изтече антифриза - радиатор?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
изтече антифриза - радиатор?
понеже видях, че беше с вода, а идва зима, налях малко антифриз в казанчето на м52б20-ката. След това какво да видя, под колата има локва. днес я гледах на канал, мисля, че е от радиатора - от там сълзи, не много, но сълзи. да не съм го припълнил и затова да е изхвърлило половината си течност
колко струва един радиатор за м52б20, нещо много почнах да се набутвам по тая колица и не знам докога точно ...

колко струва един радиатор за м52б20, нещо много почнах да се набутвам по тая колица и не знам докога точно ...
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Колега нормално е да просълзи от някъде,когато смениш водата с антифриз.Антифризът е с по-фина структура и минава там,откъдето водата не може.Няма защо да се набутваш с нов радиатор.Скоро един познат сменя и цените са:за немски~450лв.,за турски~250лв., и от автоморга~100лв.(това е за 318i)Съветвам те да си купиш херметизатор за охладителна с/ма.Има течни и прахообразни по мототехниките(stop leak) 

- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
смяна вода-антифриз
съгласен съм с колегата, досега винаги когато съм карал с вода предишни коли, и като сипя антифриз става ужасон! Не я карай повече с вода бих те посъветвал, а сега виж откъде тече - като почти сигурно правило можеш да сметнеш че водната помпа ти е заминала ако дълго си карал на вода, освен това от съединенията сигурно пак ти тече след смяната - най-вероятно имаш повече от един проблем. Не те съветвам да сипваш добавки - но това е мое мнение - не ги знаеш какво съдържат и как се отразяват на охл с-ма. А наште коли са доста капризни откъм охлаждане - това може би е един от основните ни проблеми 

3 мнения
• Страница 1 от 1