Проблем-предница

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 26 Окт 2008, 20:25

Значи въпросните рингове ги имам. Проверих ги и тях. Мерси все пак! Утре отивам в сервиз и дано да бъде решен проблема. Ще споделя какво е станало. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 28 Окт 2008, 10:42

Значи закарах вчера колата за пълна диагностика на ходовата част. Оказа се,че единствения проблем е паразитния хебел в дясно. От там се получавало биенето. Днеска се надявам да имат свободно време в сервиза да го направят,да се регулира предницата и да го тествам. Грях ми е да карам с 80км/ч. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 30 Окт 2008, 15:56

Колеги,днекса сменихме паразитния хебел. Биенето м/у 90-100 остава :( Май само спирачните дискове останаха. Възможно ли е биенето да е от тях. Майстора каза,че най вероятно е от тях,пък аз не намирам логиката да го има тва биене от крив спирачен диск и при ускорение...при спиране да,ама при ускорение....

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 30 Окт 2008, 16:19

колега не каза дали си проверил тампоните на горните носачи ... Пък от друго вече не се сещам щом гумите и баланса са ОК :roll:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 30 Окт 2008, 16:51

Barovski написа:Колеги,днекса сменихме паразитния хебел. Биенето м/у 90-100 остава :( Май само спирачните дискове останаха. Възможно ли е биенето да е от тях. Майстора каза,че най вероятно е от тях,пък аз не намирам логиката да го има тва биене от крив спирачен диск и при ускорение...при спиране да,ама при ускорение....
Колега виж тампоните на горните носачи при мен проблема беше от тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 30 Окт 2008, 17:31

Ами т'ва е колега - горните носачи (и тампоните им), гуми и джанти. Няма от какво друго да е. Отиди пак да ти видят джантите и гумите. Като завъртят гумите виж сам дали гумата не е крива. Гледай отгоре(там където гумата стъпва на пътя) а не отстрани. Виж дали има изменения докато се върти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 30 Окт 2008, 20:43

Колеги,носачите и тампоните им са ок. Нямат никви проблеми. Гумите и джантите ги карах днеска пак-и те са 6. Има ли логика да е от спирачните дискове или да се търси другаде проблема..? Забравих да кажа,че прегледаха и секторната кутия за всеки случай,ама и тя е ок.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 31 Окт 2008, 8:37

А как ти провериха носачите и тампоните им? Дори когато тръгнат да се скапват тези тампони, създават доста неприятни усещания в предницата. Тогава е трудно да бъдат диагностицирани. Понеже нямаше време да чета напред в темата, ти сменил ли си цолажа на джантите с по- голям? Възможно е при такава смяна да усетиш въпросното тресене.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 31 Окт 2008, 22:15

Значи джантите ми са 15" с гуми 185/65. Ако не се лъжа тва са и заводските размери. Диагностиката на ходовата част ми я направиха на стенд. Пускаха и да й въртят гумите,влизаха под нея с некви лостове и кво ли не да я заничат,лашкаха я,абе има няма 40-50мин. си играха. За тампоните не съм много сигурен как са ги проверявали,не съм много вещ,ама човека каза,че скоро са сменяни. Направо не знам какво да правя.Тва ми е много голям проблем,понеже пътувам постоянно с колата Ловеч-Пловдив. :(

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Окт 2008, 22:34

Колега , значи аз ще ти предложа следното - нека на крик вдигната колата , някой да види вътрешните кормилни накрайници а ти да си на шофьорската седалка да движиш леко волана наляво-надясно и той стиснал накрайниците от вътрешната страна да установи дали има мърдане в тях ,защото е много вероятно да идва опттам проблема :!:
Помоли в сервиз точно по този начин да ти проверят колата ...

_65536_kb_sec_ написа:
Penchev написа:^ Колега ,те май братушките хубаво си карат на размери 225/65/15 валяци ама как да ми ходи колата като пияна по пътя :help:
Май си е трябвало да се родиме някъде мин. 1000 км източно :mhihi:
Георги Пенчев

Жорка, защо смяташ че с тези гуми колата ще ходи като пияна???

Защото като си на такъв размер и караш с над 200 км/ч в завой на магистралата и изведнъж трябва да спреш в самия завой заради някой заплес и тогава първо гумите започват да се опитват да стават на баница и тогава виждаш как нещо не е както трябва с устойчивоста на колата и положението е даже критично :help:
Аз със зимните гуми на един тежък завой на магистралата преди Ихтиман зимата излетях с неудобно ми е да кажа каква скорост и като видях полицаите и скочих точно в критичния момент на спирачките колата взе да прави неописумеи движения а полицая първо ми свали палката и после ми направи знаци "спокойно,спокойно" с видимо уплашено изражение :mhihi: комфорта е висок ,но я няма устойчивоста :roll:

Изображение :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 01 Ное 2008, 14:51

Penchev написа:Колега , значи аз ще ти предложа следното - нека на крик вдигната колата , някой да види вътрешните кормилни накрайници а ти да си на шофьорската седалка да движиш леко волана наляво-надясно и той стиснал накрайниците от вътрешната страна да установи дали има мърдане в тях ,защото е много вероятно да идва опттам проблема :!:
Помоли в сервиз точно по този начин да ти проверят колата ...

Правиха го и това колега в сервиза,където ми ремонтират колата. Казаха,че нямало проблем. Днес обаче забелязах нещо-предната ми дясна гума явно при предишния собственик или от хебела е наядена малко от външната страна и то стъпаловидно. Леко е вълниста. Мисля да я сложа отзад и да сложа задната отпред и да пробвам дали пак ще има биене.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 06 Ное 2008, 22:42

Аз наскоро смених кривите носачи и преди да ги сменя майстора не беше съвсем сигурен, че са за смяна. Като ги свали се видя, че са напълно заминали.

А сега като сложих железните джанти и зимните гуми ми изчезна вибрацията между 90 и 100км/ч. При мен беше от едната гума. Сложи си зимните гуми и виж дали пак ще имаш вибрация.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 09 Ное 2008, 14:47

Значи аз вече съм със зимните гуми. Те са ми на лети джанти. Вчера обаче какво ми направи впечатление-като бутнах волана напълно до долу и тва треперене изчезна. Има някво едва доловимо треперене само във волана. Направо не знам какво да правя вече. Казаха ми,че можело някакъв фабричен дефект да е.

Предишна

Назад към E34