БМВ 320 Дизел

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Потребител
Аватар

БМВ 320 Дизел

Мнение от megan-varna » 09 Окт 2008, 19:27

Здравейте,

Имам намерението да купя на съпругата си един автомобил и съм и предложил да й купя БМВ 3-ка автоматик. Става дума за 320D със 163 коня, който е неакцизен. Годините на производство са 2005 или 2006, но понеже незнам как точно се води номера на купето (моля да ми подскажете) имам впредвид новия модел, но не фейслифта, който излезе съвсем наскоро.

Моля, да ме посъветвате: какви са основните недостатъци? на какво да обърна внимание като избирам колата (по двигател, купе, екстри, джойстиците дали дават дефекти и т.н.)? как е возията й? дали през зимата колата е стабилна (понеже е задно предаване и дали жената ще се оправя, дали този тракшън контрол ще коригира грешките на водача при поднасяне)?? Дали колата си струва или да се огледам за други марки с предно предаване като Ауди А4 например?? Колко средно излиза годишната поддръжка? Здрави ли са ламарините й (при не дай си боже)? Какви екстри е препоръчително да има в колата? Ако я взема с навигация, дали има подробни карти на Варна и София, или е просто само за главните улици както е при Аудитата??

Абе общо взето кажете си искрено мненията и дали ако имахте повторен избор бихте избрали същата марка??

Предварително благодаря!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 09 Окт 2008, 19:46

Здравей и добре дошъл във форума, аз лично имам колата за която питаш и съм много доволен, но си задал голяма част от въпросите си на неподходящо място, тъй като 90% от форума сме фанатици.

Дали колата си струва или да се огледам за други марки с предно предаване като Ауди А4 например??

Абе общо взето кажете си искрено мненията и дали ако имахте повторен избор бихте избрали същата марка??

На тези няма да отговарям!
Значи, за возията мога да кажа, че тройката не е най-комфортната кола от своя клас като возия, но ако сложиш по малки джанти, нормални гуми (не рънфлет) комфорта ще се повиши осезаемо.
През зимата можеш да бъдеш спокоен, тракшън контрола върши чудесна работа, грешките на водача няма как да бъдат коригирани и просто трябва да се усети колата. Модела е сравнително нов и като основни проблеми е твърде рано да се обоснове дадена част. За поддръжката, щом се двоумиш между БМВ и алди трябва да имаш едно на ум, че няма да е на цената на опел или фолксваген и ще е горе долу сходна (имам в предвид на алдито и на БМВ-то). За екстрите вече е въпрос на личен избор. За навигацията, ако колата ще се кара предимно в милата ни татковина, я отпиши.

Поздрави и успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 09 Окт 2008, 21:59

Като цяло колегата ти е отговорил на всичко правилно и безпристрастно. В общи линии колата е чудесна . Спортен дух , елегантност , комфорт и сигурност. Всичко това ти предлага БМВ 3-та серия, със заводско наименование Е90.

Аз продавам чудесен екземпляр със страшно много глезотии. Можеш да я погледнеш тук.

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 87#1188987

За цената може да се разберем , т.е. може да бъде и малко по-добра.

Поздрави ,
Димо Гочев
Специалист-Икономист

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 09 Окт 2008, 22:21

автомобила към които си се насочил е идеален. Ламарините са си перфектни с такова купе се помлях в 2 коли и бях като нов :) нисък разход , добър вървеж , както каза колегата по горе с по височки не рънфлет гуми и возията си е идеална , зимата с добри гуми и по малко гас няма да имаш проблем .
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 09 Окт 2008, 23:13

Колата на колегата Vodkarulеz е перфектна :driving: , погледни я, а и цената е добра, а щом може да сте и още по добра ... нямам думи

DS Motorsport
Аватар
Кара: BMW E46 M3 & E90 LCI
Детайли за колата: 04' E46 M3 Coupe, 6 speed manual transmission, titansilver metallic, Full options, full Magnaflow exhaust system, K&N intake

Мнение от Денислав Шишев » 09 Окт 2008, 23:57

S_GonzaLes написа:Колата на колегата Vodkarulеz е перфектна :driving: , погледни я, а и цената е добра, а щом може да сте и още по добра ... нямам думи

:yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от megan-varna » 10 Окт 2008, 7:59

Първо благодаря на всички за отговорите. Решил съм колата да не е по-стара от 2005 година твърдо и разбира се затова се надявам да случа на по-читава кола.

vodkarulez написа:
Аз продавам чудесен екземпляр със страшно много глезотии. Можеш да я погледнеш тук.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 87#1188987
За цената може да се разберем , т.е. може да бъде и малко по-добра.
Поздрави ,
Димо Гочев

Колата ти е НАИСТИНА СТРАХОТНА. И особена много хареса на съпругата ми (за която търся колата), че е със светла кожа и всичките глезотийки. Единственият проблем е че тя вече е планирала пътуването и сме купили самолетните билети и сме направили резервациите в хотелите, а и се надяваме самият път да е нещо като почивка с по-няколко дни престой в държавите, които ще минаваме, понеже не съм бил отпуска от 6 години. И ако й кажа сега че няма да ходим ще трябва да забравя завинаги да ходя някога на лов и риболов с приятели. И все пак, ако нещо се промени ще звънна на телефона, който е посочен в обявата.

А можете ли все пак да ми подскажете, на кое да обърна повече внимание при покупката, как бих могъл да проверя точната дата на производство, пробег и т.н. от самата кола и тем подобни?? Остава ми малко повече от 1 седмица до пътуването и бих искал да науча повече, отколкото да гледам там като лаик и да приемам всичко, което ми кажат за чиста монета.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 10 Окт 2008, 8:53

Не знам къде пътуваш и къде ще я търсиш, ама аз бих направил следното. Харесвам си колата, директно за моя сметка в най-близкият официален БМВ сервиз за една диагностика, ако не излезе нищо сериозно - плащам :)

Чиста работа. Това не като да купуваш 20 годишна аналогова бангия.

Потребител
Аватар

Мнение от megan-varna » 15 Окт 2008, 17:43

Да Ви питам за още нещо: Дали с монтаж на нов багажник и стопове не може да се постигне сегашният фейслифт на 3-ката?? Дали някой го е правил и знае ли дали става??

И ако това що съм написал горе е глупост и не става, то поне може ли някой да ми посочи сайт с магазини в Германия, където мога да си купя онези хубавите крушки angel eyes и нещо друго да ми препоръчате, което бих могъл да си взема направо от там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 15 Окт 2008, 22:05

Колега малко бързаш, 1во не са много Е90ките на маняците тука и 2ро фейса излезе има няма 2 месеца, малко е рано някой да го е правил но според мен няма нищо невъзможно сичко е въпрос на $$$

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 15 Окт 2008, 22:18

Колегата малко се е засилил :mhihi:

ПП: Маниаци, обаче, не липсват, бай дъ уей ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Окт 2008, 23:20

megan-varna написа:
И ако това що съм написал горе е глупост и не става, то поне може ли някой да ми посочи сайт с магазини в Германия, където мога да си купя онези хубавите крушки angel eyes и нещо друго да ми препоръчате, което бих могъл да си взема направо от там.

Очите на геле вървят стандартно с хенон фаровете... нормалните (с рефлектор и без лупа) нямат тази "екстра" и не можеш да им я добавиш (дори и все пак да нагласиш някак си едни "очи", според мен ще стоят не на място)... така че първо гледай колата да е с фабричен хенон и лупи на фара, пък различни видове крушки за АЕ после лесно се намират ;) Иначе Е90-то си е готино и без да му правиш допълнителен тунинг... който btw трябва да се прави със вкус, а не просто да подменяш "нещо"... щото ще стане още по-голямо "нищо".

Потребител
Аватар

Мнение от megan-varna » 16 Окт 2008, 19:29

ОК. Мерси за съветите. Междувременно да Ви кажа, че на 27 пътувам за Франкфурт. Билетите са купени. Ала да Ви запитам ако някой е ходил в този град за кола, може ли да ми подскаже някой друг свестен автосалон (където не "говорим по русский") ??? А и също така можете ли да ми подскажете дали има "Автобазар" където самите собственници се събират да продават колите си???

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 16 Окт 2008, 19:35

Ти си харесай 10 коли някъде около франкфурт и като идеш там просто ги виж. Така на сляпо не е много оферта :)

Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 17 Окт 2008, 10:46

megan-varna написа:ОК. Мерси за съветите. Междувременно да Ви кажа, че на 27 пътувам за Франкфурт. Билетите са купени. Ала да Ви запитам ако някой е ходил в този град за кола, може ли да ми подскаже някой друг свестен автосалон (където не "говорим по русский") ??? А и също така можете ли да ми подскажете дали има "Автобазар" където самите собственници се събират да продават колите си???

И да се похвалиш задължително и да разкажеш,
че и някой от нас скоро дано им се наложи да пътуват натам по същия повод..

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series