ДАНЪК

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 16 Окт 2008, 8:50

Колеги,кога си регнах 316 в данъчното я писах 99коня и данъка ми е 20 лв,а сега за 320 още не съм ходил да я регна,но по на колегата миро калколатора ми излиза 320-110kw -121лв.Ако не я регна дали ще ме набарат после да плащам здраво? :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 16 Окт 2008, 8:59

на мойта 320-ка и плащам 176 лв данък
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 16 Окт 2008, 9:19

ми ако не я регнеш.. те милиционерите май не гледат данъка при проверки, обаче след години ако я препродаваш или правиш някакви промени - ще трябва на куп да платиш това което не е платено, щото просто ще ти искат бележка за платен данък.
като нямаш - ще трябва да платиш.

същото бе и при смяната на номерата - с другите документи , трябваше да се покаже и бележка за платен данък.

а както сега мошенниците искат ПАК да сменяме номера - с европейско знаменце (първия номер министъра май сложи във враца тия дни) , пригответе по още 70 лв за смяна. както и бележка за платен данък честито дет се вика. :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i 97'

Мнение от MiSho_Spiralata » 16 Окт 2008, 20:04

Знам за доста случаи,а и моя ,че пишеш вместо 318is - 318i :D .Но незнам за какво изобщо плащате данъци.За окачването от тея дупки го плащате 20 пъти айде нема нужда???Имам доста колеги на които с годините даже изчезват :roll: Колега miro20 - с малко кинта всичко става за продаването има доста лесен начин "... те милиционерите май не гледат данъка при проверки".Нека ме поправи някой ако греша(ама да е сигурен)при проверка нямат право да ти искат данъка по закон.А поне на мен не са ми искали бележка с платен данък за смяна на номерата :roll: само гражданска
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
"...хич не ми се нрави,казват,че съм готин,може би са прави.Чакам от галена да ми се опре на дунапрена аз съм по - голям от луфта между зъбите на джена..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 16 Окт 2008, 20:45

добре де.. който има връзки или знае как - нека спестява този разход.
аз говоря като обикновен съвестен гражданин, който гледа да спазва законите. и който няма чак такива познати и умения да "скатава" тези неща.

то и аз не съм съгласен за пътищата, и надали някой знае къде и как ни отиват тези парици дето ги даваме, но за тези неща има други (легални) начини на протест.
но.. това е друга тема.

за данъка съм съгласен че не е работа на милиционера да проверява.
но като ти кажат дай документи - мен сичко си ми е в едно найлонче :)

а за европейските номера ето още малко инфо : http://www.dnes.bg/article.php?id=59074
- няма да са задължителни
Изображение

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 16 Окт 2008, 20:55

BeXTMaN написа:
llazarr написа:Добре тогава да каже някой от Стара Загора колко е данъка на 320 и колеги :help:

аз съм от тука ма така и не се регистрирах в данъчното :mhihi: :mhihi:

тука в дупница ако знаеш колко хора БЯХА като теб :mhihi: ся ги щракат в компютъра и ти искат данаците на зад до първа регистрация ако не си регнат в даначното ...
с тея конфутери си е м^%&%*
на мен данака тук ми е 136 лв за ис-а - 143 кона , за 20ка сигорно е около 150.
измамите на времето ги правеха при първа регистрация с фалшива бележка за платен данак , и колата се регистрира без да е заведена в даначното ... бът нау , компутер - конектинг организейшън ... и ... ОП късметче :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 16 Окт 2008, 21:26

Моя съвет е да си плащате данъка , щото аз се направих на умен и 4 години не я бях регистрирал и като трябваше да я продавам се озъбих с четири цифрени суми , добре че купувача излезе печен та каза че ще се оправи с някакав нотариус. но на Е39-ката си патих като пич да ми е мирна главата .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 16 Окт 2008, 22:00

Как ще минеш преглед, без да си платил данък :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 17 Окт 2008, 1:09

sobiss написа:Как ще минеш преглед, без да си платил данък :shock:

и аз минах и не ми го искаха..но пък си го бях платил :)

зависи къде го правиш техното :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 17 Окт 2008, 9:03

За 316-ка в Плевен (води се 99 к.с. :mhihi: и е с катализатор :mhihi: ) данъка е 18, 20 лв.
///M Club Member

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i 97'

Мнение от MiSho_Spiralata » 17 Окт 2008, 19:27

Незнам кой не минава преглед в днешно време :roll: даже и без да ходиш :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
"...хич не ми се нрави,казват,че съм готин,може би са прави.Чакам от галена да ми се опре на дунапрена аз съм по - голям от луфта между зъбите на джена..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 17 Окт 2008, 19:59

ми аз още не съм го платил но ми казаха 120 и няколко лева за плевен
пък и имаше калкулатор някъде в нета,а ето го:http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 18 Окт 2008, 0:03

значи щем не щем вече ще започнем всички задължително да си плащаме данъка,при пътна проверка не ти искат данъка защото това е задължение на комисията по ГТП т.е. ако си минал значи си го платил,и във най-скоро време не ще може да се минава ГТП без данък то и сега е задължително но все още даиджийте го подминават малко този факт.

п.п.м/у другото сега се е предложила наредба да се плаща и задължително гражданската на всяко МПС което не е спряно от движение.Така че Я ДА ВИДИМ КОЙ НЕ СИ Е ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИТЕ А???/ахахахаха ................ ама не е смешно де

Потребител
Аватар

Мнение от венугата » 18 Окт 2008, 3:29

павката написа:ми ако не беше посетил данъчното щеше да клони на нула,ама ся едни 160-180 кинта ще даваш
и питай патило,да има евра за фън

сикаш да кажеш,че и аз са като тоя пич требе да кеша щот не съм ходил до данъчното когато е трябвало,или просто евентуално да поизчакам година и половина да хване давност и нищо да не плащам!!
811 думи!!!!! убеден съм ,че не знам толкова думи

Предишна

Назад към E36