Дилема за гуми - решена
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Дилема за гуми - решена
Debica 185/65/15 88T - 95лв.
TOYO 195/65/15 91Т- 127лв. (не е 185, защото имат само 91Н - 139 лв.)
Проблема не е в размера, а в $$ - разликата е ~ 130 лв. - струва ли си при положение, че зимата е съвсем кратка, а карам 90% из града на малки разстояния?
Клоня към Дебицата, но ме притеснява, че във всичките магазини нямат никаква цветна маркировка - не знам дали са си така ?
TOYO 195/65/15 91Т- 127лв. (не е 185, защото имат само 91Н - 139 лв.)
Проблема не е в размера, а в $$ - разликата е ~ 130 лв. - струва ли си при положение, че зимата е съвсем кратка, а карам 90% из града на малки разстояния?
Клоня към Дебицата, но ме притеснява, че във всичките магазини нямат никаква цветна маркировка - не знам дали са си така ?
Последна промяна bestman на 05 Ное 2008, 19:17, променена общо 1 път
- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Debica с маркировка до сега не съм виждал,така че няма страшно,не е лоша гумата.Обаче Toyo си е марка,ти си прецени дават ли ти се повече пари,но пак ти казвам Debica също е хубава гума. 

Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
Space, това имам предвид
източник:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=103848&postdays=0&postorder=asc&start=0
Вижте цвета на ивиците боя върху гумата. Ако има червена ивица това означава, че тази гума притежава клас А до клас В сертификация за качество на материала. Имали жълта ивица - нарушен е състава на кайчуковата смес. Такава гума може да ползвате само за резервна. ВНИМАНИЕ! - ако върху гумата има зелена ивица то тя има вътрешни дефекти и в никакъв случай не трябва да я купувате.
източник:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=103848&postdays=0&postorder=asc&start=0
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
аз съм виждал гуми нашарени като детска играчка и питам магазинера какво значат шарките и той ми дига рамене и вика "ба ли мааму"
Ще ме извинявате за цинизмите ама с тия гуми с тия наши български търговци родни и доброжелателни направо си ... таковало таковата...

Ще ме извинявате за цинизмите ама с тия гуми с тия наши български търговци родни и доброжелателни направо си ... таковало таковата...

ddddk написа:аз съм виждал гуми нашарени като детска играчка и питам магазинера какво значат шарките и той ми дига рамене и вика "ба ли мааму"
Точно! За това и аз питах

_!_
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Моя барум беше с червена и жълта ,а нояи ми bridgstone няма ивици ,а смао някви точки 

I'm slowly drifting

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
ТОYO ли?? На тези пари има някои по-добри, поне по общо мнение, гуми -
Dunlop WS 3D - 123лв.; Goodyear UG7+ - 134лв.; Michelin Alpin A3 - 135лв.
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
AceMF написа:ТОYO ли?? На тези пари има някои по-добри, поне по общо мнение, гуми -
Dunlop WS 3D - 123лв

Явно бързат да станат милионери

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Тези стойности са за 195/65/R15 91T. Има и с H индекс, като те са с поне 25% по-скъпи. Доставката извън София е 5лв. на гума, но изчезва и отстъпката от 10%, ако отидеш да си ги вземеш, която вече е включена в упоменатите цени. Утре би трябвало да си взема поръчаните гуми и, ако всичко е наред, ще споделя откъде съм ги взел.
Вижте цвета на ивиците боя върху гумата. Ако има червена ивица това означава, че тази гума притежава клас А до клас В сертификация за качество на материала. Имали жълта ивица - нарушен е състава на кайчуковата смес. Такава гума може да ползвате само за резервна. ВНИМАНИЕ! - ако върху гумата има зелена ивица то тя има вътрешни дефекти и в никакъв случай не трябва да я купувате.
Пази боже от такива експерти като по-горния

Цветовата маркировка на гумите е за по-лесно сортиране и разпознаване при складиране. Всеки размер си има различна комбинация от 2 или 3 цвята и се вижда от далеч, вместо да трябва да се търси етикета или какво пише на страната на гумата.
При почти всички производители е така, но Debica-та наистина няма маркировка, явно пестят средства.
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ