Слагане на гърне на мястото на бившия катализатор?!
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Слагане на гърне на мястото на бившия катализатор?!
Здравейте колеги, значи имам на мястото на катализатора прави тръби, ясно че е махнат катализатора, ама ми се струва, че много реве колата, гледал съм останалите гърнета здрави са, но ми се струва, че може да утихне още , има ли смисъл от цялата интервенция и ако да , как точно да го направя, да си търся старо гърне или както ми предложиха хората от сервиза да си сложа направо 2 гърненца по 1 на всяка тръба
Чакам мненията и предложенията Ви 

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Колега с смяната колата ще намали звука на двигателя.На мястото на катализатора се постава резонаторно гърне което приглушава звука на изпускателната система.Знам защото с това се занимавам!
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
катализатор
Pesho_1 написа:Колега с смяната колата ще намали звука на двигателя.На мястото на катализатора се постава резонаторно гърне което приглушава звука на изпускателната система.Знам защото с това се занимавам!
Аз съм ЗА !
Махай катализатора, че ако е запушен само ти дърпа от мощността.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- TazzMann
- младши ентусиаст
-
колега, ходи в Крафт да ти сложат едно резонаторно гърне. Момчетата разбират там и ще ти го направят грамотно, пък и разхода може да ти падне малко.
Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
- georgipass
- младши ентусиаст
-
Pesho_1 написа:Колега с смяната колата ще намали звука на двигателя.На мястото на катализатора се постава резонаторно гърне което приглушава звука на изпускателната система.Знам защото с това се занимавам!
т.е колега 2 гърненца, или направо има резонатори - 2 цевки

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
има резонатори двуцевки и даже същия размер като катализатора.Маха се катализатора и се слага резонатора.Обърни внимание дали при слагането на резонатора ти слагат и паста която запечатва допулнително ако изпуска от някаде!
- georgipass
- младши ентусиаст
-
Pesho_1 написа:има резонатори двуцевки и даже същия размер като катализатора.Маха се катализатора и се слага резонатора.Обърни внимание дали при слагането на резонатора ти слагат и паста която запечатва допулнително ако изпуска от някаде!
Mхм, мерси много колега, ако ми кажеш къде да се насоча и каква марка да търся, и съответно колко парички е самия резонатор

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
За наосочване нека думата да имат колегите от Варненския регион!За марките пак е относително както и цените.Препоръ4вам ти Walker, POLMOstrov,Aspo,Bosal.Разбира се цените са разли4ни в диапазон от 50 до 150 лежа без работата.Тя обикновенно е към 15-20 лева(това са цените поне за Плевен).Ина4е наи важното зависи си от маисторите.Колкото и да е добро едно гърне ако си си оставил ръцете на него при поставянето ще имаш порблемации.
Успех!
Успех!
- georgipass
- младши ентусиаст
-
Pesho_1 написа:За наосочване нека думата да имат колегите от Варненския регион!За марките пак е относително както и цените.Препоръ4вам ти Walker, POLMOstrov,Aspo,Bosal.Разбира се цените са разли4ни в диапазон от 50 до 150 лежа без работата.Тя обикновенно е към 15-20 лева(това са цените поне за Плевен).Ина4е наи важното зависи си от маисторите.Колкото и да е добро едно гърне ако си си оставил ръцете на него при поставянето ще имаш порблемации.
Успех!
Мерси колега... ще я карам, другата при един колега от Плевен и той , че работи тук във Варна на ауспусите

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
здравей,
аз трябва да сменям задно гърне.
Ако може, да споделиш после впечатления от майсторите и сервиза, та да знам какво ме чака...
Поздрави,
Д
аз трябва да сменям задно гърне.
Ако може, да споделиш после впечатления от майсторите и сервиза, та да знам какво ме чака...
Поздрави,
Д

- georgipass
- младши ентусиаст
-
Pavlinius написа:Резонаторното гърне не е ли за усилване на звука ?? Не се ли получава точно от него ревенето ? Питам щото аз имам такова гърне (2 малки гърненца са всъщност на мястото на катализатора) и откакто го направиха тва, колата си реве значително !
Заради това се спрях на варианта, да търся оригинален катализатор, т.е трябва ми само тялото му, и ще се направи като гърне и работата ще заспи

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
а не сте ли се замисляли за оригинално гърне от 5-ца фабрично без катализатор??? Или просто няма такива 5-ци ???

- georgipass
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:а не сте ли се замисляли за оригинално гърне от 5-ца фабрично без катализатор??? Или просто няма такива 5-ци ???
Mисля , че има от М20, ама....като отида в сервиз за ауспуси и ме гледат странно... вървяло с колекторните тръби

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
така е
виж това:
ето от тук може да му вземеш фабричния номер по твоя VIN
http://www.realoem.com/bmw/select.do
Поздрави
Д
виж това:

ето от тук може да му вземеш фабричния номер по твоя VIN