[e36] Схема центртално

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

[e36] Схема центртално

Мнение от tin » 22 Окт 2008, 11:28

от 2 месеца се мъча с централното ми

искам да питам централното за е36 купе същото ли е като тези ?

ZV - e36 Compact

ZV - e36 Sedan

в схемата за седана има "read lid lock relay" който е свързан с "Convertable soft top flap". Той за какво е ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Окт 2008, 11:59

Aз лично успях да намеря разлики м/у компакти от една година, сходни месеци, но това не значи, че не може да се направи.
Като гледам схемата, са почти еднакви, така че не пречи да тестваш. Щом е такава електрика всичко е възможно. Трябват ти само възможно най-много схеми за въпросния модул от различни години и почваш да ги сравняваш, но го прави на място при монтажа. Аз много четох преди да се хвана да си играя с комфорт модула и алармата и се оказа, че това което бях прочел се различаваше на 50% с действителността.

младши ентусиаст
Аватар

Re: [e36] Схема центртално

Мнение от tin » 22 Окт 2008, 12:33

tin написа:в схемата за седана има "read lid lock relay" който е свързан с "Convertable soft top flap". Той за какво е ?

Питам защото проверих всички кабели и релета/машинки , и ако е по схемата на компакта всичко трябва да си работи !

но при мен като заключа централното се заключва и алармата сигнализира има забравена отворена врата. И когато изключвам алармата , централното не отключва( същото е и с ключ като заклю./отклю.)

и ако имам нещо подобно като тая джаджа ("read lid lock relay", "Convertable soft top flap") някаде скрито и то да ми се е прецакало искам да разбера каде е и закакво е ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Окт 2008, 13:01

Не знам каква ти е алармата. Това за lid lock delay-a предполагам е шибидах, convertible soft top flap e или оная странна модификация на мек таван на седан или на кабриолет купе. flap-a вероятно имат предвид лайсната, която го защипва и отчита, че е затворен.

Ако алармата изписква, че не е затворена врата, а лампите вътре не светят, означава че са ти прекъснали кабела на вратата за заключване, понеже всички алармаджии правят това. Пробват да контролират цялото заключване на колата чрез шофьорската (все едно заключваш с ключ). Недостатък е, че при заключване с ключ от пасажерската, не се заключва шофьорската (по наблюдения).

Ако пищи, че не е затворена врата и лампите вътре не гаснат, ти е ясно че проблема е в пинчето на рамката на вратата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 22 Окт 2008, 15:17

liloff написа:Не знам каква ти е алармата. Това за lid lock delay-a предполагам е шибидах, convertible soft top flap e или оная странна модификация на мек таван на седан или на кабриолет купе. flap-a вероятно имат предвид лайсната, която го защипва и отчита, че е затворен.

Ако алармата изписква, че не е затворена врата, а лампите вътре не светят, означава че са ти прекъснали кабела на вратата за заключване, понеже всички алармаджии правят това. Пробват да контролират цялото заключване на колата чрез шофьорската (все едно заключваш с ключ). Недостатък е, че при заключване с ключ от пасажерската, не се заключва шофьорската (по наблюдения).

Ако пищи, че не е затворена врата и лампите вътре не гаснат, ти е ясно че проблема е в пинчето на рамката на вратата.

благодаря за отговора но не е нито едно от тези варянти

- кабелите съм ги проверил от буксата на модула до бравата , кабел по кабел
- машинките съм ги сменил и работят тествал съм ги с отделно захранване, както и датчиците за заключено - откллючено си индикират статуса
- модула остава , но сега пробвах един при явор (по стар софтуер), и нещата стояха по друк начин но пак грешно :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от na4o1978 » 25 Окт 2008, 23:49

колега иди на алармаджия
дай му гас

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Мнение от insane_v » 27 Окт 2008, 1:05

Аз имах подобен проблем. Като заключа алармата ми пищеше сякаш имам отворена врата. Няколко дни блъсках вратите като луд и никакъв резултат :( Накрая една вечер алармата ми цяла вечер пищяла. На следващия ден случайно видях какъв е проблема. Оказа се нещо адски тъпо :) Предния капак не се е затварял плътно и ключ-масата не прекъсва. Едната от "щеките" с пружините, които затварят капака се е развила и удължила. В резултат на това капака се затваря, но не се прибира плътно и остава голяма фуга. Регулирах я, затворих капака и проблема изчезна !

ПП: При мен май даже не се заключваше. Като пусна алармата се заключваше, пищеше 3 пъти (сигнала за отворена врата) и се отключваше сама. Но като я заключа с ключа без да пускам алармата централното си работеше нормално.

Дано и при теб да е нещо такова.

Назад към E36