Колко масалце хапва вашият автомобил?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 26 Окт 2008, 11:39

Идеята е такава,че просто ми казаха един слух който не го вярвам и искам да го проверя все пак,че Баварците горели масло което ме съмнява много и затова написах тази темичка.
Все пак всяка кола е различна сама по себе си. :)
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 26 Окт 2008, 21:34

ми моя не хапва поне на 10 000 нищо, ако почна да го сменям през 20 незнамц може и да му се дояде :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 27 Окт 2008, 12:05

па мойто вегетарианец, не бара :mhihi:
а сега сериозно, по принцип не гори от смяна до смяна ;)
AcoTo®

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 27 Окт 2008, 14:09

Темата очевидно е за надлъгване :mhihi: М21Д24 м/у смените (които са на 8000км) отива литър
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 90 BMW E34

Мнение от stefan81 » 27 Окт 2008, 20:26

deyan-enchev написа:Темата очевидно е за надлъгване :mhihi: М21Д24 м/у смените (които са на 8000км) отива литър

Съгласен съм с теба колега те от завода производител им дават по 35-70грама на 1000км.(това зависи разбирасе за каква кола става въпрос) пък нашите каляски на по 15-16 години да нехарчат просто няма начин.Да съгласен съм да каже човек че не и долива от смяна до смяна но това незначи че нехарчи масло.Моята е така сипвам маслото на максимума и след 8-9000 км. е на минимума и го сменям това е нормално според мен.Значи ми харчи по 1л. от смяна до смяна. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SLav_Bs » 27 Окт 2008, 22:14

А може ли да се потвърди този слух,че БМВ-тата харчели масло доста сравнение с другите коли :?: Аз мисля,че няма такова нещо :)
Все пак вие кажете,че брат ми вика ти луд ли си що ще си вземаш БМВ то гори много масло и харчат много :evil: а аз му викам караи си там колата и не ме занимавай,твоята все едно пък е вегетариянец и не го яде пък :mhihi: и така.Братя сме все спорим за нещо нормално :mhihi:
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 29 Окт 2008, 14:41

моето за 5000км от максимума стигна на 2/3 което са си към 400-450 милилитра , което значи че за 10 000км ше направи към 900мл-1л тоест както казаха колегите сипваш на макс и на 10 000км е на мин. и сменяш ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 29 Окт 2008, 17:48

бе момчета не ги пълнете до максимума :mhihi: . Слага се на 2/3 масло това е съотношение на Минимума и Максимума разграфен на щеката
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 29 Окт 2008, 18:00

Когато си купих първото БМВ преди 10-11 години (Е34 520i) чаках пред КАТ за регистрация. Имаше огромна опашка и аз от скука отворих капака на двигателя и започнах да бърникам тук-там. Без да искам бутнах една капачка и тя падна долу на земята. За да я извадя, преместих малко колата и клекнах да я търся. Зад мен имаше някакъв, който дойде и каза: "Колега няма кво да гледаш. От БМВ не изтича масло никога и не гори масло. Тогава за пръв път чух това нещо. След като я прехвърлих, веднага смених маслото с пълна синтетика на Кастрол, най-скъпото по онова време. За 10 000 км ми изгори 1.5 литра. Напсувах на ум онзи човечец, но при следващата смяна ми предложиха оригинално масло на БМВ, полусинтетично, което е по каталог за този модел. За 10 000 км. си беше на средата на щеката. От тогава само с това масло карах и имах същият резултат. След това взех Е39 520i и отново карах с масло по каталог на БМВ и отново имах нулев разход. Сега при 535i нещата са по-различни. Доливам 1 литър между две смени.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 29 Окт 2008, 19:06

А къде сменяш маслото?
Че аз вече взех да имам разни съмнения къде какво и по-колко наливат.

предните 2 смени на масло в камор - доливах по 0.5л на 5000км, последния път за проба смених в дарукар и за 6000км още не е мръднало нивото.

от тука си правя изводи или за разлики в количеството или за разлика в качеството :evil:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 29 Окт 2008, 19:38

добре бе да му се не знае от какво зависи това горене....... тука всички като ви гледам сте така всеки пише..... "мойта гори 1,2,3,4.... и не знам си колко литра на 10000, ама оня ден смених маслото с еди кво си и не го пипа повече" :shock:

мноооо ми е странно просто......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

а

Мнение от Ivaka » 31 Окт 2008, 11:53

Колко ти гори масло колата зависи от много неща.Например в какво състояние е колата,потдържа ли се редовно,какво масло и слагаш и естествено кой и как я кара.Ако си само в лютеницата не можеш да очакваш да не ти гори масло. 8)
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Ное 2008, 10:43

Искам да попитам,тази година ще има ли в представителствата смени на масла,филтри,антифризи (обслужване на колата за зимата) на някакви преференциални цени?Обикновено правят такива акции по това време.
Иначе по темата,както бях писал в другата тема за маслото,моята дърпа около 150-160гр./1000км.Маслото е MOTUL 6100 Sinergi.Може да пробвам с друго този път да видя ще има ли разлика,въпреки че съм доволен от Мотул-а.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SLav_Bs » 02 Ное 2008, 21:52

Колега на 1000км доливаш около 150гр. :roll: сериозно ли доливаш толкова или това е печатна грешака
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Ное 2008, 23:17

Ами имам и едно съвсем лееко омазняване на единия капак на веригата,но ще го лекувам по-нататък.Т.е. малко отива и там,но все пак имам и разход на масло.Може да иска и нови гумички на клапаните.Попитах и User но не е казал досега дали е в рамките на нормалното.Всъщност колата няма никакви забележки по вървене,горене или каквито и да са.Може да е свързано и със самия режим в който се ползва колата.В другата тема доста колеги обявяват подобни разходи.Изглежда е нормално.Освен това при продължително ползване на ДВГ в градски режим на работа има тенденция за събиране и на бензин в маслото.Т.е. има случаи за увеличаване на "нивото" на маслото.Наблюдава се редовно при мотоциклетите (там имам и повече наблюдения).Иска от време на време един хубав дълъг курс извънградско,за да "изпари" бензина.Предполагам същото е и при колите.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ