Защо всички обикновени хора са против BMW?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 22 Окт 2008, 20:19

theraven_nz написа:...А ако искаш да се кефиш на карането и да се сливаш с автомобила - БМВ е твоята марка.

:yes: добре написано!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 22 Окт 2008, 20:38

За да караш БМВ трябва да имаш сърце и кураж за това.И мен се опитаха да ме разубеждават и ми наговориха куп глупости. Щом се качих на е30-ката и установих,че тази кола е правена за мен повярвай,че нямаше сила и доводи на света които да ме откажат от марката.Но избора на БМВ-то трябва да го направиш с акъл.Ела сега да питаш жената и децата дали искат да се возят на други коли. :mhihi:
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 22 Окт 2008, 20:59

Абе че те няма да я подържат, няма, аз си бачкам, аз си купувам каквото ми трябва, въпроса е в това, че като си знам статуса, ще стои доста често в бокса.....

Според вас какъв минимален доход трябва да имаш, за да подържаш една Е34/Е46 при полужение че не си на квартира, живееш сам в апартамент? Доход 700 - 1000 месечно ще ме оправят ли? При каране, до кафето и обратно, тук там извънградско на палатчица, без много рейсърски изпълнения?
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от soty » 22 Окт 2008, 21:07

Аз съм фен на три марки и си ги обичам поравно

Искам само да спомена че и трите са много подценявани от обикновенните хора.Така е защото те са свикнали на голф 3ка (леле как само МРАЗЯ голф 3,АДСКИ много го мразя това :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )
Свикнали са само на ОБИКНОВЕННИ коли...без грам емоция

А друго си е чара на Фиатчетата,духа на Алфите и естествено неповторимостта на БМВ :) :) :)
За мен това са Трите големи каквито и глупости да ми приказват
Моята Света Троица :) Всяка една от тях е адски добра и си ги обичам много...аз съм сектант но на три Марки а не само на една :)

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 22 Окт 2008, 21:13

Аз съм студент и се доверих на колата... Прави си изводите :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 22 Окт 2008, 21:34

Аз мога да ви кажа само за поддръжката,понеже се занимавам с внос на авточасти.Не бих казъл,че примерно поддръжката на едно Е46 е скъпо,поне не по-скъпо от която и да е кола,прозиведена след 2001-ва.Пример-на Лагуна 2.0 16V 1999г. ремъците и ролките надхвърлят 1000лв.или окачване за ауди А4 или пасат след 2001-ва с техните 8 носача...нямам думи.Вече няма кола с евтина поддръжка.Затова аз лично наблягам на комфорта и возията,а в това БМВ са недостижими.Който иска да кара с кеф-да си вземе БМВ,който иска да се вози в каруца и окачването да му срува 80лв.-да си вземе голф.Това е от мен ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Хонда
Мечтае да кара: Е92

Мнение от stefanta » 22 Окт 2008, 23:21

Или гроздето им е кисело
Или се разубеждават сами, защото жената ще ги бие с вестника(седмичника че по тежи) по главата ако си купят БМВ :)

И аз понеже се занимавам с внос на части - стигнал съм до следния извод - една кола, независимо от марката, ако човекът преди нас я е поддържал както трябва и ние правим всички профилактични неща на време и не ги оставяме - поддръжката и е нормална. Частите и да са по-скъпи няма да е с 200%.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Окт 2008, 0:32

Mинимален доход с нормален начин на живот без крайности... >1000лв. на месец, за да поддържаш ОК E36-ицата си и да не ти влияе на стандарта. При по-високи доходи се забавляваш.

БМВ дали е краста? Ми хубава кола е, има и по-хубави, както при всичко друго в живота ;), хубаво е понякога да сложиш някоя екзотична екстра. Хубаво е да не ти е първа кола, понеже ще почнеш да я кичиш, заради нереална преценка за "колата мечта".

Но не е обикновена кола... заразна е... не съм давал на много хора да ми карат моето, но всички са се връщали с един особен блясък в очите. :)

(а частите са доста евтини м/у другото сравнено дори с коли като Голф)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 23 Окт 2008, 1:00

cucko написа:Както виждаш има хора които са си купили е36 после е46,отново е30 и вече 3-те им коли в къщи!
Всеки истински ентусиаст рано или късно си купува е30!
Ако искаш да бъдеш един от нас си вземи бмв-с бмв не се возиш а караш!Достатъчно е да покараш 10 мин. и сам ще се убедиш!

И аз взех да оглеждам Е30 ще взимам май и такова зверче,та по темата и мен така ме убеждаваха скъпи части ала бала(най вече баща ми :mhihi: )ама като го кара един път ела да видиш коментари :mhihi: карал съм много коли японски бегачки ли не беше Opel ли не беше(с най здравите мотори :mhihi:а за голф да не говорим те са самолети ) но вече като се замисля май само бимърите ми взимат окото послушай колегата покарай само 10 мин бмв и ще разбереш разликата,но според мен реши каква кола ти трябва ако изкаш кола да варви много а да не гори такава кола няма.Поздрави жив и здрав да си PS.на колегата за А4 му искат 600 лева за консумативи(и после бмв било скъпо) :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 23 Окт 2008, 1:15

първия човек който ми покара колата след като я взех беше шефа.. човеко е имал преди време Е34 3.5, сега кара някви Волво-та по 200 коня.. ама слезе разтреперен от кеф от мойта и се качи в офиса да си търси М3 в mobile.de :mhihi:
веднъж качиш ли се няма забравяне и отърване...
баща ми в сервиза има части за 3 митсубишита... поддръжката щеше да ми е абсолютно без пари... ама сърце не ми дава да се кача в нещо друго освен BMW.. може би някой Нисан 200SX би ме изкушил, но и той няма тая злоба и тоя гаден силует в тъмното..
всяка вечер като слезна от колата и я заключа се обръщам по няколко пъти и й благодаря за поредната доза кеф :mhihi:
всеки път като си отворя еднометровите врати им се радвам като детенце :mhihi:
всеки завой взет с вратите напред носи невъобразим кеф :mhihi:
има и още хиляди причини.. определено не е кола за всеки, и на мен ми е трудно и аз съм студент и работя.. и е кофти когато всички пари ти хвръкват по колата ама всичко това бледнее пред кефа :)
пожелавам ти да усетиш дори половината от тези неща и да намериш колата, която да ти е на сърцето :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 23 Окт 2008, 1:22

[quote="Demo 9"]първия човек който ми покара колата след като я взех беше шефа.. човеко е имал преди време Е34 3.5, сега кара някви Волво-та по 200 коня.. ама слезе разтреперен от кеф от мойта и се качи в офиса да си търси М3 в mobile.de :mhihi:
веднъж качиш ли се няма забравяне и отърване...
баща ми в сервиза има части за 3 митсубишита... поддръжката щеше да ми е абсолютно без пари... ама сърце не ми дава да се кача в нещо друго освен BMW.. може би някой Нисан 200SX би ме изкушил, но и той няма тая злоба и тоя гаден силует в тъмното..
всяка вечер като слезна от колата и я заключа се обръщам по няколко пъти и й благодаря за поредната доза кеф :mhihi:
всеки път като си отворя еднометровите врати им се радвам като детенце :mhihi:
всеки завой взет с вратите напред носи невъобразим кеф :mhihi:
има и още хиляди причини.. определено не е кола за всеки, и на мен ми е трудно и аз съм студент и работя.. и е кофти когато всички пари ти хвръкват по колата ама всичко това бледнее пред кефа :)
пожелавам ти да усетиш дори половината от тези неща и да намериш колата, която да ти е на сърцето :bchug:[/quote
САМО КАТО МУ ВДИДЯ МОТОРА И МЕ НАПЪВАТ ЕДНИ МИСЛИ :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Окт 2008, 2:55

хммм
от къде ли да започна
те са толкова много неща които ме кефят че просто ми е трудно
като се започне от всичките красиви извивки на колата и се завърши с неповторимото удоволствие и усещане от шофирането. За пореден път ще се повторя: До момента в който не си купих първото никога не се бях докосвал до БМВ - нито се бях возил нито бях карал - 10 минути в прегръдката на "фотьойла" и решението беше взето. От там нататъка всяко едно тръгване и спиране, всеки един такт на мотора, всеки завой беше удоволствие. За сигурността няма какво да говорим - колата сама се доказа каква невероятна здравина на купето има когато се наложи.
Сега новата ми бима има още повече екстри но онова първичното което се усещаше от старата все още си присъства и напомня за себе си.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 23 Окт 2008, 3:54

Баце,взимай това което ти харесва.
Просто представиси примерно,че искаш БМВ,а си вземеш примерно .....Пежо.Всеки път когато видиш някое БМВ намръщено спряно някъде ще се замислиш,че можеби си сгрешил с избора си и е трябвало да си вземеш баварец.
Аз примерно винаги съм го искал,ама от как се помня.Живеех в малаг град до Стара Загора,дядо ми ме прибира от предучилищната и на паркинга близо до нас гледам едно червено Е36 мааалииииии.Това беше супер автомобил тогава (92-94 година).И от този ден започнах да си ги рисувам удома,в очилище се ми се караха че не съм си писал в тетратките,а само съм си драскал БМВ-та(колко са приличали на БМВ-та е друг въпрос).И от онзи ден всеки път дядо ми като ме прибираше го карах да ми купува сладолед преди да стигнем до паркинга за да мога да стоя по дълго до БМВ-то(щото дядо се бързаше се прибира :twisted: ) аве изобщо тарикат от малък.
И миналата година видях възможност да си взема.Нашите и те като твойте "не си хвърляй паричките на вятъра вземи си малка количка бла бла бла"
Мда ве ама не стаааа.И аз съм студент но си работя след даскалото трудно я поддържам ама то щотото някой трябва да си прави сметката.
Но това е колата и мисля,че няма да сбъркаш.
Успех ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Окт 2008, 4:09

Binev_OuT написа:...Нашите и те като твойте "не си хвърляй паричките на вятъра вземи си малка количка бла бла бла"....

и наще така ми говореха преди да си взема кола и като им се изтипосах с Е32-ката се ужасиха направо. след малко показно возене и шофиране от страна на баща ми си промениха малко мнението.
Сега като показах новата Е32-ка на бащата, той направо се влюби в колата и твърдо е реши да си вземе нещо по голямо и автоматик :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 23 Окт 2008, 10:04

братле тия приказки съм ги чувал и аз, според мене те са плод на страха на хората от това да не се набутат да си купят престижна марка и чрез тези думи се оправдават сами на себе си, но който не рискува не печели, оди обесни че цените на частите не са толко скъпи колкото си мислят и не ти се налага да ги копуваш така често както другите хора, те си карат колите в порядъка на 2-4к оборота а ние 4-6к нормално е да харчи и да се налагат ремонти, ама помисли ако фанеш не толкова ренумирана марка кола дали няма да харчи и тя с това каране и дали няма да работиш постоянно за ремонтите й, и да те фане белата смърт на некоя спирка докато колата ти седи в гаража чакаща поредната строшена от карането ти част ;)
:)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата