Взеха ми 4 левчета
Модератори: mitaka7, Общи модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
Какво да ви кажа тия глупаци вече плъзнаха по малките улички поне в люлин кадето никога не съм виждал полицай вече през 2 3 пресечки седът и дебнат кой ще мине да го праснат 20 30 лв нема такива смешници 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
blackgod написа:Една вечер преди години, се прибирах от работа към 1:00 нощеска.
Пускам се от Красно село към Овча купел ( софиянци ще се ориентират), и на кръстовището на електрокарния завод спирам
за ляв завой. Този светофар нощно време шоферите не го зачитат много, и затова зеленодрешковците си имаха постоянна
хранилка след светофара. Но аз нали съм местен, та си ги знам и чинно си изчаках зеленото и тогава тръгнах.
За мое учудване ми набиха слънчогледа пред очите и ме спряха. Идва една старшинка и се почнахме:
-Добър вечер
-Добра да е - викам аз...
-Докиментите на колата и излезте навън...
Аз спокоен, щот всичко ми е по правилник и си викам, че нещо за проверка ме спират... Пускам аварийките, гася късите и оставям
колата на габарити (оказа се голема грешка в последствие)..
-Ваша ли е колата?
-На майка ми е - отговарям.
-Пил ли си ?
-Не съм, от работа се прибирам, ако искате давайте дрегера и ме проверявайте.
-Много до късно работиш бре, ква е таз работа....
Старшинката продължава да мота документите, да разглежда, но всичко е наред - граждански, технически ....
Почвам лекинко да се изнервям, понеже повече от 10 мин старшията само сумти, гледа ми документите, гледа колата, пита
някой глупав въпрос...
По едно време почна да обикаля бавно около колата, да я оглежда, и като стигна откъм предницата изведнъж целия грейна:
-Левия габарит не ти свети!
Отивам аз, и верно габарита изгорял. Те тук се напсувах наум, че изгасих късите, ма нали от колегиалност да не заслепявам излишно,
пък и аварийките по-добре да се виждат, та колегите шофьори да виждат отдалеч, че има хранилка.
Викам му на старшията:
-Ей сега е изгорял, ма няма проблем - имам комплект крушки в багажника и сега ше го опраим...
Старшията:
-Аааа не, не мой така... Акт ще пишем...
-'Къв акт ще пишете ????
-Ми за неизправни светлини....
Тук вече позагубих самообладание, и го почнах:
- Излагате се деба.... Половин час се чудиш за кво да се хванеш, сигурно толкоз редовен шофьор не си срещал, и се хващаш за глупости...
Тук ми се губят малко реплики, но така бех кипнал чайника, че бая неща му наприказвах... Старшията се стресна малко,
смекчи тона и си каза каква му е болката:
- Недей така бе момче, виж сега ти си ни сефтето тая вечер, и трее да почерпиш, не мога да те пусна без дадеш некой лев... Виж там дай нещо да се почерпим с колегите, и ще забравим за акта...
Вече повече от 20 мин се развива случката, викам си ше му дам 5 лв. и да се махам... Бъркам аз по джобите, и се опитвам да се сетя къде ми бяха по-дребните банкноти... Бъркам , бъркам и оп вадя 10лв.
Старшията целия сияе, но реших поне малка победа да извоювам:
-Виж сеа старши, това са ми парите, но както разбра колата е на майка ми, и трябва да и сипа бензинец, така, че 5 за теб 5 за мен!
Старшията :8 Взе парите, почна да се потупва по джобовете и вика:
-Ма неам да ти върна. - (айде бе, тоз филм сме го гледали)Аз:
-Ми сега кво ша праим, не мога да не заредя колата, че ще я дадат да я карам ама друг път. Виж там питай колегите.
Отива той, пита ги уж , естествено и те немаха дребни ... Всички явно очакват, че ще се откажа и че ще си тръгна ... Да ама не , аз упорит... Тъй-тъй ми беха скапали вечерта, немаше да се оставя лесно... Вече стават 40 мин откакто са ме спрели...
Викам му на старшията:
-Еми кат нямате да ми върнете, дай си ми парите, па пиши там квот ще пишеш и да си ходим...
И той вече беше се поизнервил, и в един момент пак светна... Награби слънчогледа, притича и спря една кола...
Бави се точно една минута и се връща при мен и вика:
-Ей ти рестото, и ай бегай оттука- и ми бута некви пари в ръката...
Качих се колата и на старта извадих душичката на ладичката, ама с такова въртене на гуми тръгнах на песъчливото, че сигурно
още имат песък у джобите.
Като се прибрах, видех, че ми е върнал 4лв, ама айде халал да са му.
Оттогава пари на полицаи не давам!
После искат да ги уважаваме...... Къде бееее УНИФОРМЕНИ БАКШИШИ
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Цигани ей! Тва тряя да се направи една такава важна тема, да се споменават рег. табели и имена и да се следи от по висшестоящите 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
извинявам се на всички особено на колегата blackgod но се сетих за една случка който един мой колега ми сподели: та значи това е станло миналата година незнам дали е вярно,но колегата патувал от варна за бургас през летния сезон.можеби всеки знае за ОНЕЗИ РАБОТНИ КАКИ
на пъта
,колегата ми е бил във маршрутка и видял как една кака обслужвала един
във една патрулка
.незнам дали е вярно но аз постоянно минавам по този път щото за село от там се минава и постоянно има
по пътя което ме навежда на мисалта че е твърдо вазможно това да е истина 

Айде и от мен една прясня историйка.
Връщаме се от съседна Сърбия. Наближаваме Белград и пътуваме посока магистралата за България. Път с 2 ленти за движение в едната посока и съответно 2 в другата. Карам аз след другите в колона на дистанция от около 50м, и по едно време гледам пред мен намаляват, намалявам и аз, обаче късно... тъкмо си мислех че карам в лявата лента а куките седят от дясно и няма как да ме спрат в този трафик.. Обаче йок, куките застанали в градинката между 2те платна.
Идва полицаят сърбин естествено..
ДобърдАн! Пита ме дали разбирам сръбски.. разбира се говореше именно на сръбски, аз му казах НЕ... нямам си никаква идея от тоя език!
"Sprehen Sie Deutsch? "
При което се появи огромно учудване в мен и си му казах дори без да се замисля Nein
Ok than.. "Do you speak English..?"
Вече нямаше как.. казах му че разбирам горе долу.
Повика ме до колата и почна да ми обяснява на английски как имало знак 60. А аз съм бил с 90. При което ми показва някакъв знак, който не съм много сигурен ама май си го носеха със себе си
Вика "What to do?? Pay sixhundred dinars.." При което чувам вместо 600, 60 и си пляскам и си викам, ебах ги в сърбите как тънко минавам
. Той обаче явно разбира че съм доволен и ми пише цифрата на тефтерчето си при което аз направих
и следва реплика от рода. "О Mister, PoliceMan this is too much!", "Then you will have to go to ... and pay 25000 dinars.."
Казвам му да изчака отивам до колата и викам на леля ми, лельо дай 20евро.. бута ги тя в документите отивам аз до куките, а те спряли друг чужденец вече.. и смел и безотговорен казвам "Mister PoliceMan, we have a problem!"
, Той седи и ме гледа и ме пита какъв проблем.. "We don't have enogh money for feul, we can't go to bulgaria!" ,ак.а нямаме достатъчно пари за бензин..
Тоя вика ОК! Идва до колата и почва да обяснява на Леля ми и човека който беше с нас, че сме били много хубаво семейство и затова ни пускал и незнам си какво
Ама си влетях с 40лв де, пак по-добре от 160!
А през цялото време се правя, че немога да говоря и неразбирам! Много се смях после!
Връщаме се от съседна Сърбия. Наближаваме Белград и пътуваме посока магистралата за България. Път с 2 ленти за движение в едната посока и съответно 2 в другата. Карам аз след другите в колона на дистанция от около 50м, и по едно време гледам пред мен намаляват, намалявам и аз, обаче късно... тъкмо си мислех че карам в лявата лента а куките седят от дясно и няма как да ме спрат в този трафик.. Обаче йок, куките застанали в градинката между 2те платна.
ДобърдАн! Пита ме дали разбирам сръбски.. разбира се говореше именно на сръбски, аз му казах НЕ... нямам си никаква идея от тоя език!
"Sprehen Sie Deutsch? "
При което се появи огромно учудване в мен и си му казах дори без да се замисля Nein

Повика ме до колата и почна да ми обяснява на английски как имало знак 60. А аз съм бил с 90. При което ми показва някакъв знак, който не съм много сигурен ама май си го носеха със себе си

Вика "What to do?? Pay sixhundred dinars.." При което чувам вместо 600, 60 и си пляскам и си викам, ебах ги в сърбите как тънко минавам

А през цялото време се правя, че немога да говоря и неразбирам! Много се смях после!
- arabian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328i Е46 '99
Тия гадове докато ми пишеха акт на Бояна (за глупост) минаха най-малко 5 коли поне със 160 пред тях, минаха в обратната посока мотори с Бог знае колко и с момичета без каска и на задна гума. Питам ги "Що не спирате тия със 180 дето карат" И те с цялата си наглост ми казват "Ми за кво да ги спираме тях". Не разбрах какво се опитаха да кажат...
Усмихвайте се широко пред камерите на КАТ!
blackgod написа:Една вечер преди години, се прибирах от работа към 1:00 нощеска.
Пускам се от Красно село към Овча купел ( софиянци ще се ориентират), и на кръстовището на електрокарния завод спирам
за ляв завой. Този светофар нощно време шоферите не го зачитат много, и затова зеленодрешковците си имаха постоянна
хранилка след светофара. Но аз нали съм местен, та си ги знам и чинно си изчаках зеленото и тогава тръгнах.
За мое учудване ми набиха слънчогледа пред очите и ме спряха. Идва една старшинка и се почнахме:
-Добър вечер
-Добра да е - викам аз...
-Докиментите на колата и излезте навън...
Аз спокоен, щот всичко ми е по правилник и си викам, че нещо за проверка ме спират... Пускам аварийките, гася късите и оставям
колата на габарити (оказа се голема грешка в последствие)..
-Ваша ли е колата?
-На майка ми е - отговарям.
-Пил ли си ?
-Не съм, от работа се прибирам, ако искате давайте дрегера и ме проверявайте.
-Много до късно работиш бре, ква е таз работа....
Старшинката продължава да мота документите, да разглежда, но всичко е наред - граждански, технически ....
Почвам лекинко да се изнервям, понеже повече от 10 мин старшията само сумти, гледа ми документите, гледа колата, пита
някой глупав въпрос...
По едно време почна да обикаля бавно около колата, да я оглежда, и като стигна откъм предницата изведнъж целия грейна:
-Левия габарит не ти свети!
Отивам аз, и верно габарита изгорял. Те тук се напсувах наум, че изгасих късите, ма нали от колегиалност да не заслепявам излишно,
пък и аварийките по-добре да се виждат, та колегите шофьори да виждат отдалеч, че има хранилка.
Викам му на старшията:
-Ей сега е изгорял, ма няма проблем - имам комплект крушки в багажника и сега ше го опраим...
Старшията:
-Аааа не, не мой така... Акт ще пишем...
-'Къв акт ще пишете ????
-Ми за неизправни светлини....
Тук вече позагубих самообладание, и го почнах:
- Излагате се деба.... Половин час се чудиш за кво да се хванеш, сигурно толкоз редовен шофьор не си срещал, и се хващаш за глупости...
Тук ми се губят малко реплики, но така бех кипнал чайника, че бая неща му наприказвах... Старшията се стресна малко,
смекчи тона и си каза каква му е болката:
- Недей така бе момче, виж сега ти си ни сефтето тая вечер, и трее да почерпиш, не мога да те пусна без дадеш некой лев... Виж там дай нещо да се почерпим с колегите, и ще забравим за акта...
Вече повече от 20 мин се развива случката, викам си ше му дам 5 лв. и да се махам... Бъркам аз по джобите, и се опитвам да се сетя къде ми бяха по-дребните банкноти... Бъркам , бъркам и оп вадя 10лв.
Старшията целия сияе, но реших поне малка победа да извоювам:
-Виж сеа старши, това са ми парите, но както разбра колата е на майка ми, и трябва да и сипа бензинец, така, че 5 за теб 5 за мен!
Старшията :8 Взе парите, почна да се потупва по джобовете и вика:
-Ма неам да ти върна. - (айде бе, тоз филм сме го гледали)Аз:
-Ми сега кво ша праим, не мога да не заредя колата, че ще я дадат да я карам ама друг път. Виж там питай колегите.
Отива той, пита ги уж , естествено и те немаха дребни ... Всички явно очакват, че ще се откажа и че ще си тръгна ... Да ама не , аз упорит... Тъй-тъй ми беха скапали вечерта, немаше да се оставя лесно... Вече стават 40 мин откакто са ме спрели...
Викам му на старшията:
-Еми кат нямате да ми върнете, дай си ми парите, па пиши там квот ще пишеш и да си ходим...
И той вече беше се поизнервил, и в един момент пак светна... Награби слънчогледа, притича и спря една кола...
Бави се точно една минута и се връща при мен и вика:
-Ей ти рестото, и ай бегай оттука- и ми бута некви пари в ръката...
Качих се колата и на старта извадих душичката на ладичката, ама с такова въртене на гуми тръгнах на песъчливото, че сигурно
още имат песък у джобите.
Като се прибрах, видех, че ми е върнал 4лв, ама айде халал да са му.
Оттогава пари на полицаи не давам!
Бате ти си ми идол вече!

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- bmw318_94
- младши ентусиаст
-
- Кара: хората да го гледат тъпо
sk. написа:Айде и от мен една прясня историйка.
"Sprehen Sie Deutsch? "
При което се появи огромно учудване в мен и си му казах дори без да се замисля Nein![]()
Повика ме до колата и почна да ми обяснява на английски как имало знак 60. А аз съм бил с 90. При което ми показва някакъв знак, който не съм много сигурен ама май си го носеха със себе си![]()
Вика "What to do?? Pay sixhundred dinars.." При което чувам вместо 600, 60 и си пляскам и си викам, ебах ги в сърбите как тънко минавам. Той обаче явно разбира че съм доволен и ми пише цифрата на тефтерчето си при което аз направих
и следва реплика от рода. "О Mister, PoliceMan this is too much!", "Then you will have to go to ... and pay 25000 dinars.."
Казвам му да изчака отивам до колата и викам на леля ми, лельо дай 20евро.. бута ги тя в документите отивам аз до куките, а те спряли друг чужденец вече.. и смел и безотговорен казвам "Mister PoliceMan, we have a problem!"
, Той седи и ме гледа и ме пита какъв проблем.. "We don't have enogh money for feul, we can't go to bulgaria!" ,ак.а нямаме достатъчно пари за бензин..
Тоя вика ОК! Идва до колата и почва да обяснява на Леля ми и човека който беше с нас, че сме били много хубаво семейство и затова ни пускал и незнам си какво
Колега незнам дали ти е било смешно обаче като ти прочетох поста се спуках от смях

- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
sk. написа:Айде и от мен една прясня историйка.
"Sprehen Sie Deutsch? "
При което се появи огромно учудване в мен и си му казах дори без да се замисля Nein![]()
Повика ме до колата и почна да ми обяснява на английски как имало знак 60. А аз съм бил с 90. При което ми показва някакъв знак, който не съм много сигурен ама май си го носеха със себе си![]()
Вика "What to do?? Pay sixhundred dinars.." При което чувам вместо 600, 60 и си пляскам и си викам, ебах ги в сърбите как тънко минавам. Той обаче явно разбира че съм доволен и ми пише цифрата на тефтерчето си при което аз направих
Следващият път ги накарай Български да говорят !

M - The most powerful letter in the world
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз съм давал левче!!! на дондуков след ляв завой от васил левски ме настигна една патрулка на лампи и сирени и аз леко намалих и отбих -мислех ,че искат да минат ,ма те зад мене....!!накрая ме задмина и ме засече! спрех -излизат - викам са па кво...!!! куката вика: горе зави без мигач!!викам: ми аз си се бех престроил в лявата лента,мигача явно е изгаснал ,па и още е рано -спи ми се!!! оня вика: и на нас ни се спи....кво праиме! викам: аре по кафенце да се събудиме сичките!! и му дадох левче-хартиено! тогава кафето беше по 30 стинки!! и оня ги взе и вика:аре и по-полека и да се разсъниш....!!! изхабиха сигурно бензин за 2лв да ме спрат,още полвин киловат ток за лампите и сирените и земаха едно левче......!!!! 

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Каквато ни е държавата - такива са ни и катаджиите...
Мен от много отдавна не са ме спирали, но последният път, когато ме спряха (за превишена скорост, бях с около 70 и нещо), разговора беше следният:
К: Превишихте скоростта с хх км/ч.
Аз: Добре.
К: Е как добре, какво ще правим сега?
Аз: Ами как какво - пише се акт, вие не знаете ли? (тогава актовете бяха някакви смешни суми още, макс. 50 лв. за такова нарушение)
К:
К (гледа ми документите): Ееее, ама ти си изряден шофьор всички точки са ти тука... Имал ли си други актове?
Аз: Не, нямам.
К: И бива ли сега акт да ти пишем?
Аз: Ами като съм виновен, ще ми пишете, това е ясно.
К (след минута размисъл): Е, хайде върви си и да внимаваш друг път...
Та така...
Досега пари на катаджия не съм давал, няма и да дам.
А иначе, тази случка ми се е случвало тъкмо два пъти, с идентичен сценарий - и двата пъти ме пуснаха.

Мен от много отдавна не са ме спирали, но последният път, когато ме спряха (за превишена скорост, бях с около 70 и нещо), разговора беше следният:
К: Превишихте скоростта с хх км/ч.
Аз: Добре.
К: Е как добре, какво ще правим сега?
Аз: Ами как какво - пише се акт, вие не знаете ли? (тогава актовете бяха някакви смешни суми още, макс. 50 лв. за такова нарушение)
К:

К (гледа ми документите): Ееее, ама ти си изряден шофьор всички точки са ти тука... Имал ли си други актове?
Аз: Не, нямам.
К: И бива ли сега акт да ти пишем?
Аз: Ами като съм виновен, ще ми пишете, това е ясно.
К (след минута размисъл): Е, хайде върви си и да внимаваш друг път...
Та така...

Досега пари на катаджия не съм давал, няма и да дам.

А иначе, тази случка ми се е случвало тъкмо два пъти, с идентичен сценарий - и двата пъти ме пуснаха.

66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5