М43Б18 - турбо?

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

М43Б18 - турбо?

Мнение от Binev_OuT » 23 Окт 2008, 1:37

Замислям подобен проект,но малко ме е страх тъйкато не съм много в час със силовия тунинг.Знам,за Лудия гсм който умее да ги прави,но бих иксал аз поне да си избера компунентите.
Някой би ли ми препоръчал какво точно да направя на този двигател.
Целта ми е около 180-190 коня.
Задължително ли е ако се сложи турбо да има и кулер?
И варианта със промяна на настройките на фабричния чип по-добър ли е от слагането на нов такъв?
И дали при този мотор изобщо има смисъл да се бута чипа?
И ако може да ми препоръчате марка на компонентите-тубо кит или някой линг на някой производител.
Благодаря :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 23 Окт 2008, 23:22

Не, че нещо съм компетентен, но като гледам мераклии да се изкажат по въпроса ти липсват, така че...
Лудия не само ги прави, но и дава съвети, доколкото знам и няма нищо лошо заедно да изберете варианта за турбиниране, защото ти едва ли ще уцелиш ей така на посоки.
Целта ти не е много висока и съответно по принцип не е недостижима...
Най-общо отговорът за кулера е "ДА".
Направи като ЛудияГСМ. Фабричния комп се занимава до някъде и от там нататък се оправя Пиджибекът (СМТ6) със сместа и искрата.
Марка няма, защото при марките цената няма да е изгодна.

П.П.: Не съм много сигурен, но мисля, че на M40B18 карантийката е по-яка и следователно търпи повече тормоз в сравнение с М43, но може и да бъркам.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към Tuning