Движение....за права и свободи.
Модератори: mitaka7, Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Последните два пъти теми от такъв род (едната с участието на доста младият колега - модератор отгоре, който изглежда дава признаци да я помни), свършваха по следния начин.
Групичката на определени правораздаватели изчакваха напрежението да утихне. Когато позамлъкне темата, която говори лично за техните грешки(да неказвам думата, съдържаща ако), те си избираха некоя по - подходяща жертва, подпукваха я, там за баба й, за какво бил форума и той кви инжинерски степени имал, че пишел, колко поста, къв бил, ква кола карал, откога, първо го разкъсваха, а после го и "наказваха" - вероятно за "пример" на останалите.
Веднага привеждам и пример, при нужда
Та автоматично се съгласявам с алпина машината, тук има модератори и даже админи, които са за модерация. Заради просташко, неколегиално, унизително, обидно поведение към останалите. Прикрито с "ценности от миналото".
Така че призовавам всички, демокрацията няма да се състои, но към 22 часа моля групово напуснете темата и повече не отговаряйте на провокации от стари членове или определени административни лица.
За ваше добро е!
ПП. Като слушам така оставам с впечатлението, че тоя форум нема бъдеще. Само светло минало...
Така де, всичк иискат да го върнат в миналото...
Групичката на определени правораздаватели изчакваха напрежението да утихне. Когато позамлъкне темата, която говори лично за техните грешки(да неказвам думата, съдържаща ако), те си избираха некоя по - подходяща жертва, подпукваха я, там за баба й, за какво бил форума и той кви инжинерски степени имал, че пишел, колко поста, къв бил, ква кола карал, откога, първо го разкъсваха, а после го и "наказваха" - вероятно за "пример" на останалите.
Веднага привеждам и пример, при нужда

Та автоматично се съгласявам с алпина машината, тук има модератори и даже админи, които са за модерация. Заради просташко, неколегиално, унизително, обидно поведение към останалите. Прикрито с "ценности от миналото".
Така че призовавам всички, демокрацията няма да се състои, но към 22 часа моля групово напуснете темата и повече не отговаряйте на провокации от стари членове или определени административни лица.
За ваше добро е!
ПП. Като слушам така оставам с впечатлението, че тоя форум нема бъдеще. Само светло минало...
Така де, всичк иискат да го върнат в миналото...
Re: Движение....за права и свободи.
SKISA написа:аз модерирането го разбирам така: няма никой право да обижда директно човек или да отправя заплахи или нецензурни изрази!
никой няма право да пуска заблуди или да подвежда хората с цел да се облажи!
никой няма право да словоблудства с малките или да насочва внимание към това
никой няма право да пуска супер-нецензурни снимки или думи ,щото се пак има и малки...
никой няма право да се възползва от положение и да обижда,говори нецензурно и да се саморазправя...
така си мисля аз!
иначе кво!?!? що да не си говорат хората!
ми аз съм съгласен във общи линий със тебе. и по този начин модерирам форумите във които съм модератор. общо взето не се меся докато не почнат да летят личните обиди.... но проблема е че много трудно може да се тегли чертата между обмяната на информация и обиждането. различните хора имат различен аршин за чувствителност. колкото повече (си) мислиш че света се върти около тебе - толкова по-чувствителен си на обиди. затова и загубихме някои ценни като технически познания хора за форума. как да купиш един номер обувки за куп хора като знаеш че всеки има различни номера петала? няма угодия. и затова повечето модератори "грешат" във "сигурната" посока а тя е като видят че има нещо потенциално обидно- модерират. други "грешат" като мене- оставят докато не стане унизително. да, ама това пък не се харесва на други хора (виж по-горе). ти имаш ли други предложения? не си глупав или наивен- надявам се осъзнаваш че реализацията на това което искаш е доста по-трудна от формулирането му.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Алекс,
Ти караш трабант...
Ако караше е90 М примерно, щях да ти отправя предложение.
Наречи го предизвикателство.
Е тъй, пробно. И СКИСА ше въвлека, да видим дали приказките му са празни.
Даже и пари съм готов да заложа на това.
За да ти докажа, че трудното не е толкоз трудно и границите са ясни.
Стига човек да има културата.
Когато хората са от кол и въже, па и с голямо его, както каза ти, границите се размиват. Хората се групират. Почват евтините саморазправи, само за да се покаже кой доминира.
Проблемът обаче не е когато това се случва сред потребителите. Потребителите са си потребители.
Ти караш трабант...
Ако караше е90 М примерно, щях да ти отправя предложение.
Наречи го предизвикателство.
Е тъй, пробно. И СКИСА ше въвлека, да видим дали приказките му са празни.
Даже и пари съм готов да заложа на това.
За да ти докажа, че трудното не е толкоз трудно и границите са ясни.
Стига човек да има културата.
Когато хората са от кол и въже, па и с голямо его, както каза ти, границите се размиват. Хората се групират. Почват евтините саморазправи, само за да се покаже кой доминира.
Проблемът обаче не е когато това се случва сред потребителите. Потребителите са си потребители.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
За да има форум трябва да има хора,които не просто да са маса,а да имат мнение и да го казват! Аз съм със СКИСА и го подкрепям напълно и ако сме различно мислещи,то е защото не сме "партийци",а фрий волни птици и не виждам нещо лошо когато ИМАШ КАКВО ДА КАЖЕШ И ТИ СТИСКА ДУПЦЕТО ДА ГО НАПРАВИШ!!!!!!!!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Според мен, за да се доближава форума поне малко към това, което беше преди, са нужни строги санкции
Например бозата да си остава в "Извън темата", а в теми като Streetracers или Tuning, всички излишни и тъпи мнения от рода на "ъ, нали
" , "ше ви изям с мойта астра
" , "ти па ше ми каеш
" или просто "
", направо да се затриват. Същото се отнася и за Е36, Е46 и т.н. Просто да има малко ред. Вече незнам колко пъти чета теми "Какво е шпер", "320 или 318ис" и т.н. Неизбежно е форума да се разраства, но нека поне глупосите да си остават на едно място и останалата част да си е чиста и подредена и да дава полезна информация. А и също така ми прави впечатление, че от доста време насам темите в "Страхотни истории" съвсем не са свързани с автомобили или адреналин. Така че нека хората, които искат просто да напишат нещо, да го правят в "Извън темата". Това е моето виждане по въпроса 

D3BEP написа:Проблемът обаче не е когато това се случва сред потребителите. Потребителите са си потребители.
... е какво те кара да мислиш че модераторите (предполагам тях визираш) са имунизирани срещу боричкания и разнобой във стандартите си на модериране? би било наивно. ние едни политици не можеме да сплотиме- ти искаш от нещо на доброволни начала и без финансова облага да има военен порядък. наивно е и лесно изглеждащо отстрани. ама разни хора- разни идеали. покажи най-грозната и най-красивата жена на света на 1000 мъже и ще има поне 20 дето ще предпочетат грозната. ум да ти зайде... затова решенията се взимат статистически. щото индивидуална угодия няма.
и друго - аз мога съвсем отговорно да ти заявя че модераторите на различните форуми модерират различно защото... са умишлено подбрани да модерират точно така защото хората които подбират имат някакъв опит със форуми и "контрол на тълпата"... всеки форум е различен и всяко примерване във някакъв стандарт е... компромис.
Последна промяна alx на 31 Окт 2008, 20:59, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: Движение....за права и свободи.
Прави сте двамата донякъде, но така чакайки грубите обиди почти вече няма шанс да се спаси една тема. Колко теми са заминавали и без грубите обиди... Не знам за вас, може да прозвучи малко грубо и да попрекаля като постоянно го натяквам, но мога да дам над 2200 примера за това.alx написа:SKISA написа:аз модерирането го разбирам така: няма никой право да обижда директно човек или да отправя заплахи или нецензурни изрази!
никой няма право да пуска заблуди или да подвежда хората с цел да се облажи!
никой няма право да словоблудства с малките или да насочва внимание към това
никой няма право да пуска супер-нецензурни снимки или думи ,щото се пак има и малки...
никой няма право да се възползва от положение и да обижда,говори нецензурно и да се саморазправя...
така си мисля аз!
иначе кво!?!? що да не си говорат хората!
ми аз съм съгласен във общи линий със тебе. и по този начин модерирам форумите във които съм модератор. общо взето не се меся докато не почнат да летят личните обиди.... но проблема е че много трудно може да се тегли чертата между обмяната на информация и обиждането. различните хора имат различен аршин за чувствителност. колкото повече (си) мислиш че света се върти около тебе - толкова по-чувствителен си на обиди. затова и загубихме някои ценни като технически познания хора за форума. как да купиш един номер обувки за куп хора като знаеш че всеки има различни номера петала? няма угодия. и затова повечето модератори "грешат" във "сигурната" посока а тя е като видят че има нещо потенциално обидно- модерират. други "грешат" като мене- оставят докато не стане унизително. да, ама това пък не се харесва на други хора (виж по-горе). ти имаш ли други предложения? не си глупав или наивен- надявам се осъзнаваш че реализацията на това което искаш е доста по-трудна от формулирането му.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Чекайте, нали темата е за това.
Дай ще покажем признаците на достойнство и култура сред определени кръгове администрация.
Нема да казвам кой е, сами се сетете.
Това е признак на модераторска култура и средство за опазване на форумния мир
Нали, това е прясно, от преди малко. За други има по - стари неща. Даже и псувни и заплахи от модератори има, ако не са ги изтрили.
Дай ще покажем признаците на достойнство и култура сред определени кръгове администрация.
Ха, гледай ти, дървеният философ се е завърнал...
И този път ли ще се опитваш да ни пълниш главите със своята многословност (голословност) или ще го караме по-продуктивно? Така като гледам - май пак ще е старата песен на нов глас. Да ти кажа само, че главата вече ме боли и без твоите драсканици.
Това е признак на модераторска култура и средство за опазване на форумния мир

Нали, това е прясно, от преди малко. За други има по - стари неща. Даже и псувни и заплахи от модератори има, ако не са ги изтрили.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
какво означава това,че форума не бил като преди
ами не е
преди всичко беше по кротко,по умно,по умерено,като че ли тогава хората уважаваха тези които стояха зад форума,а сега какво е
максимата е направи мръсно на модератора,пък ако засегнеш администратора печелиш порция пълнени чушки
скиса аз снощи надълго и нашироко разлиствах форума защото като никога реших,че не бързам за никаде...та навсякъде все твои постове и то все такива които не ми е приятно да чета,но гледам вече публика имаш,паметник ще ти правят,почетен член си на "бисери от форума",че и даже вече сам си местиш мненията там
не,че те обиждам,но си мисля,че някои от модераторите не ти е издържал и е изтрил нещо и сега си бесен.
е бесен ли си за нещо,стачкуваш ли или просто се надяваш вълнята от недоволство да е мащабна както никога досега.
а как беше форума преди помниш ли

ами не е

скиса аз снощи надълго и нашироко разлиствах форума защото като никога реших,че не бързам за никаде...та навсякъде все твои постове и то все такива които не ми е приятно да чета,но гледам вече публика имаш,паметник ще ти правят,почетен член си на "бисери от форума",че и даже вече сам си местиш мненията там

е бесен ли си за нещо,стачкуваш ли или просто се надяваш вълнята от недоволство да е мащабна както никога досега.
а как беше форума преди помниш ли

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
B U L L I написа:......................................а как беше форума преди помниш ли
Дано не само той го помни !

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ще има ли въстание от недоволстващите, кой баннат, кой му заключили темата ?
BULLI колко истини каза

BULLI колко истини каза

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
///peter написа:.............
BULLI колко истини каза
Кажи колко,че нещо не разбрах какво лошо има де се пише и да имаш мнение!
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
хмм по принцип съм от хората които повече четат и рядко пишат (справка дата на регистрация и брой мнения) но този път не се сдържам - форумът не е това което беше и за жалост промяната е в отрицателна посока....колко са истинските теми където наистина може да се научи нещо??? 75% са литературните опити на разни хора, неща които нямат нищо общо с колите или просто неизползване не търсачката, т.е. повторение - евалата на всички подрастващи ентусиасти ама за тези неща има teenproblem.bg
да не говорим че постоянно има включване от хора които никога не са карали бмв но вече са най-ревностните защитници на марката и велики разбирачи - постове от рода на "бмв кърти всичко, опелите гният" дразнят зверски много...и хммм определено има разлика между мненията на нови потребители и старите - едните спамят и трупат мнения ей така за спорта.....
нищо чудно че повечето от хората които разбираха нещо вече не пишат.....

нищо чудно че повечето от хората които разбираха нещо вече не пишат.....

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
D3BEP написа:Чекайте, нали темата е за това.
Дай ще покажем признаците на достойнство и култура сред определени кръгове администрация.Ха, гледай ти, дървеният философ се е завърнал...
И този път ли ще се опитваш да ни пълниш главите със своята многословност (голословност) или ще го караме по-продуктивно? Така като гледам - май пак ще е старата песен на нов глас. Да ти кажа само, че главата вече ме боли и без твоите драсканици.
Това е признак на модераторска култура и средство за опазване на форумния мир![]()
Ти си ясен, теб модератори с железни нерви не те издържат, ама ти си инат и продължаваш да образуваш нерви с присъствието си. Преди да обвиняваш колегата си помисли дали ти не си го провокирал с всяко едно от компетентните си мнения!
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
A_DUNCHEV написа:B U L L I написа:......................................а как беше форума преди помниш ли
Дано не само той го помни !
Аз мисля,че Красо имаше предвид ония времена 2002,2003,2004...тогава,когато си беше чудо да има нови мнения по подфорумите...когато хората четяха и не питаха толкова...има няколко ника,които са ми останали в съзнанието още от онова време,никове на хора от които съм прочел много и съм научил много...единия е quixzole, DA_WOLF Landshark и т.н. и т.н..

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3