За и против запалени фарове през деня?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да или НЕ на запалените фарове през деня

Анкетата свършва на 06 Ное 2008, 22:13

да
192
82%
не
41
18%

Общо гласове : 233
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 02 Ное 2008, 4:08

Не просто ЗА. Аз съм за това целогодишно да се кара дори на дълги или на най-заслепяващите ксенони, защото по-добре някой да ме заслепи отколкото да не го видя. Като изключим пияните говеда забелязали ли сте че челни удари между две коли почти не стават през нощта.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: За и против запалени фарове през деня?

Мнение от RAZVRATNIKA » 02 Ное 2008, 8:01

martost написа:Абсолютно за и то целогодишно 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 02 Ное 2008, 8:19

Гласувах с "НЕ"
Сега - извънградско аз винаги пътувам с включени фарове, когато се налага през цялата година (смрачаване, притъмняване, дъжд, т.е. намалена видимост - също).
Но за чий х** трябва в перманентното задръстване навсякъде в София при ясно слънчево време да вися половин-един час на фарове, като предната кола ми е на една педя разстояние, а тоя зад мен и той на толкова....или при ниското зимно слънце кви фарове виждаме - никакви ......какъв е смисъла... :kuku:
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 02 Ное 2008, 9:17

аз съм за поради простата при4ина,4е поголеми умове от моя са сметнали статисти4ески,4е намалява риска от ПТП-та,това с колко го намалява хи4 неми дреме,може и една катастрофа годишно да е но е пак нещо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 02 Ное 2008, 9:33

абсолютно ПРОТИВ!
за какво са ти фарове в 12,00 на обед в сълнчев ден?!? пускаме ги защото иначе ушевите се заяждат, но иначе няма логика....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Ное 2008, 9:40

Естествено, че винаги на фарове.

Добрата видимост е нещо много относително. Зависи от фона, от цвета на колата, от скоростта й. Всяка кола при определени условия може да се окаже леко "замаскирана" от средата. С черните коли не минавате ли под сянка? Ами то е много по - гадно от нощем, защото зрението на отсрещния по - трудно ще свикне с рязката смяна на светлината. Белите коли избягвате ли "лъскав" асфалт в слънчево време? Едва ли въобще се сещате. Нито скорост може да се прецени, нито ситуация да се прецени.
Единственото универсално спасение са ФАРОВЕТЕ!

И за каране никой не ви кара. Говорим за колегиалност. Не събираме глоби за непуснати фарове. Ако искате естествено, обсъждаме въпроса защо не искате.

И искам да питам аз, по принцип нямам претенции за техничар, но пък тука май нещата опират до елементарна обща култура.

КАто изключим калпави ел инсталации, при които не знам за какво пестене на ток и гориво си говорим(те и подпалват),

ае кога и колко често ви прегарят тея, ксеноновите крушки?
Които като цяло нямат нагревател. Принципът е по - скоро на ударна газова йонизация.

Не знам какво ще ми отговорите, ама аз ще побързам да ви отговоря.
Според производствените им характеристики животът им е до 10(ДЕСЕТ) пъти по - дълъг във всяко едно отношение от нормалните крушки. А от вас се иска просто да си светят.
?????

Значи, аз карам с чифт усилени филипс, нексенонови по 20 лв парчето и винаги съм на фарове.
Колко струват тея, ксеноновите величия, предимно от китай? 30 лв парчето?
И живеят по 10 пъти повече, ХАРЧАТ ПО - МАЛКО ТОК от моите докато работят и ги пестите?
За кога?

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Re: За и против запалени фарове през деня?

Мнение от Runnaway » 02 Ное 2008, 9:52

martost написа:Абсолютно за и то целогодишно 8)

Точно така .. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Аватар

Мнение от TUZara` » 02 Ное 2008, 10:01

Твърдо ДА

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 02 Ное 2008, 10:18

Slavi_m написа:Гласувах против,защото...

Теб всичко те дразни, знаем :mhihi:

Ама в случая не си прав! Не е кой знае какъв проблем да си включиш фаровете, въпрос на врътка е в ЛЮБИМАТА ти кола :) Това предполага да не ти е досадно... Второ, аз съм се убедила че специално за извънградско е МНОГО полезно, има огромна разлика кога виждам кола с пуснати фарове и такава без. И понеже много патувам това супер ме улеснява. Дори и никой да не те задължава е въпрос на лично виждане и желание да си улесним малко движението насам-натам. То и коланите преди години никой не ги слагаше, но сега ме радва, че гледам 90% от хората с колани. Тези неща са си полезни... Мое мнение.

Аз съм твърдо ЗА целогодишно !
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 02 Ное 2008, 10:23

BMW_325 TDS написа:Еммм аз казах " НЕ " и ето сега обяснявам:
1.- Много често забравям да ги пускам,като е светло и това може да ме вкара в проблеми и преразход !!!
2.- Като е светло не виждам смисъл !! Значи ако има мъгла и е сумрак аз сам се сещам да си ги пусна и е необходимо, но при пълна видимост и хубаво време не виждам смисъл !!!
3.- Мраза сичко, което ме задължават да го права !!!- като коланите например и може да ме санкционират за това !!!
Пък и крушки горат, натоварва се инсталацията и с Две думи може да няма електромер, Но се ЧЕРПИ ток за нещо което не е необходимо !! Аз съм си пускал халогените на BMW то през деня, но единствено и само, че ме кефи повече как изглежда предницата- по отношение за безопасност никакво отношение!!

Е колегата го е написал. Моите съображения са за същите причини !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 02 Ное 2008, 10:31

///sasho написа:Аз гласувах с "НЕ" , защото съм против това нещо да се налага със закон и глоба.
Попринцип съм "ЗА" да се кара на фарове целогодишно и най-вече извънградско , но съм против да се налага глоба.
А сега като е задължително да караш на фарове , ако си пуснеш и халогените може ли да глобяват за тях?

Е тва е също добре казано !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 02 Ное 2008, 10:34

ITK написа:Гласувах с "НЕ"
Сега - извънградско аз винаги пътувам с включени фарове, когато се налага през цялата година (смрачаване, притъмняване, дъжд, т.е. намалена видимост - също).
Но за чий х** трябва в перманентното задръстване навсякъде в София при ясно слънчево време да вися половин-един час на фарове, като предната кола ми е на една педя разстояние, а тоя зад мен и той на толкова....или при ниското зимно слънце кви фарове виждаме - никакви ......какъв е смисъла... :kuku:

Мдааа особено в задръстванията ,а те в София са си вече част от ежедневието.
Иначе за извънградско -твърдо ЗА вкл.фарове !
:!:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 02 Ное 2008, 10:36

vicho написа:мразя хора, които имат електромери в колите си, т.е. пестят ток от пускане на фарове, мигачи и т.н. :evil: :evil: :evil: :evil:

ЗА!

:ok: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 02 Ное 2008, 10:36

Твърдо ЗА!

Абе тарикатчета и тарикатковци - кога ще престанете с тия "Не обичам някой да ме задължава"?А? Има закон за да се спазва, не за да можете вие да се правите на интересни като не го спазвате. Кой си ти бе, селски муньо, че да казваш че закона бил крив? На кривата ракета,нали знаеш?
До мегдана на селото? Разбира се, че не са ти нужни фарове. Ама си стой там, не ми идвай в града.
Не съм чувал за БМВ, което да е с динамо още. На разхода на гориво ли ви пречи или какво? Акумулатора ли пада? Българийо, що простотия ходи по народа ти, Българийо.

Те ще ви нахендрят като го направят задължително по цяла година. Ох, мале, тогава какви хубави темички ще има "Писаха ми акт за фаровете". Ох, как ще се смея.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 02 Ное 2008, 12:39

ЗА :winky: