Съединител - гаранция?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Съединител - гаранция?
Каква е практиката /за нови коли става въпрос/? Заминал съединител поема ли го гаранцията? На приятел с РАВ4 охлювите в ТМ Ауто се опитват да излязат с идеята, че кола (даже ужким джип) на 20 000км. може да е с ТОТАЛНО заминал съединител от идиотско каране. Дори така да е, въпреки че аз се съмнявам, че хипотетично е възможно, човекът си кара повече от нормално и със сигурност не е шофьорлъка причинител на белята. Та влиза ли принципно съединител в гаранцията, има ли някаква общоприета практика или е според случая?
А за тия от ТМ Ауто ще заделя отделна тема, тия са такива шампиони, че всеки път ги гледам така
и мисля, че е скрита камера...
А за тия от ТМ Ауто ще заделя отделна тема, тия са такива шампиони, че всеки път ги гледам така

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
За КИА мога да ти кажа, че съединителя не влиза в гаранцията. Един познат от шоуруум на КИА ми разказа случка, в която някаква мацка се опитала да им вдигне скандал затова, че съединителя й заминал за отрицателно време ... но те и отвърнали, че съединителя се счита за консуматив и не се покрива от гаранцията. Предполагам, че при повечето дилъри е така.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Съеденителя е консуматив и винаги клиента си го поема!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе тия от ТМ ауто се опитаха да изкарат прецакан уплътнител прозореца на задна врата на кола на 4 месеца и 2500 км консуматив
След порядъчен скандал и виканици си го смениха безплатно.
А за съединителите - да, на баща ми на авенсиса също се опитваха да минат с този номер, но там колата беше на 15 хиляди км. и се караше основно на дълъг път...също безплатна смяна след добър скандал и заплахи за директно запитване до централата на Тойота за това какви са инструкциите до дилърите в такива ситуации...
Така че докато не им се развикаш се опитват да изкарат цялата кола консуматив
Съгласен съм колега, ама ако се прецака на 15-20 хил. км. очевидно в колата ти е мотиран дефектен консуматив "съединител"

След порядъчен скандал и виканици си го смениха безплатно.
А за съединителите - да, на баща ми на авенсиса също се опитваха да минат с този номер, но там колата беше на 15 хиляди км. и се караше основно на дълъг път...също безплатна смяна след добър скандал и заплахи за директно запитване до централата на Тойота за това какви са инструкциите до дилърите в такива ситуации...
Така че докато не им се развикаш се опитват да изкарат цялата кола консуматив

A_DUNCHEV написа:Съеденителя е консуматив и винаги клиента си го поема!
Съгласен съм колега, ама ако се прецака на 15-20 хил. км. очевидно в колата ти е мотиран дефектен консуматив "съединител"
За 800км. успя да се развибрира педала на Рав4 в Банско докато го карахме по едни оффроуди там (че нямаше пътища). Колата е карана абсолютно внимателно, все едно е моя.
Не знам дали сме успели да прецакаме съединителя, беше рент-а-кар. Някак си не ми се струваше нормално да почне да ми тресе педала под крака.
Колкото до гаранцията: в МирКат са го признали в гаранцията на една позната. Ама предполагам е била доста нахална
Не знам дали сме успели да прецакаме съединителя, беше рент-а-кар. Някак си не ми се струваше нормално да почне да ми тресе педала под крака.
Колкото до гаранцията: в МирКат са го признали в гаранцията на една позната. Ама предполагам е била доста нахална

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
liloff написа:..............
....или много готина!

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
liloff написа:По темата... сериозно е възможно, колата я върнахме на 1200-1300км общо. Чисто нова машина, без грам издевателство над нея от наша страна, при потегляне й тресеше педала на съединителя.
И кое по-точно на съединителя е дефектирало за 1200-1300 км.?

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
A_DUNCHEV написа:liloff написа:По темата... сериозно е възможно, колата я върнахме на 1200-1300км общо. Чисто нова машина, без грам издевателство над нея от наша страна, при потегляне й тресеше педала на съединителя.
И кое по-точно на съединителя е дефектирало за 1200-1300 км.?
Демпферите

13 мнения
• Страница 1 от 1