Проблем с теч

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Проблем с теч

Мнение от kilima » 27 Окт 2008, 23:47

Здравеите колеги,за пореден път се разочаровах от софииските маистори.Онзи ден закарах колата 320 м52 на ремонт в кварталния сервиз да видя защо ми губи антифриз.Човека забеляза , че течът е от фланеца над перката, в които влиза маркуча от радиатора термостата и тн. и така купих нов той го смени обаче не затегнал въпросниа маркуч на радиатора и днеска пак теч,обаждам му се преди да видя какъв е проблема и тои ми вика да сикупя от бензиностанциата синио шише за запушване на радиатори --как ви се струва този съвет?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Окт 2008, 0:05

Споко, аз изсипах 3-4 кила хубав антифриз на околовръстното от незатегната скоба. Майстора ми е приятел и е изкл.кадърен, но пихме кафета, ядохме банички и т.н. Не е проблем, случва се на всеки да пропусне нещо. Той ми свърши тежката работа по смените... другото лесно.

Не купуваш нищо за запушване на радиатори.

Пробвай да си решиш проблема сам. Неволята учи, а и майсторите не обичат охладителна система, понеже не се обезвъздушава в реалния свят за 5 мин. Огледай, стегни хубаво каквото има, налей, обезвъздуши и си в играта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 28 Окт 2008, 0:42

По добре затегни маркуча , долей и си ти , нищо няма да направиш с тия добавки за запушване , а и толкова ли е сложно с една отверка да дозавиеш един винт ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 28 Окт 2008, 2:20

Може направо и нова скоба да сложиш щото моита не затягаше хубаво и изпускаше от не добре затегнат маркуч :winky:
Beautiful Mechanical Wonder

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Проблем с теч

Мнение от ивчо3 » 28 Окт 2008, 10:57

kilima написа:Здравеите колеги,за пореден път се разочаровах от софииските маистори.Онзи ден закарах колата 320 м52 на ремонт в кварталния сервиз да видя защо ми губи антифриз.Човека забеляза , че течът е от фланеца над перката, в които влиза маркуча от радиатора термостата и тн. и така купих нов той го смени обаче не затегнал въпросниа маркуч на радиатора и днеска пак теч,обаждам му се преди да видя какъв е проблема и тои ми вика да сикупя от бензиностанциата синио шише за запушване на радиатори --как ви се струва този съвет?

Този проблем с теча на антифриз от двойната тръба пред термостата при М42 двигател го има при всички автомобили, произведени преди септември 1994 г. Тази тема е широко дискутирана в британските сайтове на БМВ. От 1995 година донякъде са оправили въпросната тръба, доколкото разбрах от английски диаметъра или дебита на антифриза не са изчислени правилно и за това се налага периодично да се притягат скобите, захващащи двата маркуча. При следващия модел М44 тази тръба е пластмасова и с по-малък диаметър. При мойта кола поне 2 пъти в годината ми се налага да затягам скобите. Особено след застудяване имам загуба на антифриз и теча е точно от маркуча, през който влиза антифриз от радиатора. Един от симптомите за недобро уплътнение е меки маркучи след загряване. Нормално при стискане с ръка трябва да се свият до половината от диаметъра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 28 Окт 2008, 12:59

мерси за отговорите колеги интересува ме обаче според вас на такъв двигател редно ли е да се сипват такива прапарати за запушване на радиатор--дв--320-м52 може ли това да е съвет от маистор, мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 28 Окт 2008, 21:28

Разни добавки се слагат само в краен случай и то за временно , а ако майстор ти го е казал , то значи е ебаси майстор-а . :dunno:
Изображение

Назад към E36