турбо и 318tds!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
турбо и 318tds!
Здравейте колеги!
От няколко дни имам проблем с турбото и искам да се консултирам с вас!За какво става въпрос?Вече почти седмица сутрин като запаля колата студена и турбото не работи,никакво го няма!\усеща се осезаемо,а и имам монтиран манометър от година,подобно на тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=75 \.
Всичко се нормализира когато задържа на по високи обороти,около 3000,манометъра си отчита и колата започва да си върви.Отпушва се изведнъж,все едно че заяжда клапан!И така при всяко първо палене,след това никакви проблеми!
Ще съм благодарен ако някой има идеи и сподели.
От няколко дни имам проблем с турбото и искам да се консултирам с вас!За какво става въпрос?Вече почти седмица сутрин като запаля колата студена и турбото не работи,никакво го няма!\усеща се осезаемо,а и имам монтиран манометър от година,подобно на тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=75 \.
Всичко се нормализира когато задържа на по високи обороти,около 3000,манометъра си отчита и колата започва да си върви.Отпушва се изведнъж,все едно че заяжда клапан!И така при всяко първо палене,след това никакви проблеми!
Ще съм благодарен ако някой има идеи и сподели.
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
колега данеби де ти е отишло турбото(дано да не е)
и виш в маркуча,кадето надува охлюва данеби да има масло чувал съм,че не е добре ако има .....
и виш в маркуча,кадето надува охлюва данеби да има масло чувал съм,че не е добре ако има .....
Здравейте,
колега първо да те предупредя че не е хубаво да я форсираш колата когато е студена повече от 2000 оборота, понеже смазването не е хубаво а турбината се върти на доста високи обороти. Аз мога да ти предложа(ако вече не си го пробвал) да откачиш маркучето на МАП сензора и да го изчистиш много добре(по хубавото е да го смениш с ново), понеже има маслени пари и бързо може да се запуши. Ако още не си го направил може да пробваш и преместването на маркучетата от турбото към МАП'а и от смукателните колектори към бай-паса на турбината, а манометъра го остави да следиш налягането на колектора(тези неща ги има в темата която си посочил).
Поздрави и успех, пиши после ако има промяна
колега първо да те предупредя че не е хубаво да я форсираш колата когато е студена повече от 2000 оборота, понеже смазването не е хубаво а турбината се върти на доста високи обороти. Аз мога да ти предложа(ако вече не си го пробвал) да откачиш маркучето на МАП сензора и да го изчистиш много добре(по хубавото е да го смениш с ново), понеже има маслени пари и бързо може да се запуши. Ако още не си го направил може да пробваш и преместването на маркучетата от турбото към МАП'а и от смукателните колектори към бай-паса на турбината, а манометъра го остави да следиш налягането на колектора(тези неща ги има в темата която си посочил).
Поздрави и успех, пиши после ако има промяна
Здравейте,
колега закарал ли си я на диагностика, да не би МАП сензора да ти прави проблеми. Другото което се сещам да направиш една профилактика на всички маркучи където преминава въздуха. Огледай и бай паса да не би то да остава отворено.
Опиши малко по подробно кога се получава. Студена или топла, след като го направи веднъж и се оправи кога се появява отново проблема. Винали се повтаря по един и същ начин проблема.
Поздрави
колега закарал ли си я на диагностика, да не би МАП сензора да ти прави проблеми. Другото което се сещам да направиш една профилактика на всички маркучи където преминава въздуха. Огледай и бай паса да не би то да остава отворено.
Опиши малко по подробно кога се получава. Студена или топла, след като го направи веднъж и се оправи кога се появява отново проблема. Винали се повтаря по един и същ начин проблема.
Поздрави
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
jy написа:Привет!Днес бях на диагностика и всичко е наред.случва се само когато е студена сутрин при първото палене.ако не качвам повече от 2000 оборота не се оправя,а колата вече е топла.след първото палене вече никави проблеми.незнам дали да пробвам с друг МАР сензор!!?
и все пак братле, не качвай преди да отишъл на средата, над 2000 оборота, щото ще те боли ....
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
колега сигурен ли си 4е турбото не надува....
При мен при всяко палене и потегляне (когато колата е стояла продължително време) виското ми е зацепено и колата ми е супер спъната след няколко секунди се оправя
тази "спънатост" е съпроводена с много приатен рев
но тъикато не е добре за останалите елементи гледам да не я тормозя докато не отлепи
П.с Само да отбележа че виското ми е на около година и от първия ден си е така,а при старото този спънатост и бу4енето липсваха.

При мен при всяко палене и потегляне (когато колата е стояла продължително време) виското ми е зацепено и колата ми е супер спъната след няколко секунди се оправя
тази "спънатост" е съпроводена с много приатен рев

П.с Само да отбележа че виското ми е на около година и от първия ден си е така,а при старото този спънатост и бу4енето липсваха.
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

Привет на всички!сигурен съм,че не работи,имам и манометър,а и все едно че дърпам ЗИЛ!!!Не съм сменял нищо.Това ми се случва от седмица насам!просто турбото не работи,все едно че е запушено до един момент в който реши да се оправи.това ме тормози за да не си отворя по-голяма беля!бях на планина и на тръгване следваше само спускане,около 20 км няма никой,изпреварване-мъка.като загрее и си позволя да и стъпя на врата се отпушва и отново си е моята кола!направо незнам това е всеки ден,а може да е нещо дребно!
Благодаря на всички
Благодаря на всички
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d

номер 6 на дадената снимка е байпаса на турбото или разтоварващ клапан "уест гейт"
Номер 7 е лоста който той движи посредством вакум
Може би има вариянт да засяда въпросния клапан.
Но досега не съм чул на някой да му блокира в отворено положение

12 мнения
• Страница 1 от 1