Мнението на византийците за България!
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Ами избеснявам понеже ниси гледат тяхното дередже,та нас ще оправят!може и да има нещо вярно в статията(така съм написал още в на4алото,НАЛИ!) но там е работата,кой са тея та да квалифицират така,коя супер сила бяха,4е немога да схвана или е миене на о4и 'виждатели има и позле от нас'.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
vanioboy, не се ли срамуваш от правописа си? Да си неграмотен е най-гадното нещо, а не бедността. Ако беше залягал над книгите някога, нямаше да работиш като роб на гърците. Само да ти кажа, че нито една азбука няма буквите 4 и 6. Ужасно е, че един грък пише на български 100-пъти по-грамотно и правилно от теб. Замисли си върху това. Явно наистина са по-напред от нас с много, след като им работиш като слуга, а дори и собственият ти език владеят по-добре от теб.
Иначе си прав за много неща, както и твоите опоненти. Според мен спорът е безсмислен.
Иначе си прав за много неща, както и твоите опоненти. Според мен спорът е безсмислен.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
ами несели замисли 4е клавиатуратами е на елински
и да пиша си е 4иста проба изкуство
тъй,4е за грамотност може малко да поспорим кой е пона4етен,но затова да се досетиш трябва малко умствен багаж,нали? колкото до спора,не аз запо4нах с обидите тъй,4е ми дреме на ...... кой кво мисли за Грамотността!!!

Ясъс
По стечение на обстоятелствата и аз редовно пътувам до Атина, често обикалям и островите им главно като турист. Красиво и уредено е навсякъде! Като обслужаване и манталитет са 10 години напред(лесно)..
Скромното ми мнение е, че определено имаме какво да научим от тях. .. колкото и да плюем, че били мързеливи и тн, но някои има ли идея колко магистрали се построиха през миналата година и колко се строят в момента?
Друг пример са стачките им от последните дни... когато не им изнася затавят границата, спират да работят и тва е!
На колегите на които жените им бачкат в шивашки цехове - моите съчувствия, но това се нарича капитализъм(див). свиквайте! ако върнем лентата назад и в Гърция беше подобно положението когато след 81ва година започнаха да навлизат западните инвестиции там. И там се злоупотребяваше с работната ръка... скоро време това ще последва и в България където евтината работна ръка като емигранти от различни страни ще бъдат третирани като животни.
Доста мога да говоря в тяхна защита, но май доста от колегите тук са предубедени и едва ли ще разберат за какво става дума. Българина е добър човек, но има лошото качество да завижда на този който има повече от него!

По стечение на обстоятелствата и аз редовно пътувам до Атина, често обикалям и островите им главно като турист. Красиво и уредено е навсякъде! Като обслужаване и манталитет са 10 години напред(лесно)..
Скромното ми мнение е, че определено имаме какво да научим от тях. .. колкото и да плюем, че били мързеливи и тн, но някои има ли идея колко магистрали се построиха през миналата година и колко се строят в момента?
Друг пример са стачките им от последните дни... когато не им изнася затавят границата, спират да работят и тва е!
На колегите на които жените им бачкат в шивашки цехове - моите съчувствия, но това се нарича капитализъм(див). свиквайте! ако върнем лентата назад и в Гърция беше подобно положението когато след 81ва година започнаха да навлизат западните инвестиции там. И там се злоупотребяваше с работната ръка... скоро време това ще последва и в България където евтината работна ръка като емигранти от различни страни ще бъдат третирани като животни.
Доста мога да говоря в тяхна защита, но май доста от колегите тук са предубедени и едва ли ще разберат за какво става дума. Българина е добър човек, но има лошото качество да завижда на този който има повече от него!
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
зна4и,незнам какви тези се заразвиваха тук неговорех за материалното им състояние,просто неразбирам какво ги интересува българската действителност,пък за курорти и магистрали(евала 4е беше олимпиадата) знаем 4е са напред.А и претендирам да ги познавам подобре от теб все пак живея тук,едно е да минаваш от време на време
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
то тва стана малко като на комсомолско събрание.....!!! съдиме на другарски съд българите,щот са мафиоти,ма наете ли ,другарко,пък янис си бърше сополите под чина,а пък също и елени пък се пипа по краката....!!!
идеята е ,че те не треа да се бъркат на нас ,а и ние на тях!!кой е по-голем-нема значение ,щото смена на родното място не се предлага....!!!
идеята е ,че те не треа да се бъркат на нас ,а и ние на тях!!кой е по-голем-нема значение ,щото смена на родното място не се предлага....!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ajaxus написа:Ясъс
Една година съм в Ирландия и скоро си се завръщам . Това което успях да видя тук (а тук има хора от ВСИЧКИ крайща на света) е че НЯМА НИщО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО . Защо си мислим , че само нашия народ е мрънкало , че само ние сме със тъп манталитет.Всички хора са еднакви , малко или повече.Просто при някой храната и парното ангажират прекалено голям процент от мислите и за това не остава време за "духовно извисяване"
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
vanioboy написа:ами несели замисли 4е клавиатуратами е на елинскии да пиша си е 4иста проба изкуство
тъй,4е за грамотност може малко да поспорим кой е пона4етен,но затова да се досетиш трябва малко умствен багаж,нали? колкото до спора,не аз запо4нах с обидите тъй,4е ми дреме на ...... кой кво мисли за Грамотността!!!
Не ми дрънкай глупости за клавиатурите само. Елинската клавиатура ли пише думите слято или тя няма препинателни знаци и главни букви? Може би и интервал няма? И не ми говори точно ти за умствен багаж, защото си личи колко имаш. Докато се мислиш за умен, ще работиш на бензиностанция, а други хора ще имат собствени такива. Вместо да се правиш на велик, вземи прочети някой учебник по български, купи си буквар и почни от начало. Още не е късно да станеш човек.
Сега вече вдянах темата. Аз също мисля, че въобще, ама въобще не ги бърка какво става в България, през 4-5 месеца стачки за не знам си какво
Вързали са я, 700 години пред нас са, да се чуди човек как ще ги стигнем!
Смисъл аз съм сигурен че повечето гърци не ги вълнува, но този вестник да вземе да отрази резултатите от стачката преди 1-2 месеца ли кога беше.
че забравих за какво беше, май нямало достатъчно заведения, не можели да си изхарчат парите.
Между другото повечето си мислят, че били много добре щото отиват там, а си харчат парите тука, я си купете апартамент там, кола, жена, деца плащайте си като попове всичките данъци и такси, излизайте си по кафенца, механи или където ходите в България и ще забогатеете... царули.
Смешно е да казвам, че са по-назад от България, ама вас какви векове ви гонят не знам... тя вашата работа май като.. "работата сигурна, човека каза ще видим"

Смисъл аз съм сигурен че повечето гърци не ги вълнува, но този вестник да вземе да отрази резултатите от стачката преди 1-2 месеца ли кога беше.

Да бе забравихме, че ние сме богопомазани и нас никой не може да ни съди..хах смешни сте все повече и повече. Това че не можете да поемете критика само подчертава колко жалки комплексари сте...
Май проф. Дайнов е прав - тука има само някакви самозабравили се селяни. Нито 1 може би освен acho.rs(може би защото живее на запад) не погледна обективно на въпроса, само знаете като папагали "ние сме българи, ние сме най-велики, никой нищо не може да ни каже" А че България е страна на мафията си го знаете, само не знам пред кой доказахте, че сте повече българи? Пред себе си ли? Или вече има няква квота патриотични или по-скоро расистки реплики, които трябва да избълваш за да си пълноправен гражданин? Сега малаките са ви виновни, а като изкривите джанта в някой трап в центъра на столицата България е най-гадната държава на света нали бе? Ама то лицемерието е голямо нещо! А иначе освен тея в парламента ви се смеят и тея зад граница, а пък вие се чувствайте господари на света и убер меншен!
Май проф. Дайнов е прав - тука има само някакви самозабравили се селяни. Нито 1 може би освен acho.rs(може би защото живее на запад) не погледна обективно на въпроса, само знаете като папагали "ние сме българи, ние сме най-велики, никой нищо не може да ни каже" А че България е страна на мафията си го знаете, само не знам пред кой доказахте, че сте повече българи? Пред себе си ли? Или вече има няква квота патриотични или по-скоро расистки реплики, които трябва да избълваш за да си пълноправен гражданин? Сега малаките са ви виновни, а като изкривите джанта в някой трап в центъра на столицата България е най-гадната държава на света нали бе? Ама то лицемерието е голямо нещо! А иначе освен тея в парламента ви се смеят и тея зад граница, а пък вие се чувствайте господари на света и убер меншен!
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
2advanced написа:Да бе забравихме, че ние сме богопомазани и нас никой не може да ни съди..хах смешни сте все повече и повече. Това че не можете да поемете критика само подчертава колко жалки комплексари сте...
Що бе,не сме ли богопомазани,за сметка на теб мен не ме е срам да кажа ,че съм българин.Айде са чуждопоклонниците да четат ,макар,че на дали имате представа кой го е написал.
Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и имате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за ващите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали. За вас е потребно и полезно да знаете известното за делата на вашите бащи, както знаят всички други племена и народи своя род и език, имат история и всеки грамотен от тях знае, разказва и се гордее със своя род и език.
Така и аз ви написах подред това, което е известно за вашия род и език. Четете и знайте, за да не бивате подигравани и укорявани от други племена и народи. Твърде много обикнах българския род и отечество и много труд употребих да събирам от различни книги и истории, докато събрах и обединих историята на българския род в тая книжчица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате своя род и българското отечество и обичате да знете за своя род и език. Преписвайте тая историйца и платете,нека ви я препишат, които умеят да пишат, и пазете я да не изчезне!
Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история. И за това бъларите имат свидетелство от много истории, защото всичко е истина за българите, както вече и споменах.
Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език? Но, рече, гърците са по-мъдри и по-културни, а българите са прости и глупави и нямат изтънчени думи. Затова, казва, по-добре да се присъединим към гърците. Но виж, неразумни, от гърците има много народи по-мъдри и по-славни. Оставя ли някой грък своя език и учение и род, както ти, безумни, оставяш и нямаш никакви придобивки от гръцката мъдрост и изтънченост? Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и се учи на своя език! По-добра е българската простота и незлобливост. Простите българи в своя дом приемат и гощават всекиго и даряват милостина на ония, които просят от тях. А мъдрите и културни (гърци) никак не правят това, но и отнемат от простите и грабят несправедливо и повече грях, а не полза ще получат от своята мъдрост и култура. Или се срамуваш от своя род и език пред учените и търговците и славните на земята, защото българите са прости и няма от тях много търговци и грамотни, и вещи, и знаменити на земята в днешно време, но повечето от тях са прости орачи, копачи, овчари и прости занаятчии? Аз ще ти отговоря накратко за това.От Адама до Давида и праведния Йоаким, Йосиф годеник (на света Богородица), колкото праведни и свети пророци и патриарси имаше и се нарекоха велики на земята и пред бога, никой от тях не беше търговец или прехитър и горделив човек, както сегашните хитреци които ти имаш на почит и им се чудиш и се влачиш по техния език и обичай. Но всички тия праведни праотци са били земеделци и овчари и били богати с добитък и земни плодове, и били прости и незлобливи на земята. И самият Христос слезе и заживя в дома на простия и бедния Йосиф. Виж как бог обича повече простите и незлобливи орачи и овчари и най-първо тях е възлюбил и прославил на земята, а ти се срамуваш, защото българите са прости и неизкусни, и овчари, и орачи, оставяш своя род и език, хвалиш чуждия език и се влачиш по техния обичай.
Аз видях, че много българи постъпват така и отиват по чужди език и обичай, а своя хулят. Затова тук написах за ония отцеругатели, които не обичат своя род и език; а за вас, които обичате да знаете и слушате своя род и език, написах да знаете, че нашите български царе, партиарси и архиереи не са били без летописни книги и кондики. Толкова години са царували и господствували на земята и са имали царски истории и архиерейски кондики, знания за всичко и за много български светци, жития и служби. Но в онова време не е имало славянски печатници, а хората от небрежност не преписвали. На малко места се намирали такива книги. А когато турците заели българската земя ненадейно, те погазили и изгорили черквите, манастирите, царските и архиерейските дворци. В това време хората бягали от турския страх и ужас само да запазят своя живот и в това люто време загинали ония царски истории и кондики за българските патриарси и архиереи и на много светци житията и службите. И днес няма тия летописни книги, които са били пространно написани за нашия народ и за българските царе.
Аз прочетох много и премного книги и много време търсих прилежно, но никак не можах да намеря. В много ръкописи и печатни истории по малко, рядко и накратко се намира. Някой си Маврубир, латинец, превел от гръцки една кратка история за българските царе, но съвсем кратко - едва се намериха техните имена и кой след кого е царувал. Самият този Маврубир е написал: "Така казват гърците поради завистта и ненавистта, която имали към българите. Не са описали храбрите постъпки и славните дела на българския народ и царе, накратко и противното писали, както им било удобно, за да не се срамуват, че българите много пъти са ги побеждавали и са взимали от тях данък." От този Маврубир и от много други истории събрах за много време същественото, по-разпространих и съставих тази историйка. При все че се намира в много книги по малко и накратко писано за българите, но не може всеки човек да има тия книги, да ги чете и да ги помни, затова разсъдих и събрах всичко в едно.

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Няма смисъл от темата,България е на Мафията,това е ясно.Но тук нещата се превърнаха спор между Българи–Гърци и защитаващи Гърците.Пишат Българи работещи в Гърция,Българи били на почивка и Гърци работещи в България,няма смисъл от спора нито Българина ще стане Грък нито обратното.Не се обиждаите и псуваите.Пишете за колтура и грамотност,покажете ги.Все пак в този форум сме хора с една и съща идея БМВ.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
GVT написа:...
И ти май не можеш да четеш или се правиш на ударен. Не ме е срам, че съм българин, даже съм и горд. Само дето ме е срам от българския манталитет, който вече всички видяха е адски измекярски и лицемерен. Не си ли съгласен, че е България е мафиотска държава? Да или не? Не ме кефи, че веднага като се видя, че е писано в гръцки вестник всички започнаха да роптаят все едно им колят децата. Ако беше в американски щеше да има реплики колко били тъпи американците и пр. и пр. Разбираш ли сега от какво се дразня - да изкриваваш истината, да казваш на черното бяло, само защото ти е криво, че ти казват истината в лицето. Щото ако мислеше като нормален човек щеше да кажеш - "Да така си е има над какво да се замислим и да направим опит да променим нещо" Но вътрешно искаш статуквото да се запази, защото се кефиш да сме държава на мафиоти, кефиш се че можеш да се измъкнеш на ушевите с 10 лв. като си карал с 30 над допустимото, кефиш се че можеш да вкараш детето си в най-елитното у-ще срещу правилната сума, кефиш се и на това, че като си тръгне шефа от работа си качваш краката на масата и свиркаш...кефиш се на безхаберието на всички, и че на никой не му пука кво правиш и винаги има начин да се измъкнеш ако те хванат..ама се кефиш тайничко.
И третата страна - когато държавата, чрез безхаберието си те преебава - тогава тя е най-гадната и нещастна на света, а когато попаднеш в дупка голяма колкото хола ти и ти предстои ремонт поне за 2000 лева се сети за преди 1000 години, когато сме били меродавни и сме владяли половин Европа. Ей така стъпи с единия крак именно в тая дупка и извикай "Горд съм, че съм българин".
Ей това ме дразни ЛИЦЕМЕРИЕТО. А всички по-горе изказали се с изключение на един или двама сте си чиста проба лицемери и в 3те страни, които изброих..
Дразни ме това, че вместо да се правите на големите патриоти и да се доказвате в интернет пространството с архаични лозунги тип "Велик е нашият войник", не погледнете на реалната ситуация и да си кажете:
"Абе верно гърците са нещастници, ама са прави бе дееба, трябва да измислим нещо за да променим нещата". И вместо да мислите как в Европа да не ни виждат като цигани и мафиоти, вие сте седнали да ми вадите от 300 кладенеца вода как гърците били по-назад, а те всъщност са доста по-напред. Ама то е лесно да псуваш другите, що не земеш да направиш нещо и ти? Ама това си е типичен български манталитет - да изкривиш истината за да ти е удобно на тебе, да се чувстваш спокоен, па после каквото ще да става - нали?
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict

YNWA
Planet Club Addict
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
[quote="2advanced"][/quote]
Ти май си имал случка с някой българин, ама ахкана българин ще е бил
Някой да е казал, че не е вярно ? Критики само от най-големите, такива ниши държави като Гърция(глобално погледнато), в лево! Пък на които много му харесва там, еми да отива бе!
Пък смешното в цялата ситуация е все едно Албания да дава акъл на Македония. Или да ти го кажа по-просто никой не го боли за вас, никой не ви пита, никой не го интересува. Ходете давайте акъл на САЩ, как да се справят с финансова криза, аа забравих никой не ви пита.
Или ОЩЕ по-просто, като ви питаме тогава давайте акъл. АМИН!
п.п А ти пък не си бил грък, но както и да е мързи ме да едитвам че ще лягам. той смисъл е ясен. и тебе никой не те пита.

Ти май си имал случка с някой българин, ама ахкана българин ще е бил

Някой да е казал, че не е вярно ? Критики само от най-големите, такива ниши държави като Гърция(глобално погледнато), в лево! Пък на които много му харесва там, еми да отива бе!
Пък смешното в цялата ситуация е все едно Албания да дава акъл на Македония. Или да ти го кажа по-просто никой не го боли за вас, никой не ви пита, никой не го интересува. Ходете давайте акъл на САЩ, как да се справят с финансова криза, аа забравих никой не ви пита.

п.п А ти пък не си бил грък, но както и да е мързи ме да едитвам че ще лягам. той смисъл е ясен. и тебе никой не те пита.

Последна промяна rever на 22 Окт 2008, 23:03, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ние требва да си вземем наще изводи ,ма не да ми ги казват тия.....!!!
щото ако нещо на света със сигурност са измислили гърците ,тва е лицемерието!!!!! залагам си главата за тва!!!! те са най-лицемерните хора ,които съм виждал!!!! като чуя лицемерен и си представям някои гърци,които съм познавал и познавам......!!!
така че само за лицемерие не ми говори па точно сравнено с тех!!!
щото ако нещо на света със сигурност са измислили гърците ,тва е лицемерието!!!!! залагам си главата за тва!!!! те са най-лицемерните хора ,които съм виждал!!!! като чуя лицемерен и си представям някои гърци,които съм познавал и познавам......!!!
така че само за лицемерие не ми говори па точно сравнено с тех!!!
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5