края на краищата

- alexsch
- ентусиаст
-
да точно такъв е случая- копчето отчита повишението на ампеража.....някой знае ли обаче дали с обикновено копче и някакво реле бих могъл да постигна същия резултат?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ///MapTo
-
-
Сега се сещам,че на Е39-тата щората ми "стържеше" в крайно горно положение..трябваше по 2-3 пъти да я вдигам/пускам за да спре тракането..след подмяната на копчето проблема се реши..та в тоя ред на мисли търси оригиналдЪ,друго няма да ти свърши работа
Изключвателя е в самото копче

Изключвателя е в самото копче
- alexsch
- ентусиаст
-
....е да ама при оригинала се оказа, че и друга греда има!- при Е46-ците след фейса това копче седи до копчето за подгряване на седалките и DSC-то. обаче не може да се добавят по отделно копчета, а се сменя целия блок барабар със всичките копчета. Принципно това копче, дето му цитирах цената, се слага на е46-ци преди фейса и е39-ки. за моята пак става, обаче не и в блока, където му е мястото....но не напразно не се продава ел щора като ретрофит кит за е46-ца след фейса....
варианта е копче за шибедаха + някакво реле (какво точно реле- още не съм наясно, така че помагайте!)
варианта е копче за шибедаха + някакво реле (какво точно реле- още не съм наясно, така че помагайте!)

- ///MapTo
-
-
Че какво ти пречи да свалиш конзолата,дето стоят копчетата на нея и да си изрежеш гнездо за твоята нужда
Всичко е въпрос на желание..просто намери копче от някоя кола в морга,варианта с копче за шибидах не е решение

Всичко е въпрос на желание..просто намери копче от някоя кола в морга,варианта с копче за шибидах не е решение
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2