м50...

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 27 Окт 2008, 22:15

bmwfena написа:
TUZara` написа:
bmwdriver написа:Ставаше въпрос за разликите м/у М50 с ВАНОС и без.За М52 никой не говори.
А там печелиш едно пък губиш друго.Нали знаеш,че пълно щастие няма ;)

Въпроса на пича който пусна темата за прилика и разлика на М50 с и без ванос,но понеже му беше изчерпателно и показателно отговорено питах аз,как да позная дали е М50 или М52 мотора визуално,като се има на предвид,че е 150 коня с ванос ?
всмукателите са по пречупени нагоре и капачката за маслото е откъм радиатора-това са най видимите разлики..има и други иначе
Фенче понеже в момента моята кола е в бокса и сега карам една Е34-ка 525 с ванос. Ми вярвай ми моята се изцепва във високите в пъти повече. А за ниските че имало подобрение заради ваноса ще ме прощаваш ма аз разлика не виждам. Е може би има на хартия но толкова малка че аз не я усещам. Но пък мойта си я харесвам в пъти повече от 4500 оборота нагоре. Не искам да споря с никой но за мен това са ми пресни впечатления и никой не може да ме убеди в противното.
Иначе под това което им е различното нямах в предвид че биелите са по леки и че блока е по улекотен. Да така е. Но дали това е плюс или минус тези които са в час знаят. Аз лично като си търсих 25-тица първото ми условие беше категорично да не е с ванос.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Аватар

Мнение от TUZara` » 27 Окт 2008, 22:43

BMWMHartge написа:
TUZara` написа:
bmwdriver написа:Ставаше въпрос за разликите м/у М50 с ВАНОС и без.За М52 никой не говори.

Въпроса на пича който пусна темата за прилика и разлика на М50 с и без ванос,но понеже му беше изчерпателно и показателно отговорено питах аз,как да позная дали е М50 или М52 мотора визуално,като се има на предвид,че е 150 коня с ванос ?

Погледни смукателните ....

М52Б20 в Е39 96 година

Изображение

М50ТУБ20 в Е36

Изображение

Радвам се на компетентни отговори лесно и разбираемо поднесени като този и като отговора на Hellrider по-нагоре.Мерси много :) значи съм с М50 не с М52 :)

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 28 Окт 2008, 9:18

slavianko написа:
bmwfena написа:
TUZara` написа:

всмукателите са по пречупени нагоре и капачката за маслото е откъм радиатора-това са най видимите разлики..има и други иначе
Фенче понеже в момента моята кола е в бокса и сега карам една Е34-ка 525 с ванос. Ми вярвай ми моята се изцепва във високите в пъти повече. А за ниските че имало подобрение заради ваноса ще ме прощаваш ма аз разлика не виждам. Е може би има на хартия но толкова малка че аз не я усещам. Но пък мойта си я харесвам в пъти повече от 4500 оборота нагоре. Не искам да споря с никой но за мен това са ми пресни впечатления и никой не може да ме убеди в противното.
Иначе под това което им е различното нямах в предвид че биелите са по леки и че блока е по улекотен. Да така е. Но дали това е плюс или минус тези които са в час знаят. Аз лично като си търсих 25-тица първото ми условие беше категорично да не е с ванос.

Човече това е така щото тоя "Ванос" най-вероятно си е заминал вече ;)

(поне така се надявам заради това, че аз карам Ванос :mhihi: )

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 28 Окт 2008, 10:22

в същия дух пък аз да попитам след като разбрах разликите м/у М50-ките, при ТУ не се ли води сингъл ванос? и каква пък е разликата от ваноса при М52
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 28 Окт 2008, 15:37

Zaho написа:Човече това е така щото тоя "Ванос" най-вероятно си е заминал вече ;)

О колега не си е заминал вярвай ми ;) От 93г карам само Е34-ки. Аз лично съм имал таква собственна кола когато повечето хора в БГ караха предимно москвичи и се радваха на ладите. Но това е друга тема. Та минали са доста ваноси през мен :mhihi: :mhihi: Не знам защо толкова се заблуждавате че тоя ванос върши нещо кой знае какво не знам. Особенно като прочета в някой обява в мобиле за Продава Е39 520 Vanos :mhihi: :mhihi: пишат го все едно че са карали и 39-ки без ванос :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Аватар

Мнение от Zaho » 28 Окт 2008, 15:43

slavianko написа:
Zaho написа:Човече това е така щото тоя "Ванос" най-вероятно си е заминал вече ;)

О колега не си е заминал вярвай ми ;) От 93г карам само Е34-ки. Аз лично съм имал таква собственна кола когато повечето хора в БГ караха предимно москвичи и се радваха на ладите. Но това е друга тема. Та минали са доста ваноси през мен :mhihi: :mhihi: Не знам защо толкова се заблуждавате че тоя ванос върши нещо кой знае какво не знам. Особенно като прочета в някой обява в мобиле за Продава Е39 520 Vanos :mhihi: :mhihi: пишат го все едно че са карали и 39-ки без ванос :mhihi: :mhihi:

да бе и на мен ми е много странно никаде ама никаде не намерих сток крива на момента на Ванос мотор сток и на такъв без ванос Странна работа Но пък новите баварци що всички са с ванос има ли М3 без ? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 28 Окт 2008, 16:55

taba4ko написа:в същия дух пък аз да попитам след като разбрах разликите м/у М50-ките, при ТУ не се ли води сингъл ванос? и каква пък е разликата от ваноса при М52

И при м50 и м52 са сингъли :winky:
Beautiful Mechanical Wonder

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 28 Окт 2008, 17:02

slavianko написа: Не знам защо толкова се заблуждавате че тоя ванос върши нещо кой знае какво не знам.
Няква разлика във вървежа има при М50 и М52, но при обеми В20 :idea: В25ците са друга бира :idea: Но това, за което е проектиран ваноса основно е свалянето на разхода. Е там вече си върши работата на 100% и няма спор по въпроса :!:

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 28 Окт 2008, 17:31

krika написа:
slavianko написа: Не знам защо толкова се заблуждавате че тоя ванос върши нещо кой знае какво не знам.
Няква разлика във вървежа има при М50 и М52, но при обеми В20 :idea: В25ците са друга бира :idea: Но това, за което е проектиран ваноса основно е свалянето на разхода. Е там вече си върши работата на 100% и няма спор по въпроса :!:
Е за разхода вече не споря. :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 28 Окт 2008, 19:35

krika написа:

в крайна сметка ваноса си заминава когато почва да ти вдига разхода на колата, щом не се познава по вървенето.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Окт 2008, 20:51

тва за разхода и вървежа е при нови двигатели!
тоя лигльо ваноса и м52 са модерни и рехави нововъведения
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 28 Окт 2008, 20:58

как нововъведения бе пич. ваноса е измислен 1988 година, има няма само 20 са минали от създаването му. това че в м52 го има не значи че е нещо ново като технология
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2008, 21:42

Заеби да няма разлика, карал съм колата неправилно зацепена и без работещ ванос, след като я оправиха разликата беше повече от очевидна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Окт 2008, 21:56

ваносчето се пунтира,сменя се валчето с друго и- о чудо,колата няма нищо общо..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар

Мнение от Zaho » 29 Окт 2008, 8:59

павката написа:ваносчето се пунтира,сменя се валчето с друго и- о чудо,колата няма нищо общо..

"Пунтира" в смислъл зацепва да не се мести колелото ли ?
А еку-то ?

Предишна

Назад към Tuning