3 глупави въпроса :uups:

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

3 глупави въпроса :uups:

Мнение от CrUeSpIrIT » 02 Ное 2008, 12:46

:help:
1.Не ми свети габарита на преден десен фар пробвах да го сменя, но нещо не се получава :( . Та ако може някой да каже тънкостта :) направих снимка, за да ви е по лесно да обяснявате въртях фасонката ( заграденото с червено кръгче на снимката) обаче не се развърта стига до едно положение и дотам.

Изображение

2.Как се сваля облегалката на задната седалка :lol:, че има една калъфка дето е станала за пране :)

3.Как да си търся крушка за лампичката в джапката , тоест за каква крушка да питам, щото като свалих капачето да я погледна тя повече на лампов бушон прилича отколкото ка крушка :mhihi: :mhihi:

Благодаря за отговорите.
If you love something let it go,
If it comes back to you it`s yours.
If It doesn`t , It never was

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 02 Ное 2008, 12:54

1. Габаритчето просто го издърпай, не е на винт.

2. Облегалките на седалките се свалят след като махнеш подглавниците и развиеш 2-та винта в основата (мисля, че няма друго, но още не съм го правил лично).

3. Крушката трябва да се погледне. Сменял съм я, но не помня каква е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 02 Ное 2008, 13:09

xts написа:2. Облегалките на седалките се свалят след като махнеш подглавниците и развиеш 2-та винта в основата (мисля, че няма друго, но още не съм го правил лично).

Колега убеден ли си, че има винтове на задната облегалка ?

Потребител
Аватар

Мнение от CrUeSpIrIT » 02 Ное 2008, 17:43

Днес много я ръчках ама винтове не съм видял от лявата страна се открехна (1-2 сантиметра) само с дърпане като седалката, но от дясната страна не иска да излиза. Ръчках от багажника и развих декоративната кора и отзад на ламарината не видях никакви болтове след гъзене :mhihi: :mhihi: ми направи впечатление че има едни полукръгли неща (не знам как да ги нарека) та те влизат в една цепка на ламарината (и тва ми е извадено от лявата страна а от дясната не е) пробвах с повдигане на горе и тва не стана и се отказах :help: :help: :help:

Потребител
Аватар

Мнение от Skid » 02 Ное 2008, 17:55

Ако колата е седан-вадиш задната седалка с дърпане на горе,като я извадиш ще видиш 2 пластмасови гайки(по 1 от ляво и дясно)долу под страничните краища на седалката,развиваш ги и после смело дурпаш по посока на предния джам. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 02 Ное 2008, 17:56

PeReZ написа:Колега убеден ли си, че има винтове на задната облегалка ?
Извинявам се, говорех за предните седалки ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 02 Ное 2008, 19:23

Смело с дърпане се сваля облегалката,има мн изписано,Потърсете.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Ное 2008, 19:58

1. Не съм с такъв фар, но предполагам се развива малко както си написал и тогава се дърпа, като може при теб да е заяла. Говорим за 1/4 оборот обратно на часовниковата като гледаш тази снимка.

2. Сваляш частта на самата седалка (долната част) с дърпане нагоре и после я вадиш от колата, дръпваш лостчетата на облегалката, за да се откачи и да може да се дръпне напред и търсиш пантите, където е хваната за пода.

3. Kрушката изглежда по този начин, но обикновените са с нажежаема жичка по средата, тази е със светодиоди. Дори и в жигулите ги има тези крушки, така че във всяка АвтоМания ще те разберат. Също можеш да с свалиш крушката и да влезеш с нея в магазина... Не знам защо изобщо ти е проблем това.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от CrUeSpIrIT » 02 Ное 2008, 20:17

За другото разбрах мерси много на всички за информацията, само за седалката :uups: Колата е Седан става въпрос за задната седалка дъното го свалих с него нямам проблем, аз искам да сваля облегалката за гръб така да се изразя не за врат тях ги свалям също

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Ное 2008, 20:20

Е кво не разбра. Написал съм ти го ясно точно за това, за което питаш.
Облегалката се държи на панти за пода и горе на едни железни колчета. Самата облегалка около подглавниците има 2 брави, които се дърпат, за да освободи горната част на облегалката. Развиваш после пантите от пода и си готов.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 02 Ное 2008, 20:21

CrUeSpIrIT написа:За другото разбрах мерси много на всички за информацията, само за седалката :uups: Колата е Седан става въпрос за задната седалка дъното го свалих с него нямам проблем, аз искам да сваля облегалката за гръб така да се изразя не за врат тях ги свалям също

Както ти казаха, хващаш отляво и отдясно горните краища и дърпаш напред, подглавниците не ги пипаш те играят при кората, ако имаш сваляне там.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 02 Ное 2008, 23:40

liloff написа:Е кво не разбра. Написал съм ти го ясно точно за това, за което питаш.
Облегалката се държи на панти за пода и горе на едни железни колчета. Самата облегалка около подглавниците има 2 брави, които се дърпат, за да освободи горната част на облегалката. Развиваш после пантите от пода и си готов.

Колега,не го заблуждавай ;)
Това ,за което говориш,се отнася за деляща се на 2 части задна седалка.
Има я както при компакт и купе,така и при някои седани.Но той пита
за обикновена седалка на седан.А тя няма панти,нито ключалки.Хваната
е на едни метални "щипки" и излиза само с яко дърпане.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Ное 2008, 0:06

С теб не споря ;)
Извинявам се, не знаех че има БМВ с неделяща се седалка. Аз лично не съм виждал такова с права облегалка, но съм сигурен, че не скърца :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от CrUeSpIrIT » 03 Ное 2008, 9:48

Всички задачи са изпълнени всичко стана перфектно. :) :) :)
Благодаря за обясненията, търпението и помощта на всички!

Назад към E36