За и против запалени фарове през деня?
Модератор: Общи модератори
- benji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: BMW M Bike Carbon Racer
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
и аз съм против да кавам на фарове през деня когато съм в града примерно
моята причина е само една: светят ми в очите и ме боли главата от гнусните фарове особено ако е някой тарикат дето кара на междугалактически или има 5-6 фара еми ебаси.... нестига че ми свети слънцето ми и тва !
моята причина е само една: светят ми в очите и ме боли главата от гнусните фарове особено ако е някой тарикат дето кара на междугалактически или има 5-6 фара еми ебаси.... нестига че ми свети слънцето ми и тва !
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Аман от тъпи и абсурдни закончета !!!! Тръгнали да ни пазат с фаровете .... Не фанат да оправат пътищата, щото има такива дупки къде ако се намаам че откинем целото колело, а тия тръгнали да мислят как " Фаровете спасяват живот " На майка ви у ..... !!! И само измислят през седмица глупости " Да не се говори по телефона ( скоро даже и с Хендс фри ), който има книжка по малко от две години да не кара през нощта, да не се пуши, да не може да си бъркам у носо нема ли да има скоро ??? И най- жалкото е, че всичко се прави не че мислят за нас, а само да си пълнат гушите от глоби !!!! Както каза колегата вече на нищо няма да се учуда и скоро очаквам " Да не може да возим хора да не ни разсейват", " Да не караме повече от 2 часа защото ще се уморим и ще станем заплаха за движението", " Да не караме гладни понеже може да припаднеме и да предизвикаме ПТП" , ооооо пък и най- добре да направат да караме със специална екипировака - Каска, огнеопорни дрехи.... - АБЕ ЩУРОТИЯ !!! И който ги лансира тия закони и според него са нормални
В свободна държава живеем мамка му !!! Чесно ви казвам с тия закони вече почвам да не чувствам удоволствие от шофирането !!! Некви кокошкарски историии !!! Съсипаха тая държава, а тоя се е загрижил за моя живот и как трябва да си сложа коланчето и да си изпия млекцето преди да се кача на колата ..... БЕЗУМИЕ ! Най- тъжно ми е, че има хора, които явно се връзват на тези работи ! На никой от тия горе не му пука за нас, целта е само пари да се зимат и да ни троват живота !!! Ако им пукаше за нас щяха да оправат пътищата и да се разтоварат тия шибани задръствания, колата да не ми дава разход по 20 като карам из София... Цената на петрола за Барел падна двойно , а у нас кво става, свалиха некви жалки стотинки и сички се кефат горивата са надолу .... Пфффффф Повече няма кво да кажа

- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз и без това карам постоянно на ангели, още от преди да влезне нареждането
но по темата съм твърдо ЗА фарове

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
BMW_325 TDS написа:.......
Виж сега колега, това че живееш в свободна държава не значи, че в тази свободна държава няма закони. Свободата и анархията нямат нищо общо. Всяка държава си има закони. Като не ти харесва тук и законите тук отиваш в Индия и пътуваш заедно с още 3000 човека върху един влак и готово. Темата за фаровете е абсурдна. Ако помислиш малко по-трезво ще стигнеш до извода, че е по-добре да си запалиш фаровете от колкото да убиеш себе си, някой близък или непознат. Явно не знаеш какво е чувството да убиеш някой по невнимание. Съда съди ама съвестта съди няколко пъти по-лошо. Не вярвам да ти пречи през деня да караш на фарове. Какво виждаш от тези твои светнати фарове освен светлинките по таблото, които можеш да изключиш...

П.С. Аз призовавам всички колеги гласували с "НЕ" да палят фаровете си през деня, без значение дали е лято, зима, пролет или есен. Като не искате да спасите себе си, спасете нас... :idea:
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
WilliamsF1Team написа:BMW_325 TDS написа:.......
П.С. Аз призовавам всички колеги гласували с "НЕ" да палят фаровете си през деня, без значение дали е лято, зима, пролет или есен. Като не искате да спасите себе си, спасете нас... :idea:
доста пресилено казано...като си сляп и не виждаш колите които не са си пуснали фаровете къде си тръгнал да караш.....
Признавам че в повечето случай е ПОЛЕЗНО и необходимо, но в случайте когато не е няма да върша безсмислени работи
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
ineedmoney написа:WilliamsF1Team написа:BMW_325 TDS написа:.......
доста пресилено казано...като си сляп и не виждаш колите които не са си пуснали фаровете къде си тръгнал да караш.....
Признавам че в повечето случай е ПОЛЕЗНО и необходимо, но в случайте когато не е няма да върша безсмислени работи

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Пътищата, дупките, световната финансова криза, бате Бойко, чичо СерГейко и парламента с ДПС вътре са отделни теми и нямат нищо общо с нежеланието ви да спазвате едно общополезно правило.
Те по - скоро са тъпо извинение, достойно за четвъртокласник. Сигурно и ако изнасилите някоя какичка, те пак ще са си там за Ваше оправдание.
Колега Ineedmoney, изненадваш ме. Ден назад направи 5 страници тема, загрижен за някакъв съвсем непознат, че смъркал екстази и можел да си провали живота. Дотук добре, явно си отговорен и състрадателен.
Тука говорим за нещо общовалидно, полезно за цялото общество и със статистически и практически доказан ефект. При това за нещо, което пряко засяга втомобилен форум и цялата общност. И ти си се запънал като магаре на мост, че нямало да го правиш.
Наистина ли не схващаш ползата от него?
Те по - скоро са тъпо извинение, достойно за четвъртокласник. Сигурно и ако изнасилите някоя какичка, те пак ще са си там за Ваше оправдание.
Колега Ineedmoney, изненадваш ме. Ден назад направи 5 страници тема, загрижен за някакъв съвсем непознат, че смъркал екстази и можел да си провали живота. Дотук добре, явно си отговорен и състрадателен.
Тука говорим за нещо общовалидно, полезно за цялото общество и със статистически и практически доказан ефект. При това за нещо, което пряко засяга втомобилен форум и цялата общност. И ти си се запънал като магаре на мост, че нямало да го правиш.
Наистина ли не схващаш ползата от него?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Точно пък по слънчево време ще има ужасно полезен ефект карането на светлини
Страшно полезно е като половината от вас са с нерегулирани фарове, мани не думай

Страшно полезно е като половината от вас са с нерегулирани фарове, мани не думай

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Както и по нагоре казах, ако по слънчево време сте с черни коли и заобикаляте сенките, а и другите шофьори също, фаровете са безполезни
Нерегулираните фарове са оправдание в класацията за бате Бойко и чичо СерГейко. Защо да караме на фарове, като половината са с превишена скорост. Защо да си пусаме фаровете, като половината си пускат и халогените, че без тях фаровете не им светят...
Защото все отнекъде трябва да се почне. Никой не е казал, че като пуснете фарове, ще стане идеално. Просто ще стане по - добре и на вас в ръцете ви е да го направите по - добре.
Ако не искате, оправдания винаги има.

Нерегулираните фарове са оправдание в класацията за бате Бойко и чичо СерГейко. Защо да караме на фарове, като половината са с превишена скорост. Защо да си пусаме фаровете, като половината си пускат и халогените, че без тях фаровете не им светят...
Защото все отнекъде трябва да се почне. Никой не е казал, че като пуснете фарове, ще стане идеално. Просто ще стане по - добре и на вас в ръцете ви е да го направите по - добре.
Ако не искате, оправдания винаги има.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Смисъла е само един, да ти взимат парите като забравиш да ги пускаш.
По-малко катастрофи дрън-дрън.
Ама няма лошо, я какви борци за светнати фарове са се навъдили mhihi:
И моторите зад теб при хубав слънчев ден ги виждате лесно нали
Само за ксенона да вмъкнем, че проблема идва не с работата на крушката, а честото включване
По-малко катастрофи дрън-дрън.
Ама няма лошо, я какви борци за светнати фарове са се навъдили mhihi:
И моторите зад теб при хубав слънчев ден ги виждате лесно нали

Само за ксенона да вмъкнем, че проблема идва не с работата на крушката, а честото включване