e46 питане отностно колони

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

e46 питане отностно колони

Мнение от unikalen88 » 25 Окт 2008, 13:35

ко има разбирачи от музика нека кажат мнение,искам да направя по качественна и по силна музика в колата си е46 е.отпред на вратите са 13см,а отзат на кората 16см,мисля да не режа нищо и да поставя говорители в оригиналните дупки ,спрял сам се на това за предни http://www.audio-spirit.com/products/img/B5.html и за задни това http://www.audio-spirit.com/products/img/B6.html и двата комплекта си имат филтри и според мене ще свирят по добре от оригиналните ето и саита да разгледате подробности това са парвия и втория модел на страницата http://www.audio-spirit.com/products/spClassic.html и последен въпрос какво мислите за марката DLS спрямо другите PIONNER,JBL и останалите,благодаря :P

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 25 Окт 2008, 15:29

Колега преди време и аз имах такива помилсли да сменям тонколоните но се разъбедих понеже съм със оригиналния касетофон и разликата ще е минимална, та ако си с оригиналния касетофон и нямаш оригинален усилвател а искаш по-качествена музика, говорителите са ти последна грижа, а що се отнася до тая марка на която си се спрял, аз лично не съм запознат с нея и немога да ти кажа дали я бива или не.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 25 Окт 2008, 20:03

Колега, не знам при теб ли е объркването или просто има различни видове Е46, но на моето във вратите и на кората отзад колоните са еднакви като размери и мисля, че са 13 см. Наистина ако си с фабричния касетофон или плеър няма да има особена разлика ако смениш оригиналните говорители, а относно DLS, аз съм против. Ако имаш възможност по-добре си сложи JBL.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 26 Окт 2008, 12:13

незнам колега,моите ги мерих от зат са 16 см,може да има различни големини,и аз мислех да сложа нещо JBL или PIONEER,но един приятел ме раздума и вика че DLS били доказана марка,незнам и аз кво да сложа,и ще има ли разлика,ако вземем факта че с оригиналните колони немога да увилича плеера докраи а около средата някаде :uups:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 26 Окт 2008, 12:21

sannikolaus написа:Колега, не знам при теб ли е объркването или просто има различни видове Е46, но на моето във вратите и на кората отзад колоните са еднакви като размери и мисля, че са 13 см. Наистина ако си с фабричния касетофон или плеър няма да има особена разлика ако смениш оригиналните говорители, а относно DLS, аз съм против. Ако имаш възможност по-добре си сложи JBL.

Колега доколкото знам на всичко е46 задните са 16см, може би при теб са слагани допълнително 13-ки на мястото на 16-ки!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 26 Окт 2008, 16:10

здрасти, преди месец и аз си взех е46 и имам същите помисли. ходих при един тип който преди ми беше слагал музика на друга кола, на мои познати е правил какво ли не и ми каза следното - ако искаш да изкарваш уникален звук трябва да смениш player-а. естествено това не бих го направил (освен ако не е някой друг на bmw е46). аз имам и проблема, че нямам cd/changer и коментара беше, че и дори да сменя колоните (бях си харесал едни pioneer за 150лв уж най-хубавите които има) няма да усетя особенна разлика докато сам с оригиналния касетофон.

един приятел има също е46 с changer и касетофон(бизнес класа) и оригинална музика - уникална е :). сам си прави извода :)

ако някой може да ми предложи и на мен вариянт (главно да има как да си пусна някой диск) ще съм много благодарен.

поздрави
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 27 Окт 2008, 0:19

sannikolaus написа:
Колега, не знам при теб ли е объркването или просто има различни видове Е46, но на моето във вратите и на кората отзад колоните са еднакви като размери и мисля, че са 13 см. Наистина ако си с фабричния касетофон или плеър няма да има особена разлика ако смениш оригиналните говорители, а относно DLS, аз съм против. Ако имаш възможност по-добре си сложи JBL.

Колега доколкото знам на всичко е46 задните са 16см, може би при теб са слагани допълнително 13-ки на мястото на 16-ки!

Колега, прав си. 16 см са, Грешка в писането ми!!! Извинявам се за което. Но и във вратите са същите колони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 27 Окт 2008, 0:26

моите отзад са определено 16"...
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 27 Окт 2008, 9:36

dminchev написа:здрасти, преди месец и аз си взех е46 и имам същите помисли. ходих при един тип който преди ми беше слагал музика на друга кола, на мои познати е правил какво ли не и ми каза следното - ако искаш да изкарваш уникален звук трябва да смениш player-а. естествено това не бих го направил (освен ако не е някой друг на bmw е46). аз имам и проблема, че нямам cd/changer и коментара беше, че и дори да сменя колоните (бях си харесал едни pioneer за 150лв уж най-хубавите които има) няма да усетя особенна разлика докато сам с оригиналния касетофон.

един приятел има също е46 с changer и касетофон(бизнес класа) и оригинална музика - уникална е :). сам си прави извода :)

ако някой може да ми предложи и на мен вариянт (главно да има как да си пусна някой диск) ще съм много благодарен.

поздрави

в мобиле в саита има една обява че се продава сд за е 46 погледни го,обади се и виж ква му е цената,а дилемата остава,ще има ли разлика ако сменя колоните или не,аз сам с бизнес касетофон с чеинджар
Последна промяна unikalen88 на 28 Окт 2008, 13:30, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 27 Окт 2008, 13:57

Първо предни и задни са по 16см, и мене ме объркаха че съм с 13ки, ама като дойде времето да ги слагаме и дойдоха малки, това го казвам да не правиш моята грешка. За останалото мен лично ме надъхаха за Фокал като марка, взех си само за отпред и в момента съм на предна линия само ( докато събера за по добри и да ги метна тези отзад) и дори и само стерео + буфер си е доста приемливо. Длс слушах в една кола, незнам точно какъв но бяха около 800лв 4те колони, но честно казано не останах особено очарован, звука си беше просто по силен без да се губи качеството, но самото качество като цяло не беше достатъчно, не беше чист звука, не знам може и от плеъра да е било. Та като цяло те съветвам за Фокал или Хеликс, а пък вече ти си решаваш какво да правиш, ти ще си го слушаш все пак ;). Надявам се да съм бил полезен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 27 Окт 2008, 16:58

а кво ви е мнението за херц

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 27 Окт 2008, 17:11

unikalen88 написа:а кво ви е мнението за херц

Аз съм с такива отпред отзад отвсякъде :mhihi:
Звука е по плътен но е много важно как ще се направи :shock:
Отзад имам вложка и съм с елипси неможах да я издържа оригиналната ми музика за съжеление мое се наложи да преправям и да изкурубвам всичко отзад. Плеъра го смених че бях с касетки и радио :roll: . Сложих и стъпало. Неможах да повярвам, през 98 г да слагат касетофон :confused: . Сега музиката е ненормална за без туба толкова :).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 10 Май 2009, 22:42

а може ли да се сложи усилвател към фабричния касетофон на е46 ?
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 11 Май 2009, 8:41

panter написа:а може ли да се сложи усилвател към фабричния касетофон на е46 ?

може, то за това няма какво да питаш тук. Отиваш там кадето правят музика за коли и ти зимат паричките. Аз съм със стапало и туба в колата + още нещица и стана супер

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 11 Май 2009, 9:25

milennyc написа:
panter написа:а може ли да се сложи усилвател към фабричния касетофон на е46 ?

може, то за това няма какво да питаш тук. Отиваш там кадето правят музика за коли и ти зимат паричките. Аз съм със стапало и туба в колата + още нещица и стана супер

Да, но с каква музике си ? С оригинални касетофон, с СД на БМВ или с някакво друго СД ?
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E46