Проблем с климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с климатроника
От няколко дена имам проблем с климатроника на 318i неможе да се вклучи. Преди време когато дам на контакт се чува някакви клапи да се местат и после като натисна нъкои бутон на климатроника светва екрана. Сега го няма не свети дисплея и не се чува как се местат клапите. Направими впечатление, че когато мина през някоя дупка се оправя и почва да работи климатроника после пак изклучи Май прекъсва някаде захранването. Имали реле и къде се намира. На някои случвало му ли се е този проблем.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: Проблем с климатроника
yuriy_t написа:От няколко дена имам проблем с климатроника на 318i неможе да се вклучи. Преди време когато дам на контакт се чува някакви клапи да се местат и после като натисна нъкои бутон на климатроника светва екрана. Сега го няма не свети дисплея и не се чува как се местат клапите. Направими впечатление, че когато мина през някоя дупка се оправя и почва да работи климатроника после пак изклучи Май прекъсва някаде захранването. Имали реле и къде се намира. На някои случвало му ли се е този проблем.
мисля, че проблема ти е в някакво кондензаторче за 50 стотинки, тва си е редовен проблем на тия климатроници, потърси във форума има мноооого посано.....
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...
Батко най-вероятно е от кондензаторчето. Провери си ЛС-то сам ти оратил две снимки къде се намира точно на платката. Трябва да я извадиш от пласмасовата кутия на климата. А по-простото е да свалиш панела и просто да наместиш буксите отзад. И ако имаш късмет ще се оправи. Ae za sa pa pi6i ako ima ne6to
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...
Направих следното Извадих климатроника нмалко бесхе трудно но стана имасхе две кабелчета едното черно другото с по голяма букса синя. Отворих го климатроника макар да е малко трудно да се искарат платките от котията но се получи намерих кондезатора които иамсхе доста писано тук в форума и го смених с друг С уред измерих стария кондезатор но му нямаше нисхто работеше си но за всеки случаи го смених затворих климатроника и се го поставих трагна от парвия пат Поне засега не спира и не прекасва както преди нъколко дена. Но немога да кайа дали е от кондезатора или просто от букстата или от самата платка. Но благодаръ на всички които ме напастваха тук. Инацхе бъх трганл предпазители , кабели и релета да тарсъ каде прекасва вразката. Дори успях да влеза в сервизното мену както е описано.
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Колега, извинявай, но как измери кондензатора? С какъв уред?
Със здраве!
Със здраве!
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
7 мнения
• Страница 1 от 1