Задължителната гражданска отговорност се вдига с 30%

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Задължителната гражданска отговорност се вдига с 30%

Мнение от AcOrP » 24 Окт 2008, 0:18

току що гледах по новините тази година вдигат ГО-то с 30% а догодина с още 70% според застрахователите това се дължало на световната криза били загубили много пари на фондовите пазари, и щели да фалират...
Незнам обаче побеснях! Може ли да излизат с това оправдание ?
Защо ние да им покриваме загубите? Ще намалят ли таксите защото са реализирали печалба ? Това са пълни глупости и ако наистина така се повишат цените предлагам да заведем общо дело в Европейската комисия за защита правата на потребителите. Факт е,че застрахователите си се договарят по между си. А Гражданската отговорност е задължителна. Което ни нарушава правата. Утре могат да решат,да направят гражданската отговорност 4000 лв годишно и ние няма как да се защитим поради простата причина,че никой не контролира цената на въпросната застраховка.
Във същите новини гледах и манипулативен репортаж за цените на горивата.. 60$ на световните пазари а цената на долу с 30 ст и нямало да пада повече... и после като цената се нормализира на 100$ ще вдигнат бензина отново на 2,5 лв( която цена беше при 140$ за барел)
Докога ще ги търпим да ни манипулират и да ни обират по всевъзможни начини и когато се усерат и са пред фалит да разчитат пак с нашите пари да ги спасяваме ?

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 24 Окт 2008, 0:25

Докато не станем задружни, като агитка на футболен отбор. ДО ТОГАВА :( Правим общ събор на 10-те най големи форума в Б-я , Обличаме се по индивидуален начин за всеки форум, димките, инструментите и т.н. и т.н. и ще има екшън :twisted: Навънка като скочи билетчето с 5 евроцента и скачат 100 000 за 20 минути. Тогава няма да има BMW, MB, VW и т.н., ще има само България.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 24 Окт 2008, 2:45

:( и аз го чух това за ГО преди малко в новините...правете по скоро ГО за 2009 :confused:
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Окт 2008, 8:33

аз вече си направих преди около 10дни и ми излезе за 2л 129коня-125лв ,а за бмв-то 160лв! мисля ,че е нормална цената.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 24 Окт 2008, 9:56

Да те всяка година я вдигат :( и единственното което можем да направим в момента е да си платим ГО от сега.Дори и да нямате пари,направете я на разсрочено плащане.Така ще ви излезе на старите цени. :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 24 Окт 2008, 10:37

Никога не съм се замислял за разсрочено плащане или кредит - предпочитам всичко на куп, но сега май ще ми се наложи така да я направя..
А някой знае ли кога точно ще ги вдигат застраховките? Не може да не е планирано (щом цигарите се знае кога ще им се вдигат цените, то за застраховките трябва да важи същото) :confused:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 24 Окт 2008, 10:50

тия вече прекаляват :evil: :evil: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 24 Окт 2008, 14:00

///M3-E36 написа:Никога не съм се замислял за разсрочено плащане или кредит - предпочитам всичко на куп, но сега май ще ми се наложи така да я направя..
А някой знае ли кога точно ще ги вдигат застраховките? Не може да не е планирано (щом цигарите се знае кога ще им се вдигат цените, то за застраховките трябва да важи същото) :confused:

Няма да пуснат срокове,всяка година като почне кампанията за ГО до последния момент се надцакват и не дават яснота по цените.Казвам го от личен опит-няколко години участвах в кампанийте и до последния момент нищо не се знае....За мен до 200лв е оправдана цена при условие ,че се увеличат разплащанията по щетите...,от там нататъка е обир.Те всеки път излизат с оправданието,че трябва да се изравнят застрахователните премий с тези в ЕС ,ама кой ти гледа доходите в БГ+това си има зелена карта и който иска да излиза с колата си плаща.Ама к'во ме боли мен че в ЕС премийте били милиони евро........Недай си боже при смъртен случай няма кой да изплати 1млн. в България ако ще и 1000лв да е гржданската :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 24 Окт 2008, 22:01

:roll:
Днес я платих, за една година - 226 лв. със карта за ЕС
stay tuned
Изображение

Назад към Извън Темата