Сваляне на газова уредба

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Сваляне на газова уредба

Мнение от TodorIsov » 16 Окт 2008, 9:07

Здравейте юнаци! Колата ми гаснеше та я закарах на сервиз и оттам ми казаха че газовата уредба за нищо не става то аз не я и ползвам но те казаха въпреки това че трябва да се махне (тая кола я имам от около 2 месеца), но че не махат при тях. Та въпроса ми е къде и за колко пари горе долу да си сваля газовата уредба.

пп съжелявам ако темата я има, но в търсачката излизат основно купувам/продавам
It doesen't matter who you are or who you are supposed to be. The difference when you are driving BMW is that you ain't drivin' shit... The BMW drives you...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Окт 2008, 9:49

Уникална тема!!! Има хиляди теми "Как да сложа гаС на колата" и ти си единственият дето иска да я маха :mhihi:
Сори за спама пич.....
Пробвай при друг газаджия :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Сваляне на газова уредба

Мнение от ивчо3 » 16 Окт 2008, 10:39

Аз поради тази причина задължително проверявам колата, която си купувам дали има газова уредба. Защото ако има монтирана такава пари и за сваляне ще набутам. Някои съфорумци пишат относно динамичните качества на автомобилите, които са на гаС /едно копче те дели от бензина и гаСта/. Е, бих попитал аз: Ако ще гарам на гаС не е ли по-добре изобщо да няма такова копче? А то иначе ако имаше постоянно ще си бъде включено на бенЗ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 16 Окт 2008, 11:03

е друго си е да си богаташ и да си караш 13 годишната (и 300++ К км) кола на бенз :mhihi: всеки може да се мъчи както си пожелае в крайна сметка :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 16 Окт 2008, 11:52

Че ние и Ладата си карахме на бензин, дето е '79 набор.
Ако газта е инжекцион май е по-сложна работата, до колкото знам правят по още една дупка в колекторите за газовите дюзи, поправете ме ако греша.
We love you Ronnie!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 16 Окт 2008, 13:16

нещо много постна тази тема, айде бе хора къде ви изчезна ентусиазма да се плюе по газ-та :mhihi: :mhihi:

Еху прав си, пробиват се колекторите за да се сложат дюзите за газта, също така си има отделна електроника която работи заедно с Мотроника(оригиналната електроника на колата) и 2-те работят в разбирателство и ефекта е съвсем друг спрямо нормалната газ.......

Аз съм с ГИ и на въпроса на ивчо3, еми не ми трябва бутонче за бензин на мен, защото разлика във вървежа не усещам така че..... :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Окт 2008, 14:17

;) има малка разлика, ама да не изпадаме в подробности :)
Най-хубаво е, че имаш един пълен резервоар с най-скъпото гориво, което си намерил на бензиностанцията, щото не ти се свиди... така и така само палиш на него. :mhihi: То може и от там да идва разликата...

Бате, сваляй смело газовата... закво да се занимаваш. Те тука колегите продават някакви ГИ-та за по 300лв... Можеш да си присадиш една хубава, така и така имаш инсталацията...

Иначе по темата...
В сервиза викаш са ти казали, че трябва да се махне... ако ти кажат да си сложиш М10Д масълце, ще сложиш ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 16 Окт 2008, 14:17

Братле откъде си и какъв ти е изпарителя, трябва ми газовица за дядовото голфе. Сам ще ти демонтирам цялата инсталация и възстановя системата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 16 Окт 2008, 15:00

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Окт 2008, 15:05

:clap:

Потребител
Аватар

Мнение от TodorIsov » 17 Окт 2008, 0:08

1 Мерси за ентусиазна че ще я махам
2 Да след това ще я продам
3 ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС НА ТЕМАТА ОБАЧЕ БЕШЕ КЪДЕ И ЗА КОЛКО ГОРЕ ДОЛУ ЩЕ МИ Я МАХНАТ !!!
стига спам бе хора знам че никой не харесва колата си на гас ма не е тва темата за плюване!
В крайна сметка благодаря предварително някой да ми отговори на този въпрос !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :help:
It doesen't matter who you are or who you are supposed to be. The difference when you are driving BMW is that you ain't drivin' shit... The BMW drives you...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Окт 2008, 0:22

Ники ти предложи разумен вариант.

Защо да плащаш на някакви гаражаджии да ти свалят неща от колата, при положение, че после не можеш да се върнеш при тях и да ги накараш да ти поправят някоя поразия, която са направили.
После ще се опитваш да продадеш изпарителя (трудно ще е)... Много пари назад и напълно неизвестен краен резултат.

Ако колега ти я сваля с мерак, е много по-голям шанса да нямаш грижи... най-малкото човек, който има ентусиазъм, умения и познания да я свали, ще се постарае да ти спести грижите след това, а и няма да потроши нищо, защото е виждал всичко на неговата кола и не се учи на твоята... както повечето майстори.

Ако е въпрос и сам можеш да си я свалиш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 17 Окт 2008, 8:50

Няма какво да предлагам повече, свалям граната от колата, възстановявам ел.инсталацията, дупкита се заваряват/запълват, както желае колегата, НО пълначката ако е на ламарина, ще трябва и китосване, тя и на бронята да е същото. Освен да му дам и 20 лв. защото ще му свалям АГУ-то.

КОЛЕГА, какъв ти е изпарителя и от къде си ? Поне се обади на телефона или пусни един еврейски СМС. Офертата важи до неделя, малко време да имаш и дано прочетеш това най-накрая. :?: :?: :?: :?:

Потребител
Аватар

Мнение от TodorIsov » 17 Окт 2008, 23:30

На работа съм за това не съм прочел и съответно отговорил. Иначе аз неска намерих сервиз та работата е приключена. Сиг ще пусна да я продавам ма още не е сигурно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 17 Окт 2008, 23:41

:kuku:
Изображение

Следваща

Назад към E36