Мнение за Е36 компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
и аз съм с 96 компакт м43б16 лятото ми даваше 8,5-9 сега като паднаха температурите скочи до 10 и малко(градско) извънградско не съм му гледал разхода ... но колегите са прави единственото лошо е че се влюбваш за отрицателно време и почват яко кинти да хвърчат по колицата .... иначе са здрави машинки ... и ако някой ти каже че 1.6 компот не се върти ... вярвай му докато не заделиш 300 кинта за шпер ... иначе се върти в кръг но когато е леко запрашено или мокро ... на грапаво му е трудно... сложиш ли шпер-а не можеш да си познаеш колата ... успех 

- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
разхода
MasterPlay написа:Знам за повече от 2 компакта 95 м43 който дават под 10л градско, и не лъжа
ок, аз казах каквото знам, а човека ако иска да си види заводските данни, мисля че бяха 10.3 или 10.6 за градско.. има ги в книжките за бмв ако се разрови ще намери.. досега съм имал доста коли, и когато са били в ред и са давали най-добър разход, той е бил близо до този който дават от завода.. така че бих му препоръчал вместо да пита този или онзи, да си провери какво е написал производителя.. иначе знам за един колега с едно 316 седан, на който му дава максимум 6.5 -7 градско, лъжем се така с него от години..
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Преди 8 месеца се зарибих да си купя 3-ка седан, но като отидох на пазара в Горубляне - от всичките (сигурно 200) бмв-та там ми харесаха точно 3 - едно 320 и два компакта (единия от които за съжаление беше един...перлено сиво-розов
). Като я видях моята веднага ми стана фаворит...осъзнах, че формата на компакта ме кефи повече, а и исках нещо, което дори и да не е толкова вървежно, няма да харчи много, защото и без това съм нов шофьор (макар да имам книжка от 6 години) като тебе.
И така, моята 316i, M43 компакт я взех март месец. Първоначално се бях нагласил, че ще взема 3-ка най-много за 4000-4500...Но колите за тази цена бяха пълни гробници и кенефи. Отделно исках да е m43, защото е с ангренажна верига, а не с ремък. Е, моята беше 5700, като я смъкнаха от 6100 с много увещавания.
Естествено в последствие си имаше някои проблеми - водна помпа, дюзи, али бали - които са често срещани и спадат към графата "бели кахъри и консумативи".
От както съм я взел, не съм съжалил и един път, че направих тоя избор. Страхотен кеф е да я караш, вози прилично, държи се отзивчиво и спирачките и са лудница. Не е като да не дърпа - 101-2 коня са все пак.
Но колегата горе е абсолютно прав - тези коли те вманиячават и почваш да ги гледаш като живи хора - гледаш всичко да ти е перфектно. Ако си от този тип собственици, сметни си поне едни 150-200 лв на месец за поддръжка и консумативи (само едни прилични гуми са ти 500 точки) и данъци/застраховки. Отделно вече, бензина.

И така, моята 316i, M43 компакт я взех март месец. Първоначално се бях нагласил, че ще взема 3-ка най-много за 4000-4500...Но колите за тази цена бяха пълни гробници и кенефи. Отделно исках да е m43, защото е с ангренажна верига, а не с ремък. Е, моята беше 5700, като я смъкнаха от 6100 с много увещавания.
Естествено в последствие си имаше някои проблеми - водна помпа, дюзи, али бали - които са често срещани и спадат към графата "бели кахъри и консумативи".
От както съм я взел, не съм съжалил и един път, че направих тоя избор. Страхотен кеф е да я караш, вози прилично, държи се отзивчиво и спирачките и са лудница. Не е като да не дърпа - 101-2 коня са все пак.
Но колегата горе е абсолютно прав - тези коли те вманиячават и почваш да ги гледаш като живи хора - гледаш всичко да ти е перфектно. Ако си от този тип собственици, сметни си поне едни 150-200 лв на месец за поддръжка и консумативи (само едни прилични гуми са ти 500 точки) и данъци/застраховки. Отделно вече, бензина.
Последна промяна thunderl на 27 Окт 2008, 14:57, променена общо 1 път
- MasterPlay
- Потребител
-
- Кара: BMW 381is coupe
- Мечтае да кара: BMW M3 3.2 CSL
Re: разхода
asentchernaev написа:MasterPlay написа:Знам за повече от 2 компакта 95 м43 който дават под 10л градско, и не лъжа
ок, аз казах каквото знам, а човека ако иска да си види заводските данни, мисля че бяха 10.3 или 10.6 за градско.. има ги в книжките за бмв ако се разрови ще намери.. досега съм имал доста коли, и когато са били в ред и са давали най-добър разход, той е бил близо до този който дават от завода.. така че бих му препоръчал вместо да пита този или онзи, да си провери какво е написал производителя.. иначе знам за един колега с едно 316 седан, на който му дава максимум 6.5 -7 градско, лъжем се така с него от години..
Аз пак сам на мнение колега че едва ли някой (дори и производителя) може да даде по добро мнение от потребителя, като се има предвид че ние се възползваме от всичките възможности на колите. Именно тука са хората къде могат да дадат най-добър отговор какво представлява колата. Благодарение на експлоатацията от потребители се постига усъвършенстването.
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега нека и аз се включа за съвет за компака. Взимай и не му мисли, няма грешка. Както казаха колегите това е най малкото зверче от семеиството на БМВ, но не е по малко лошо
. Ако искаш да го посъбудиш малко в ниските оборти сварзваш се с Лъчо и отиваш да му мушнеш едно чипче и немаш грижи става друго. Аз си сложих чип разлика във вървежа има доста по голяма от преди, но не може да се срванява с 318ти но е добре. Разхода градско е около 10 зависи как е караш, извън градско 8, това е при мен и аз съм автоматик. Надявам се да съм ти бил полезен ако има нещо питаи. Като комфорт по нищо не отстъпва от другите Е36, ако си със спортно окачване ще ти е малко твърдо но със стока нема грижи. И за читав компак приготви минимун 6000 лв. За по малко ще бъде някои кошница с която ще имаш много проблеми после. Успех с купуването и като е вземеш драсне тука и пусни едни снимки да е видим 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
Re: е36
....eee, хайде пък и ти сега...DirtySouth написа:Denev написа:emchoo написа:...... VTS-а е супер ако искаш бегачка си вземи него не гледай компотите те не вървят освен 323 де

Купих си Компакт и съм мн доволен ... С бяла кожа е много запазен ! Предницата е хамелеон и нямам забележки за сега надявам се и в бъдеще да е безпроблемен
Иначе върви стабилно .. Лекичък е и бързо се набира но на дълго едно 318 и нагоре ще го изядат
Градско не харчи повече от 10 и си е един наистина добър избор
Скоро даже си купих Ангелски Очички от форума и са перфектни ..важно е да си го поддържаш с желание ...

- hugh
- Потребител
-
- Кара: Е36 Компакт
- djarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
- Мечтае да кара: E92 M3
Re: Мнение за Е36 компакт
вече си карам компакта влизо месец и отгоре,ми какво да кажа гори си ми 10 градско нормално,върви си аз ме се оплаквам, компакта си е малкото газарче, аз не търсих толкова конете до колко удоволствието,качиш ли се на такова и излиташ ако има как да не слизам от нея,заслужава без значение дали 316,318ti или 323ti,баварата си е бавара
:):):)

Синьо бяло в черен кръг и три букви главни !
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Re:
to6i_Racing написа:зимаи си компотче м43б16 и се разцепи от возене грацко нормално каране 7.5/8литра на 100км извън грацко ако го караш до 120км 5литра на 100км,за това купе което тежи 1140кг натоварено тия 105к.с са идеални!![]()

- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здрасти колега, карам компакт 316 95та вече почти една година... няма да сбъркаш ако си вземеш, но хубаво си помисли дали да не е 318ти, защото сега казваш че си млад шофьор, но като го покараш 2-3 месеца и се слееш с него ще съжаляваш че не си взел 318ка или нагоре гарантирам ти го от собствен опит
. А относно това че се чудиш дали да не е няква друга марка... само човек който не е имал БМВ си мисли за други марки, веднъж качиш ли се в БМВ-то ще разбереш какво имам впредвид.
поздрави

абе компот-с 1.9-105коня.на 2ра и 3та с изкличено асц превърта гуми-3 пати задницата ме изпреварваше-с густо даго зазимя тос баварец
=-=-=-=-=-=-=-=
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
vlashev написа:абе компот-с 1.9-105коня.на 2ра и 3та с изкличено асц превърта гуми-3 пати задницата ме изпреварваше-с густо даго зазимя тос баварец

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4