Въпрос за оригиналната аларма на Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Въпрос за оригиналната аларма на Е36

Мнение от DaDurty » 15 Окт 2008, 20:56

здравейте колеги, колата ми има доста екстри, но някакси са пропуснали алармата :)... искам естествено да си сложа една, която поне да забавя ако някой се пробва да бута по колата... Но понеже мразя тия тъпи допълнителни дистанционни с всякакви причудливи форми и разноцветни копчета, които вървят към всякаквите предлагани на пазара аларми.... идеята ми е ДаЛи е възможно да се сложи оригинална апарма(смисал такава с която излизат от завода баварките) която да се задейства при заключване на вратите примерно от оригиналния ключ и съответно да се деактивира по същия начин(предполагам да се вкючи към комфорт модула или нещо подобно). Така са колите на доста мои познати е вярно повечето са Е39!
Питам дали е възможно това и ако е да почвам да издирвам такава аларма от някое разглобено Е36?!?
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 15 Окт 2008, 22:10

Даваи смело , алармата се включва кум централното и нещата заспиват
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 15 Окт 2008, 22:15

разбира се всичко е възможно само да си намериш такава аларма

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaDurty » 16 Окт 2008, 0:30

NetWar написа:Даваи смело , алармата се включва кум централното и нещата заспиват

имаш предвид за оригиналната нали... ОК почвам да досаждам на хората продаващи коли на части :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 381is coupe
Мечтае да кара: BMW M3 3.2 CSL

Мнение от MasterPlay » 16 Окт 2008, 10:00

Не знам дали моята (купе) е от тези , но тя се вк/из от ключа и не реагира на удари по колата. Направих няколко експеримента като оставих прозореца отворен с заключено централно и се опитах да запаля (пак с оригиналния ключ) в резултат се включи клаксона продължително и макар да бях на контакт , на таблото не личеше по нищо че съм, не светна нищо, извадих ключа но пак не спря да пищи ... когато отключих централното всичко се оправи. така направих и с предния капак и с багажника. Но от вчера имам проблем, не знам дали е свързано с тая аларма но , част от таблото не работи (показателя за гориво и температура) не реагират по никакъв начин. Когато ключа късите светлини или премигвам с дългите се променя песента, до като свири СД-то. Някви идеи ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 16 Окт 2008, 11:19

хмм според мен и обикновенна аларма може да се варже така кам централното... но от гледна точка на сигорност си е по добре с дистанционно. на един приятел крадци му бяха отворили колата с отверка някак си през клучалката, в такав случаи ако е с такава аларма централното няма ли да я изключи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaDurty » 16 Окт 2008, 11:30

mg87 написа:хмм според мен и обикновенна аларма може да се варже така кам централното... но от гледна точка на сигорност си е по добре с дистанционно. на един приятел крадци му бяха отворили колата с отверка някак си през клучалката, в такав случаи ако е с такава аларма централното няма ли да я изключи?

НЕ как ще се изключи не би трябвало... а "обикновенните" аларми имат дистанционно с няколко функции и може да се получи някакво объркване... а иначе естествено трябва да се монтират и обемни датчици...

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 21 Окт 2008, 17:25

някои има ли идея от каде да взема сигнал от алармата и каде да го подам сигнала на модула за централното за да ми заключва с алармата и колата ? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaDurty » 21 Окт 2008, 20:17

Zaho написа:някои има ли идея от каде да взема сигнал от алармата и каде да го подам сигнала на модула за централното за да ми заключва с алармата и колата ? :help:

Първо самата аларма трябва да има такава "екстра" да подава сигнал към централно заключване на автомобила(в случая конфорт модула) разгледай алармата.. явно нямаш упътването и ..трябва да е единично кабелче, незнам какъв цвят.. което да се свърже към комфорта... а вече към кой пин нямам представа..но ако разбереш или намериш схемата му.. дай линк да се обогатя и аз :D

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 21 Окт 2008, 20:48

DaDurty написа:
Zaho написа:някои има ли идея от каде да взема сигнал от алармата и каде да го подам сигнала на модула за централното за да ми заключва с алармата и колата ? :help:

Първо самата аларма трябва да има такава "екстра" да подава сигнал към централно заключване на автомобила(в случая конфорт модула) разгледай алармата.. явно нямаш упътването и ..трябва да е единично кабелче, незнам какъв цвят.. което да се свърже към комфорта... а вече към кой пин нямам представа..но ако разбереш или намериш схемата му.. дай линк да се обогатя и аз :D

Значи... Бях решил да си взема един комфорт модул но после се замислих я да проверя първо какво имам под жапката и какво не.
вчера я отворих и гледам някакъв модул:
ZV-Modul 12V
BMW 61.35-1387951
55892110
Version 2
Има още един голям модул в алуминивеа кутия с една голяма букса и оригинална аларма което ме изненада приятно :)

Въпросният модул е с две букси и от гоогле (намери изключително малко инфо засега) е модул на централното.

Помислих и стигнах до заключение, че нямам да имам идея какво да го правя комфорт модула като го взема с тея 5 букси на него
А реално ми трябва за да си заключвам колата с централното. Ключа заключва централното като подава при завъртане някакъв импулс вероятно на тоя модул, което лестно може да стане като се вземе сигнал от алармата(стига да и намеря схемата иначе ще се поровя с мултиметъра) другото което се сетих е, че бутоните вдигат стъклата до горе сами. Значи ще видя как го правят и юе го свържа и това с въпросния сигнал от алармата (в краен случаи с едно реле за време от всеки саит за електроника а и са ефтини много, ще подам сигнал направо да се затварят и стъклата) И ми се стори много по лестна задачката отколкото да разучавам комфорт модула как работи и да режа стотици кабели и букси да пренаправям цяла инсталация.
Това е :)

Поздрави!

Назад към E36