525 tds вклиу4ва турбото когато си иска??
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
525 tds вклиу4ва турбото когато си иска??
лампата на диузата 4ат пат свети след това премигва.. проверих вси4ки вакоми и тоси на турбото вси4ко е изрядно на мап сензора вакума е добре , задържам на 3000 оборота и по4ва да ска4атръгва спира тръгва.. и диузата премигва но не в съ6тия такт какво да гледам какво може да е заминало или станало
Отка4ах умнада диуза но лампата не изгасва опитах се да я зака4а на висата но ми иписва 4е ИСО кода не е съ6тия,при диагностика дали 6те излезе проблема...
От много време си мени настроението ту дърпа много ту малко но турбото се е работили малко или много и след екскурзията до влин град краи по4на да прави тези номера
ХЕЛП

Отка4ах умнада диуза но лампата не изгасва опитах се да я зака4а на висата но ми иписва 4е ИСО кода не е съ6тия,при диагностика дали 6те излезе проблема...
От много време си мени настроението ту дърпа много ту малко но турбото се е работили малко или много и след екскурзията до влин град краи по4на да прави тези номера
ХЕЛП

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: 525 tds вклиу4ва турбото когато си иска??
BMWm5 написа:лампата на диузата 4ат пат свети след това премигва.. проверих вси4ки вакоми и тоси на турбото вси4ко е изрядно на мап сензора вакума е добре , задържам на 3000 оборота и по4ва да ска4атръгва спира тръгва.. и диузата премигва но не в съ6тия такт какво да гледам какво може да е заминало или станало
ХЕЛП![]()
мап сензора и тто садс нльгань ,ан с вакум.Вж бу кс та на гънъпъто.Успех.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
- BMWm5
-
-
zvetiko написа:BMWm5 написа:лампата на диузата 4ат пат свети след това премигва.. проверих вси4ки вакоми и тоси на турбото вси4ко е изрядно на мап сензора вакума е добре , задържам на 3000 оборота и по4ва да ска4атръгва спира тръгва.. и диузата премигва но не в съ6тия такт какво да гледам какво може да е заминало или станало
ХЕЛП![]()
за вакума на мап сензора малко не разбрах .. базиках го но няма6е резултат проверих да не е скъсан някаде.. но няма6е проблем ако е изпляскал мап сензора и ако му окася кабела 6те стане ли не6то?
а буксата на гнп-то я свалих няколко пъти но пак не се оправи лампата.. изгасва само като я резна в 4000

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
zvetiko написа: мап сензора и тто садс нльгань ,ан с вакум.Вж бу кс та на гънъпъто.Успех.
Каза ли му го

Здравейте,
колега турбото ти "изключва" понеже колата ти влиза в авариен режим и изгорелите газове са по малко от нормалното и не могат да ти завихрят турбината. Според мен отпиши проблема в турбото, вакуми и налягания за сега и се съсредоточи върху самта дюза(4'та умна), провери си кабелчето на самата дюза и буксата(да не би да се окъсява някъде). Ако не се оправи проблема, пробвай с друга дюза и също с друго реле.
Поздрави и успех
колега турбото ти "изключва" понеже колата ти влиза в авариен режим и изгорелите газове са по малко от нормалното и не могат да ти завихрят турбината. Според мен отпиши проблема в турбото, вакуми и налягания за сега и се съсредоточи върху самта дюза(4'та умна), провери си кабелчето на самата дюза и буксата(да не би да се окъсява някъде). Ако не се оправи проблема, пробвай с друга дюза и също с друго реле.
Поздрави и успех
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
BMWm5 написа:zvetiko написа:BMWm5 написа:лампата на диузата 4ат пат свети след това премигва.. проверих вси4ки вакоми и тоси на турбото вси4ко е изрядно на мап сензора вакума е добре , задържам на 3000 оборота и по4ва да ска4атръгва спира тръгва.. и диузата премигва но не в съ6тия такт какво да гледам какво може да е заминало или станало
ХЕЛП![]()
за вакума на мап сензора малко не разбрах .. базиках го но няма6е резултат проверих да не е скъсан някаде.. но няма6е проблем ако е изпляскал мап сензора и ако му окася кабела 6те стане ли не6то?
а буксата на гнп-то я свалих няколко пъти но пак не се оправи лампата.. изгасва само като я резна в 4000
Направи тогава това ,което ти казва колегата с умната дюза.
МАР сенсора мери налягането ,което създава турбото и въз основа на данните от него се определя количеството гориво ,което да се подаде-в МАР сенсора не може да има вакум , а ако го окъсиш няма да се случи нищо хубаво-може да успееш да изгориш нещо в DDE.

- BMWm5
-
-
зан4и направих следното:
отка4их буксата на гнп-то (бе6е малко раждива) с едно 6ило леко натиснах пиновете докато станат малко елепсовидни мазнах ги с малко масло и лампата престана да свети да се надяваме 4е е от там
(преди това) дърпах кабел4ето на умната диуза накаде ли не но лампата не премигна даже
сутрина на студен двигател установих 4е марку4лето на мап сензора е запу6ено с нагар и като исине двг-то нагара се втвърдява по4истих го и го сложих но не съм я карал да видя дали работи за6тото има прекалено мн движение дове4ера 6те изляза с нея и 6те пи6а дали проблема е бил от това запу6ване
отка4их буксата на гнп-то (бе6е малко раждива) с едно 6ило леко натиснах пиновете докато станат малко елепсовидни мазнах ги с малко масло и лампата престана да свети да се надяваме 4е е от там
(преди това) дърпах кабел4ето на умната диуза накаде ли не но лампата не премигна даже
сутрина на студен двигател установих 4е марку4лето на мап сензора е запу6ено с нагар и като исине двг-то нагара се втвърдява по4истих го и го сложих но не съм я карал да видя дали работи за6тото има прекалено мн движение дове4ера 6те изляза с нея и 6те пи6а дали проблема е бил от това запу6ване
- BMWm5
-
-
вси4ко бе6е 6 докато пак не направи номер ... отка4их марку4а на мап сензора резнах я 2 3 пъти сложих го и пак газ.. може ли мап сензора да се е набарбалиокал с глупости?
няма и преди месец свлах колекторите да ги мия съ6то и интерколера които бе6е 4исто нов това зна4и 4е турбото не хвърля масло..
това не е нормално и смятам 4е става наложително да дупна по горе на колекторите друг 6туцер както е писал
zvetiko
няма и преди месец свлах колекторите да ги мия съ6то и интерколера които бе6е 4исто нов това зна4и 4е турбото не хвърля масло..
това не е нормално и смятам 4е става наложително да дупна по горе на колекторите друг 6туцер както е писал
zvetiko
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
А аз си мислех, че само Дизелбоя не може да пише!!! Ама май е като във вица: не е един, много са!
Сори за ОТ, ама не се сдържах. Пък и тя темата е една.....

Сори за ОТ, ама не се сдържах. Пък и тя темата е една.....

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
BMWm5 написа:вси4ко бе6е 6 докато пак не направи номер ... отка4их марку4а на мап сензора резнах я 2 3 пъти сложих го и пак газ.. може ли мап сензора да се е набарбалиокал с глупости?
zvetiko
Колега,най-добре го смени този маркуч,преди да сложиш новият в сенсора духни в него за да видиш дали има проходимост към колектора,провери дали е чист и щуцера на МАР сенсора.Без МАР сенсора колата не може да върви добре-все едно 520 без дебитомер.А щуцер отгоре на колектора,според мен е добро решение.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Колега иди на диагностика щом ти светва лампата с дюзата значи проблема е по електрониката няма да го решиш просто ей така с чистене на един маркуч
Лампата с дюза по принцип светва от неизправност в ГНП,DDE,вода в горивния филтър,4-та дюза (умната) така че иди да я прегледат не се мъчи с тия интервенции тях може да ги направиш след това 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:Колега иди на диагностика щом ти светва лампата с дюзата значи проблема е по електрониката няма да го решиш просто ей така с чистене на един маркучЛампата с дюза по принцип светва от неизправност в ГНП,DDE,вода в горивния филтър,4-та дюза (умната) така че иди да я прегледат не се мъчи с тия интервенции тях може да ги направиш след това
Дино защо свети ако има вода в горивният филтър.

Не е ли по-добре най-напред да види какво може да оправи сам-запушен маркуч,лоши връзки и чак тогава на диагностика.
Спомням си като си взех моят tds и не вървеше много добре отидох на диагностика и ми казаха ,че всичко е наред,след това ти ми даде акъл да погледна маркуча на МАР сенсора,който се оказа запушен ,а диагностиката не хвана това ,и колата се опарви.

Последна промяна zvetiko на 05 Ное 2008, 11:08, променена общо 1 път
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
zvetiko написа:dinozab написа:Колега иди на диагностика щом ти светва лампата с дюзата значи проблема е по електрониката няма да го решиш просто ей така с чистене на един маркучЛампата с дюза по принцип светва от неизправност в ГНП,DDE,вода в горивния филтър,4-та дюза (умната) така че иди да я прегледат не се мъчи с тия интервенции тях може да ги направиш след това
Ми отде да знам така пише че може и от това да светне тая ламба

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:zvetiko написа:dinozab написа:Колега иди на диагностика щом ти светва лампата с дюзата значи проблема е по електрониката няма да го решиш просто ей така с чистене на един маркучЛампата с дюза по принцип светва от неизправност в ГНП,DDE,вода в горивния филтър,4-та дюза (умната) така че иди да я прегледат не се мъчи с тия интервенции тях може да ги направиш след това
Ми отде да знам така пише че може и от това да светне тая ламба
Може би ако има вода умната дюза не работи добре и това се хваща.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2