Естекади в София - облекчават трафика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Естекади в София - облекчават трафика

Мнение от vlad0 » 14 Окт 2008, 14:34

http://sofia.dir.bg/2008/10/14/news3473278.html

На шест ключови кръстовища в столицата ще бъдат изградени надземни нива (естакади), които значително ще облекчат трафика през 2009 г.
Това са така наречените естакади или кръстовища на нива, за които вече има обявена процедура и до края на годината ще бъде избран изпълнител, съобщава в. "Новинар".
Едно от тези мостови съоръжения ще бъде издигнато при Семинарията, където се пресичат алея "Яворов" със Симеоновско шосе. Там директното движение на автомобилите ще премине по съоръжение над земята, а съществуващото кръстовище ще поеме трафика в посока на кварталите „Симеоново”, „Дианабад” и „Студентски град”.
Предвижда се на две нива да бъдат още кръстовищата на бул. „Иван Ев. Гешов” в участъка между булевардите „Цар Борис Трети” и „България”, а също и това, свързващо бул. „Иван Ев. Гешов” с ул. „Георги Софийски”. Естакади се предвиждат при кръговото на Околовръстното шосе и бул. „Европа”, при Телевизионната кула – между ал. „Яворов” и бул. „Драган Цанков”, както и при кръстовището между бул. „Андрей Сахаров” и „Андрей Ляпчев”.
Според началника на дирекция „Транспортна инфраструктура” в общината – Александър Цветков, инвестицията ще надвиши сумата от 50 милиона лева, но ще облекчи значително трафика в столицата.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Окт 2008, 14:43

:clap: :clap: :clap:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 14 Окт 2008, 14:44

Не мога да повярвам :shock: Най-накрая да се предприемат някакви мерки срещу нечовешките задръствания в София, сигурно сънувам :shock:
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 14 Окт 2008, 14:48

:clap:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Окт 2008, 14:50

Изчакайте да ги построят, па тогава пляскайте... че сега е малко рано...

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 14 Окт 2008, 14:52

Пичове .. не се радвайте още .. пише 2009, но според мен ще има да си ги строят .. :mhihi:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Окт 2008, 14:53

Те първо светофарите да оправят....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Окт 2008, 15:08

То като идея е идеално, ма от друга страна по времето на строежа им какви задръствания ще име не моа си представя. А и колко улици ще бъдат отбити и за колко време само да гадаем :roll:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 14 Окт 2008, 15:13

deyan-enchev написа:То като идея е идеално, ма от друга страна по времето на строежа им какви задръствания ще име не моа си представя. А и колко улици ще бъдат отбити и за колко време само да гадаем :roll:

А и до тогава още колко софиянци ще са се заселили......

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 14 Окт 2008, 15:24

Когато ремонтираха цариградско шосе ми трябваха 3ч и 20 мин за да излезна от софия...
Ща стааа весело в чорбата... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 14 Окт 2008, 15:30

Мишел написа:
deyan-enchev написа:То като идея е идеално, ма от друга страна по времето на строежа им какви задръствания ще име не моа си представя. А и колко улици ще бъдат отбити и за колко време само да гадаем :roll:

Аре бе, дано и около поне 100 хиляди дет накупиха апартаменти с кредити, не могат да ги плащат и се изселят :mhihi: Мечти, мечтииии...
А за Естакадите, Хммм, те повечето около нас... Не ми е много ясно как точно ще са тези мостове, яко копане ще пада, но хайде дано! ... И не е ли доста по-лесно, бързо /и евтино/ да се облекчи трафика с кръгови кръстовища на някои места :!:
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 14 Окт 2008, 15:49

Apassionata написа:
Мишел написа:

Аре бе, дано и около поне 100 хиляди дет накупиха апартаменти с кредити, не могат да ги плащат и се изселят :mhihi: Мечти, мечтииии...
А за Естакадите, Хммм, те повечето около нас... Не ми е много ясно как точно ще са тези мостове, яко копане ще пада, но хайде дано! ... И не е ли доста по-лесно, бързо /и евтино/ да се облекчи трафика с кръгови кръстовища на някои места :!:

Кръгово му е майката :!: . Тука дет съм само кръгови досега само веднъж съм попадал на кръстовиЩе ма беШе в некъв квартал :!:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 14 Окт 2008, 15:52

защо насраната река до лъвов мост не се закрие и отгоре да минават коли ? бате те 10г околомръсното строят та камо ли в центъра 2039 мое и да стане това са вестникарски глупусти и ако идиоти не спират от 2те страни на улиците всичко ще е 6

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 14 Окт 2008, 15:58

трай Бабо за хубост ...

Бих изтърпял една година задръствания, ако оправят стекадите. Проекта е добър и според мен ще се реализира. Околовръстното и него като пуснат ще стане добре, абе има светлина в Тунела !

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 14 Окт 2008, 15:59

Мишу написа:защо насраната река до лъвов мост не се закрие и отгоре да минават коли ? бате те 10г околомръсното строят та камо ли в центъра 2039 мое и да стане това са вестникарски глупусти и ако идиоти не спират от 2те страни на улиците всичко ще е 6

а къде да спират идиотите. Ако местата за паркинги не бяха взети за хотели щяха да си паркират там колите

Следваща

Назад към Извън Темата