Мнението на византийците за България!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 22 Окт 2008, 13:34

Ами избеснявам понеже ниси гледат тяхното дередже,та нас ще оправят!може и да има нещо вярно в статията(така съм написал още в на4алото,НАЛИ!) но там е работата,кой са тея та да квалифицират така,коя супер сила бяха,4е немога да схвана или е миене на о4и 'виждатели има и позле от нас'.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 22 Окт 2008, 15:10

vanioboy, не се ли срамуваш от правописа си? Да си неграмотен е най-гадното нещо, а не бедността. Ако беше залягал над книгите някога, нямаше да работиш като роб на гърците. Само да ти кажа, че нито една азбука няма буквите 4 и 6. Ужасно е, че един грък пише на български 100-пъти по-грамотно и правилно от теб. Замисли си върху това. Явно наистина са по-напред от нас с много, след като им работиш като слуга, а дори и собственият ти език владеят по-добре от теб.
Иначе си прав за много неща, както и твоите опоненти. Според мен спорът е безсмислен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 22 Окт 2008, 15:35

ами несели замисли 4е клавиатуратами е на елински :mhihi: и да пиша си е 4иста проба изкуство ;) тъй,4е за грамотност може малко да поспорим кой е пона4етен,но затова да се досетиш трябва малко умствен багаж,нали? колкото до спора,не аз запо4нах с обидите тъй,4е ми дреме на ...... кой кво мисли за Грамотността!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ajaxus » 22 Окт 2008, 15:52

Ясъс :)
По стечение на обстоятелствата и аз редовно пътувам до Атина, често обикалям и островите им главно като турист. Красиво и уредено е навсякъде! Като обслужаване и манталитет са 10 години напред(лесно)..

Скромното ми мнение е, че определено имаме какво да научим от тях. .. колкото и да плюем, че били мързеливи и тн, но някои има ли идея колко магистрали се построиха през миналата година и колко се строят в момента?

Друг пример са стачките им от последните дни... когато не им изнася затавят границата, спират да работят и тва е!

На колегите на които жените им бачкат в шивашки цехове - моите съчувствия, но това се нарича капитализъм(див). свиквайте! ако върнем лентата назад и в Гърция беше подобно положението когато след 81ва година започнаха да навлизат западните инвестиции там. И там се злоупотребяваше с работната ръка... скоро време това ще последва и в България където евтината работна ръка като емигранти от различни страни ще бъдат третирани като животни.

Доста мога да говоря в тяхна защита, но май доста от колегите тук са предубедени и едва ли ще разберат за какво става дума. Българина е добър човек, но има лошото качество да завижда на този който има повече от него!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 22 Окт 2008, 16:03

зна4и,незнам какви тези се заразвиваха тук неговорех за материалното им състояние,просто неразбирам какво ги интересува българската действителност,пък за курорти и магистрали(евала 4е беше олимпиадата) знаем 4е са напред.А и претендирам да ги познавам подобре от теб все пак живея тук,едно е да минаваш от време на време

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Окт 2008, 16:25

то тва стана малко като на комсомолско събрание.....!!! съдиме на другарски съд българите,щот са мафиоти,ма наете ли ,другарко,пък янис си бърше сополите под чина,а пък също и елени пък се пипа по краката....!!!
идеята е ,че те не треа да се бъркат на нас ,а и ние на тях!!кой е по-голем-нема значение ,щото смена на родното място не се предлага....!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Окт 2008, 16:35

ajaxus написа:Ясъс :)
По стечение на обстоятелствата и аз редовно пътувам до Атина, често обикалям и островите им главно като турист. Красиво и уредено е навсякъде! Като обслужаване и манталитет са 10 години напред(лесно)..

Скромното ми мнение е, че определено имаме какво да научим от тях. .. колкото и да плюем, че били мързеливи и тн, но някои има ли идея колко магистрали се построиха през миналата година и колко се строят в момента?

Друг пример са стачките им от последните дни... когато не им изнася затавят границата, спират да работят и тва е!

На колегите на които жените им бачкат в шивашки цехове - моите съчувствия, но това се нарича капитализъм(див). свиквайте! ако върнем лентата назад и в Гърция беше подобно положението когато след 81ва година започнаха да навлизат западните инвестиции там. И там се злоупотребяваше с работната ръка... скоро време това ще последва и в България където евтината работна ръка като емигранти от различни страни ще бъдат третирани като животни.

Доста мога да говоря в тяхна защита, но май доста от колегите тук са предубедени и едва ли ще разберат за какво става дума. Българина е добър човек, но има лошото качество да завижда на този който има повече от него!

Една година съм в Ирландия и скоро си се завръщам . Това което успях да видя тук (а тук има хора от ВСИЧКИ крайща на света) е че НЯМА НИщО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО . Защо си мислим , че само нашия народ е мрънкало , че само ние сме със тъп манталитет.Всички хора са еднакви , малко или повече.Просто при някой храната и парното ангажират прекалено голям процент от мислите и за това не остава време за "духовно извисяване"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 22 Окт 2008, 18:53

vanioboy написа:ами несели замисли 4е клавиатуратами е на елински :mhihi: и да пиша си е 4иста проба изкуство ;) тъй,4е за грамотност може малко да поспорим кой е пона4етен,но затова да се досетиш трябва малко умствен багаж,нали? колкото до спора,не аз запо4нах с обидите тъй,4е ми дреме на ...... кой кво мисли за Грамотността!!!

Не ми дрънкай глупости за клавиатурите само. Елинската клавиатура ли пише думите слято или тя няма препинателни знаци и главни букви? Може би и интервал няма? И не ми говори точно ти за умствен багаж, защото си личи колко имаш. Докато се мислиш за умен, ще работиш на бензиностанция, а други хора ще имат собствени такива. Вместо да се правиш на велик, вземи прочети някой учебник по български, купи си буквар и почни от начало. Още не е късно да станеш човек.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 22 Окт 2008, 21:00

Сега вече вдянах темата. Аз също мисля, че въобще, ама въобще не ги бърка какво става в България, през 4-5 месеца стачки за не знам си какво :!: Вързали са я, 700 години пред нас са, да се чуди човек как ще ги стигнем! :mhihi:
Смисъл аз съм сигурен че повечето гърци не ги вълнува, но този вестник да вземе да отрази резултатите от стачката преди 1-2 месеца ли кога беше. :mhihi: че забравих за какво беше, май нямало достатъчно заведения, не можели да си изхарчат парите. :) Между другото повечето си мислят, че били много добре щото отиват там, а си харчат парите тука, я си купете апартамент там, кола, жена, деца плащайте си като попове всичките данъци и такси, излизайте си по кафенца, механи или където ходите в България и ще забогатеете... царули. :mhihi: Смешно е да казвам, че са по-назад от България, ама вас какви векове ви гонят не знам... тя вашата работа май като.. "работата сигурна, човека каза ще видим" :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 22 Окт 2008, 21:57

Да бе забравихме, че ние сме богопомазани и нас никой не може да ни съди..хах смешни сте все повече и повече. Това че не можете да поемете критика само подчертава колко жалки комплексари сте...
Май проф. Дайнов е прав - тука има само някакви самозабравили се селяни. Нито 1 може би освен acho.rs(може би защото живее на запад) не погледна обективно на въпроса, само знаете като папагали "ние сме българи, ние сме най-велики, никой нищо не може да ни каже" А че България е страна на мафията си го знаете, само не знам пред кой доказахте, че сте повече българи? Пред себе си ли? Или вече има няква квота патриотични или по-скоро расистки реплики, които трябва да избълваш за да си пълноправен гражданин? Сега малаките са ви виновни, а като изкривите джанта в някой трап в центъра на столицата България е най-гадната държава на света нали бе? Ама то лицемерието е голямо нещо! А иначе освен тея в парламента ви се смеят и тея зад граница, а пък вие се чувствайте господари на света и убер меншен!
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 22 Окт 2008, 22:09

2advanced написа:Да бе забравихме, че ние сме богопомазани и нас никой не може да ни съди..хах смешни сте все повече и повече. Това че не можете да поемете критика само подчертава колко жалки комплексари сте...
Май проф. Дайнов е прав - тука има само някакви самозабравили се селяни. Нито 1 може би освен acho.rs(може би защото живее на запад) не погледна обективно на въпроса, само знаете като папагали "ние сме българи, ние сме най-велики, никой нищо не може да ни каже" А че България е страна на мафията си го знаете, само не знам пред кой доказахте, че сте повече българи? Пред себе си ли? Или вече има няква квота патриотични или по-скоро расистки реплики, които трябва да избълваш за да си пълноправен гражданин? Сега малаките са ви виновни, а като изкривите джанта в някой трап в центъра на столицата България е най-гадната държава на света нали бе? Ама то лицемерието е голямо нещо! А иначе освен тея в парламента ви се смеят и тея зад граница, а пък вие се чувствайте господари на света и убер меншен!

Що бе,не сме ли богопомазани,за сметка на теб мен не ме е срам да кажа ,че съм българин.Айде са чуждопоклонниците да четат ,макар,че на дали имате представа кой го е написал.

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и имате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за ващите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали. За вас е потребно и полезно да знаете известното за делата на вашите бащи, както знаят всички други племена и народи своя род и език, имат история и всеки грамотен от тях знае, разказва и се гордее със своя род и език.

Така и аз ви написах подред това, което е известно за вашия род и език. Четете и знайте, за да не бивате подигравани и укорявани от други племена и народи. Твърде много обикнах българския род и отечество и много труд употребих да събирам от различни книги и истории, докато събрах и обединих историята на българския род в тая книжчица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате своя род и българското отечество и обичате да знете за своя род и език. Преписвайте тая историйца и платете,нека ви я препишат, които умеят да пишат, и пазете я да не изчезне!

Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история. И за това бъларите имат свидетелство от много истории, защото всичко е истина за българите, както вече и споменах.

Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език? Но, рече, гърците са по-мъдри и по-културни, а българите са прости и глупави и нямат изтънчени думи. Затова, казва, по-добре да се присъединим към гърците. Но виж, неразумни, от гърците има много народи по-мъдри и по-славни. Оставя ли някой грък своя език и учение и род, както ти, безумни, оставяш и нямаш никакви придобивки от гръцката мъдрост и изтънченост? Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и се учи на своя език! По-добра е българската простота и незлобливост. Простите българи в своя дом приемат и гощават всекиго и даряват милостина на ония, които просят от тях. А мъдрите и културни (гърци) никак не правят това, но и отнемат от простите и грабят несправедливо и повече грях, а не полза ще получат от своята мъдрост и култура. Или се срамуваш от своя род и език пред учените и търговците и славните на земята, защото българите са прости и няма от тях много търговци и грамотни, и вещи, и знаменити на земята в днешно време, но повечето от тях са прости орачи, копачи, овчари и прости занаятчии? Аз ще ти отговоря накратко за това.От Адама до Давида и праведния Йоаким, Йосиф годеник (на света Богородица), колкото праведни и свети пророци и патриарси имаше и се нарекоха велики на земята и пред бога, никой от тях не беше търговец или прехитър и горделив човек, както сегашните хитреци които ти имаш на почит и им се чудиш и се влачиш по техния език и обичай. Но всички тия праведни праотци са били земеделци и овчари и били богати с добитък и земни плодове, и били прости и незлобливи на земята. И самият Христос слезе и заживя в дома на простия и бедния Йосиф. Виж как бог обича повече простите и незлобливи орачи и овчари и най-първо тях е възлюбил и прославил на земята, а ти се срамуваш, защото българите са прости и неизкусни, и овчари, и орачи, оставяш своя род и език, хвалиш чуждия език и се влачиш по техния обичай.

Аз видях, че много българи постъпват така и отиват по чужди език и обичай, а своя хулят. Затова тук написах за ония отцеругатели, които не обичат своя род и език; а за вас, които обичате да знаете и слушате своя род и език, написах да знаете, че нашите български царе, партиарси и архиереи не са били без летописни книги и кондики. Толкова години са царували и господствували на земята и са имали царски истории и архиерейски кондики, знания за всичко и за много български светци, жития и служби. Но в онова време не е имало славянски печатници, а хората от небрежност не преписвали. На малко места се намирали такива книги. А когато турците заели българската земя ненадейно, те погазили и изгорили черквите, манастирите, царските и архиерейските дворци. В това време хората бягали от турския страх и ужас само да запазят своя живот и в това люто време загинали ония царски истории и кондики за българските патриарси и архиереи и на много светци житията и службите. И днес няма тия летописни книги, които са били пространно написани за нашия народ и за българските царе.

Аз прочетох много и премного книги и много време търсих прилежно, но никак не можах да намеря. В много ръкописи и печатни истории по малко, рядко и накратко се намира. Някой си Маврубир, латинец, превел от гръцки една кратка история за българските царе, но съвсем кратко - едва се намериха техните имена и кой след кого е царувал. Самият този Маврубир е написал: "Така казват гърците поради завистта и ненавистта, която имали към българите. Не са описали храбрите постъпки и славните дела на българския народ и царе, накратко и противното писали, както им било удобно, за да не се срамуват, че българите много пъти са ги побеждавали и са взимали от тях данък." От този Маврубир и от много други истории събрах за много време същественото, по-разпространих и съставих тази историйка. При все че се намира в много книги по малко и накратко писано за българите, но не може всеки човек да има тия книги, да ги чете и да ги помни, затова разсъдих и събрах всичко в едно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 22 Окт 2008, 22:54

Няма смисъл от темата,България е на Мафията,това е ясно.Но тук нещата се превърнаха спор между Българи–Гърци и защитаващи Гърците.Пишат Българи работещи в Гърция,Българи били на почивка и Гърци работещи в България,няма смисъл от спора нито Българина ще стане Грък нито обратното.Не се обиждаите и псуваите.Пишете за колтура и грамотност,покажете ги.Все пак в този форум сме хора с една и съща идея БМВ.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 22 Окт 2008, 22:54

GVT написа:...

И ти май не можеш да четеш или се правиш на ударен. Не ме е срам, че съм българин, даже съм и горд. Само дето ме е срам от българския манталитет, който вече всички видяха е адски измекярски и лицемерен. Не си ли съгласен, че е България е мафиотска държава? Да или не? Не ме кефи, че веднага като се видя, че е писано в гръцки вестник всички започнаха да роптаят все едно им колят децата. Ако беше в американски щеше да има реплики колко били тъпи американците и пр. и пр. Разбираш ли сега от какво се дразня - да изкриваваш истината, да казваш на черното бяло, само защото ти е криво, че ти казват истината в лицето. Щото ако мислеше като нормален човек щеше да кажеш - "Да така си е има над какво да се замислим и да направим опит да променим нещо" Но вътрешно искаш статуквото да се запази, защото се кефиш да сме държава на мафиоти, кефиш се че можеш да се измъкнеш на ушевите с 10 лв. като си карал с 30 над допустимото, кефиш се че можеш да вкараш детето си в най-елитното у-ще срещу правилната сума, кефиш се и на това, че като си тръгне шефа от работа си качваш краката на масата и свиркаш...кефиш се на безхаберието на всички, и че на никой не му пука кво правиш и винаги има начин да се измъкнеш ако те хванат..ама се кефиш тайничко.
И третата страна - когато държавата, чрез безхаберието си те преебава - тогава тя е най-гадната и нещастна на света, а когато попаднеш в дупка голяма колкото хола ти и ти предстои ремонт поне за 2000 лева се сети за преди 1000 години, когато сме били меродавни и сме владяли половин Европа. Ей така стъпи с единия крак именно в тая дупка и извикай "Горд съм, че съм българин".
Ей това ме дразни ЛИЦЕМЕРИЕТО. А всички по-горе изказали се с изключение на един или двама сте си чиста проба лицемери и в 3те страни, които изброих..
Дразни ме това, че вместо да се правите на големите патриоти и да се доказвате в интернет пространството с архаични лозунги тип "Велик е нашият войник", не погледнете на реалната ситуация и да си кажете:
"Абе верно гърците са нещастници, ама са прави бе дееба, трябва да измислим нещо за да променим нещата". И вместо да мислите как в Европа да не ни виждат като цигани и мафиоти, вие сте седнали да ми вадите от 300 кладенеца вода как гърците били по-назад, а те всъщност са доста по-напред. Ама то е лесно да псуваш другите, що не земеш да направиш нещо и ти? Ама това си е типичен български манталитет - да изкривиш истината за да ти е удобно на тебе, да се чувстваш спокоен, па после каквото ще да става - нали?
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 22 Окт 2008, 23:01

[quote="2advanced"][/quote]

Ти май си имал случка с някой българин, ама ахкана българин ще е бил :mhihi:
Някой да е казал, че не е вярно ? Критики само от най-големите, такива ниши държави като Гърция(глобално погледнато), в лево! Пък на които много му харесва там, еми да отива бе!
Пък смешното в цялата ситуация е все едно Албания да дава акъл на Македония. Или да ти го кажа по-просто никой не го боли за вас, никой не ви пита, никой не го интересува. Ходете давайте акъл на САЩ, как да се справят с финансова криза, аа забравих никой не ви пита. :) Или ОЩЕ по-просто, като ви питаме тогава давайте акъл. АМИН! :mhihi:

п.п А ти пък не си бил грък, но както и да е мързи ме да едитвам че ще лягам. той смисъл е ясен. и тебе никой не те пита. :mhihi: :mhihi:
Последна промяна rever на 22 Окт 2008, 23:03, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Окт 2008, 23:01

ние требва да си вземем наще изводи ,ма не да ми ги казват тия.....!!!
щото ако нещо на света със сигурност са измислили гърците ,тва е лицемерието!!!!! залагам си главата за тва!!!! те са най-лицемерните хора ,които съм виждал!!!! като чуя лицемерен и си представям някои гърци,които съм познавал и познавам......!!!
така че само за лицемерие не ми говори па точно сравнено с тех!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата