Някои да разбира немски ?
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Някои да разбира немски ?
Колеги моля ако някои разбира немски да ми пише едно лично , че ми трява да ми преведе някои един текст 5-6 реда , че ми е спрешно. Мерси предварително
It`s party time !
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
За какво се отнася текста?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Пробвай и тук:
http://translate.google.com/translate_t?hl=bg#
http://translate.google.com/translate_t?hl=bg#
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Dichtung am Motor vom Kühlkreislauf muss ersetzt werden, Auto wurde seither nicht mehr bewegt (+/- 1 Woche).
Tonnenlager, Querlenker, Lambdasonde und Wasserpumpe 2008 neu.

Tonnenlager, Querlenker, Lambdasonde und Wasserpumpe 2008 neu.

- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Гарнитурата на мотора е за смяна,от тогава и колата не е карана.
Tonnenlager, Querlenker???
Ламбда сондата и водната помпа са сменени 2008
Tonnenlager, Querlenker???
Ламбда сондата и водната помпа са сменени 2008
- Azrail
- UFO Pilot
-
Ето ти точен превод:
Уплътненията по охладителната система тряба да се сменят. ( ето тук можеш да видиш обяснението на немски с разни картинки). Колата не е мърдана от тогава (+- 1 седмица);
Tonnenlager е вид лагер, т.е. система от лагери; излиза ми като част за системата диференциал/заден мост; ето снимка:
Querlenker e носач/шарнир; доколкото разбрах, Querlenker наричат тези части от от окачването, които държат Макферсона към купето;
Останалото ти го обясниха.
Като за 5 минути толкоз успях да изровя
Уплътненията по охладителната система тряба да се сменят. ( ето тук можеш да видиш обяснението на немски с разни картинки). Колата не е мърдана от тогава (+- 1 седмица);
Tonnenlager е вид лагер, т.е. система от лагери; излиза ми като част за системата диференциал/заден мост; ето снимка:

Querlenker e носач/шарнир; доколкото разбрах, Querlenker наричат тези части от от окачването, които държат Макферсона към купето;
Останалото ти го обясниха.
Като за 5 минути толкоз успях да изровя

MORE BEER!
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
- Azrail
- UFO Pilot
-
vanioboy написа:Я това на снимката са тампони за задния мост на Z3,сменях наскоро
Тампони

Tonnenrollenlager: Diese Ausführung eines Wälzlagers ist für hohe stoßartige Radialkräfte ausgelegt, allerdings in Axialrichtung nur gering belastbar. Es eignet sich gut zum Ausgleichen von Fluchtfehlern. Diese sind winkeleinstellbar (bis zu 4° aus der Mittellage), da der Außenring eine kugelförmige Lauffläche hat. Die Rollkörper, die sogenannten Tonnenrollen, sind fassförmig. Tonnenlager sind einreihig, d. h. sie besitzen eine Reihe von Tonnenrollen in einem Käfig.
С други думи,
Този вид въртящ лагер е направен за силни неравномерни радиални сили, при всички случаи с аксиални движения много малко натоварван. Подходящ е за изравняване на несъответствия (предполагам в радиалните движения). Могат да се напасват (до 4° от центъра), защото външният пръстен има сферична форма. Самите сачми, т.нар. Tonnenrollen, са с цилиндрична фора. Въпросните Tonnenlager са едноредови, което ще рече, че притежават един ред цилиндрични лагери в един кожух.
... или поне това успях да си преведа, с помощта на малко речници

Някой по-разбиращ от такива термини на български със сигурност вече знае за какво говоря, нека каже как се казва... Аз не мога да се сетя...
EDIT: Поне научих нещо ново...

MORE BEER!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Azrail
- UFO Pilot
-
Значи до сега съм живял с лъжливото убеждение, че "тампони" са просто някакви гумени части, играещи ролята на демпфер...
И това на снимката определено не ми изглеждат като тампони! Може да се казват така, ама в тълковния речник пише, че е сложна система от лагери...
Оди ги разбери...
И това на снимката определено не ми изглеждат като тампони! Може да се казват така, ама в тълковния речник пише, че е сложна система от лагери...
Оди ги разбери...
MORE BEER!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ами не си заблуден, ето ти схема ограденото в червено е въпросния Tonnenlager:
Което си е тампоня, но същата дума използват и за баш лагерите

Което си е тампоня, но същата дума използват и за баш лагерите

- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
С 2 думи колата нямам как да я прибера на ход... или 6те трябва с 2 коли за всеки случай... абее дълга и широка, ама ддз.. много красива кола и цената не е кой знай какво... и за да не ви тормозя повече ето:
Е30 318ис
http://bg.autoscout24.com/Details.aspx?id=low3enpqqq2p
И на всичкото отгоре не е близко... Няма ли вариянт да я докарам с нещо до тук и да не ми свалят кожата... иначе сички такси бензин и т.н. 500 еуро грубо бяха от хамбург до тука на ход...

Е30 318ис
http://bg.autoscout24.com/Details.aspx?id=low3enpqqq2p
И на всичкото отгоре не е близко... Няма ли вариянт да я докарам с нещо до тук и да не ми свалят кожата... иначе сички такси бензин и т.н. 500 еуро грубо бяха от хамбург до тука на ход...

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3