Таксиджиите вдигат цените...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Таксиджиите вдигат цените...

Мнение от WilliamsF1Team » 22 Окт 2008, 10:45

Таксиджиите вдигат цените - 72 ст. дневна, 90 - нощна... :shock:
Таксиметровите услуги в София ще поскъпнат с 25% до две седмици.

Една от най-големите компании в сектора - "ОК Супертранс", вече е взела решение за вдигането на цените, определила е и тарифите.

Километър превоз през деня ще струва 0,74 лв., а през нощта - 0,90 лв.

Първоначалната такса от 50 ст. ще скочи на 0,62-0,63 лв., а цената на минута престой от сегашните 0,18 лв. ще набъбне на 0,22-0,23 лв.

Останалите таксиметрови превозвачи в София също са готови да вдигнат цените.

Причините за поскъпването не се посочват, въпреки почти всекидневното понижение на цените на горивата.

Ако някой ми изтъкне причини, заради които се е стигнало до това увеличение аз лично ще изтрия темата... :idea:
На мен напоследък все по-често ми се случва да им ползвам услугите и съм разочарован от повечето. Не може на зелен сверофар да биеш спирачки. Трябва да си боклук да го направиш за 18ст/мин. Разбирам, че и те са хора, но изкарват достатъчно пари, за да изплащат нови коли, така че с тия 18ст. няма да забогатеят. Не може всичко да скача пък заплатите на хората да си стоят ниски. Според мен това е поредния абсурд. Повечето водачи дори са неспособни да карат коли. Такива грипове има между тях, че ми се реве. На по 65 години се качили да карат такси. Сега следва и маршрутките да си вдигнат цените и честита баня на работещите. Заплатата отива за превоз. Превоз като все едно си добитък...

Боклуци... :ranting: :evil: :evil: :evil:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Окт 2008, 10:47

да ги напраат ако искат и по 118ст на минута!!!! нема да им стъпа и по без стотинки да возат.....

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 22 Окт 2008, 10:53

Да ** *** *******!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 22 Окт 2008, 11:02

:kuku: горивата падат,цените се вдигат,а 'тарифите' просто няма думи....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 22 Окт 2008, 11:05

Не ми се мисли,ако бензина и газта пак се качи...таксиметровите с колко ще си повишат "услугите" :roll:
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Таксиджиите вдигат цените...

Мнение от Mollov » 22 Окт 2008, 11:06

WilliamsF1Team написа:Не може на зелен сверофар да биеш спирачки. Трябва да си боклук да го направиш за 18ст/мин. Разбирам, че и те са хора, но изкарват достатъчно пари, за да изплащат нови коли, така че с тия 18ст. няма да забогатеят.

Tва го правят идиоти, които си мислят, че от престоя има далавера... ма не мисли с главата си, че така губи ценно време, което може да премине в движение, където тарифата е съвсем друга... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 22 Окт 2008, 11:07

Ся ще станат още по гладни бакшишити :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2008, 11:08

Заради тях отказах алкохола като излизам :mhihi: Дееба и мишоците, има цена, тарифа и т.н. на превоза и преди да вляза ще трябва да го питам дали ше ме вземе.. да ама някой друг път :twisted:
Изображение

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 22 Окт 2008, 11:46

vanioboy написа::kuku: горивата падат,цените се вдигат,а 'тарифите' просто няма думи....

метана им скочи затова надуха цените :mhihi: нека им е гадно на тая зган мръсна :lol:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 22 Окт 2008, 11:52

bum_bum написа:Заради тях отказах алкохола като излизам :mhihi:

Е, и аз свикнах да се забавлявам трезва :mhihi: Като чуя за такси и ... :puke: Много ги мразя! Какви случки съм имала, не е истина :help: Слизала съм след 300 метра, щото вътре не се издържа миризмата от мазното яке, или сутрин, бързам за работа, качвам се и тоя точно сега решава да пали цигара, нема да пита, може ли, ще ви пречи ли, или поне да отвори прозореца още малко. Един пък така нервно и рисково кара през целия път, че като спряхме накрая, му дадох два пъти повече от сметката и викам, късно е, хвани се прибери и пийни едно да се поуспокоиш малко, не знам къв ти е проблема, ма ше утрепаш някой с това каране, и тоя очи палачинки... Пък един младеж, хванах го в преките на Витошка... не знаеше къде е Сити Центъра, викам Черни връх, Арсеналски, хотел Хемус... Тц :shock: Тряяше да му казвам тука наляво, тука надясно... И стигаме и викам, Ето това голямото, лъскавото е Сити Център София. За сведения на новодошлите прованси, има и Кино вътре :mhihi: Един пък, то си пишело тарифата, аз гледам обикновено, ма тогава нещо съм пропуснала и стигаме до нас, късно, тъмно, аз не гледам апарата / още съм в Матрицата/ и "какво дължа" и оня 25 лева, и аз, хахахха, я пак, братле, ти нещо бъзикаш ли се... И той - ми воза на 1.80... Викам, на ти 10 лева и вози некой друг и на 5 лева ако искаш и слизам... Много смело, ма на три водки морето до колене и таксист убивам! Е тоя дребничък ми се е сторил явно... Е, имах готовност да излезе от колата, ма явно съм всявала респект и си тръгна по живо по здраво... А най-гадно е, качваш се, имаш си някви мисли и проблеми и онзи започва да ти дудне някви неща, дет изобщо не те интересуват. Е, да ако два часа е висял на колонката, скука, тряя се поразговори сега...Била съм и малко груба в такива случаи. Един приятел ми разказва за такситата в Лондон, и да се пробваш да го заговориш, нищо, пълно мълчание от страна на шофьора...
Та с две думи, откакто карам съм супер щастлива, че вече си нямам работа с това "племе" / да ме извинят ако има колеги таксисти/. Ако се наложи има "Дринк енд Драйв"... А тарифите да скачат колкото си искат, нали бензина падна :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 22 Окт 2008, 13:10

Apassionata написа:Е, и аз свикнах да се забавлявам трезва :mhihi:

Викаш,те две бири за твойта фирма нищо не са,а? :winky: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 22 Окт 2008, 13:21

Има дринк & драйв :mhihi:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 22 Окт 2008, 13:30

///MapTo написа:
Apassionata написа:Е, и аз свикнах да се забавлявам трезва :mhihi:

Викаш,те две бири за твойта фирма нищо не са,а? :winky: :mhihi:

Чаша вино, една бира и два чая по 90 стотинки :P А бирата беше малка при това, виното почти безалкохолно, а в чая нямаше грам коняк ;) За 7 часа. Това си е трезвен човек... У мойта фирма!
Е, аз поне карам с книжка :mhihi: Какиното :winky:
Последна промяна Apassionata на 22 Окт 2008, 13:34, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 22 Окт 2008, 13:34

това всичко според мен е не толкова заради цената на горивата, колкото заради това, че не могат да си плащат лизинга ! :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 22 Окт 2008, 13:39

да го правят 5 лева на км. да умрат от глад хем и трафика ще се ублек4и

Следваща

Назад към Извън Темата