Музика за купенце

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Аватар

Музика за купенце

Мнение от TUZara` » 02 Ное 2008, 17:32

Така,понеже ми се въртят едни хубави 8" в къщи,пък са ми големи за оригинално предназначението места в колата и не стават нито за кутията на кората отзад нито в краката ми пък за вратите да не говорим :mhihi: съм се присетил да ги измонтирам в багажника.Не искам да им правя каса щот ще са ми малки след някоя и друга седмица ще си купя две 10" примерно и ще правя за тях.Мисля си някой правил ли е джобове отзад зад капачките на стоповете и да е вграждал говорители там.Първо мислех да е от дърво този така наречен джоб,после се присетих за доста дебел плексиглас.Ще е по ефектно ако се сложи отзад някаква светлина примерно,но това трябва да се пробва,щот па не обичам циганий и селяний :mhihi: .Другия вариант беше с дърво и да се облече в материала с който е облечен целия багажник...някакъв велур беше за да изглежда оргиналдЪ.Въпроса ми е някой ако е правил да постне снимки ли...обяснение как става ли...С нещо пълни ли се отзад за оплътнение и за да се избегне звука на дрънчаща ламарина...нз и аз.Имаше един колега точно с Е36 купе в каквото впроем мисля и аз да го правя той имаше такива джобове ако не се лъжа и ако йелае да обясни има ли ефект изобщо.Не искам да ми изкарват някакъв кой знае какъв звук щот ми е ясно,че купето е доста шумоизолирано а просто да допълни задната линия на колата.За басове ще се погрижи някоя добра голяма каса,ще сменя фабричните говорители със същия диаметър,но с по-голяма мощност хубав плеър и два двуканални усилвателя смятам,че ще стане.Някъде бях чел съвет от ludiagsm че по добре 2х2 канала от колкото 1х4 заради някакво захранване и каквото там било нз .. не разбирам :) Който може да помага :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2008, 17:52

Прави се от страни там дето е акумулатора и срещуположната страна се махат корите и се прават отливки от фибростъкло и МДФ ама няма смисъл толко пари ако даваш поне да е за качествени говорители.
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 02 Ное 2008, 19:39

Ако се пусне МДФ-ово парче по формата на дупката и се монтира и оплътни къв е проблема ?Много сложно и зарибително е да се правят отливки и каквото и да било друго.Знам за какво ми говориш като на всяка тунинг кола ма .. става прекалено сложно и безпредметно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2008, 19:53

Нестава как ще направиш чупките от МДФ ? това трябва да лепиш някви супер малки парченца за извивка като на хорните тея като охлюв дето са
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 02 Ное 2008, 21:12

Абе аз стената или затапката на джоба както и щете го наречете ще го изрежа по формата и ще стане ма дали ще свири добре :?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2008, 21:21

Не
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 02 Ное 2008, 22:47

мхм ... ще видим

Назад към Car аудио и видео