Малко странни размишления....
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Малко странни размишления....
Напоследък забелязвам, че хората в тоя форум (и най-вече тези които са се регистрирали скоро) доста ги мързи да четат. Появява се при някой някакъв проблем, идва му някъква идея в главата или пък нещо друго - и хоп веднага е спретнал някъква нова темичка без въобще да си направи труда първо да потърси из форума или някъде другаде. А повечето от нещата са до болка обсъждани и коментирани. Не, че има нещо лошо в цялата работа, но когато това става основен принцип на действие за някой хора - прави лошо впечатление. Знам, че сме се събрали тук, за да си помагаме и да обсъждаме идеи, но когато в последователни постове се пита за едно и също нещо, когато 20 човека те питат за неща, които си писал и обяснявал многократно, когато те заливат с лични съобщения пак за тези неща, когато в продължение на цяла тема е обяснявано за плюсовете и минусите на две възможности и някъде на 4 страница някой вземе та напише - "добре де я сега ми кажете според вас кое е по добро, за да мога да си го сложа" - изведнъж ти писва и ти се иска повече на никой нищо да не обясняваш, да почнеш да се правиш на най-големия тъпак и само да ахкаш и да охкаш на чуждите изпълнения, или пък само да влизаш в "Извън темата" или "Страхотни истории" за да се развеселиш малко, след което да нащтракаш навсякъде "Маркирай всички мнения като прочетени" и да си излезнеш. Защото другия вариант е да си загубиш 2 часа в четене на безмислени неща.
Неискам да ме разбирате погрешно, но някак си ме дразни това отношение, още повече, че тук има много малко хора които обясняват и много повече такива, които само питат, т.е. КПД-то е много малко. Аз например ако ме интерисува нещо първо преравям форума, след това Интернет, след това мисля и ако тогава немога да си отговоря или да разбера за нещата дето ме интерисуват - чак тогава питам. А и е много по-добре за самия теб ако сам си помогнеш за да намериш отговора на някакъв въпрос, а още по-добре е ако и сам достигнеш до извода защо е така - защото тогава ще си разбрал нещо ново, а и вече ще можеш да бъдеш полезен и на някой друг дето е нямал възможността да стигне до правилните изводи.
А само да питаш и да искаш всички отговори наготово без да си си мръднал и малкия пръст - вече не е добре, а и никога няма да бъдеш от полеза на някой друг, особено ако това се превърне в твой начин на мислене и действие.
Сисгурно съм ви станал много досаден с тия мои бръщолевиния, ама днес вече ми писна и реших да си излея гнева някъде - та затова така
.
Неискам да ме разбирате погрешно, но някак си ме дразни това отношение, още повече, че тук има много малко хора които обясняват и много повече такива, които само питат, т.е. КПД-то е много малко. Аз например ако ме интерисува нещо първо преравям форума, след това Интернет, след това мисля и ако тогава немога да си отговоря или да разбера за нещата дето ме интерисуват - чак тогава питам. А и е много по-добре за самия теб ако сам си помогнеш за да намериш отговора на някакъв въпрос, а още по-добре е ако и сам достигнеш до извода защо е така - защото тогава ще си разбрал нещо ново, а и вече ще можеш да бъдеш полезен и на някой друг дето е нямал възможността да стигне до правилните изводи.
А само да питаш и да искаш всички отговори наготово без да си си мръднал и малкия пръст - вече не е добре, а и никога няма да бъдеш от полеза на някой друг, особено ако това се превърне в твой начин на мислене и действие.
Сисгурно съм ви станал много досаден с тия мои бръщолевиния, ама днес вече ми писна и реших да си излея гнева някъде - та затова така

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
За съжаление Бог не ме е дарил с дар слово, иначе щях да напиша подобна тема преди време ! Според мен проблема е че стойнтните хора в този форум вече се отдръпват защото им омръзна да се занимават с деца и преносно и буквално ! Предполагам че едно 50% от новите потребители в форума са под 18 ако не и по 16 не че има нещо лошо в цялата работа кефят се от малки ... но много често се подминава границата на това да се кефиш на нещо и да четеш какво пишат хората разбиращи от това ... и това да цапаш и мажеш темите наред с безмислени въпроси. Не един път съм призовавал новите потребители да четат повече да пишат по малко !
Има и друг проблем който Димитър спомена ... който го видях отново преди 15 мин в една тема в Тунинг форум-а, доста от хората виждат някоя хубава тема, прочитат пътрвите 5-10 мнения идва им нещо на ум не допрочитат темата ами направо решават да си изкажат болежката , нищо че 3 мнения по надоло има отговор на техния въпрос ! Има една тема на Алекс не си спомням в кой форум ... там пише толкова ценни неща за новите потребители че ... ако може на всеки нов Юзър да му се праща ЛС с текста от темата ... ще е най-добре ... въпреки че пак идва момента че ни мързи дори и да четеме какво пишат другите хора !
Има едно нещо дето съм го забелязал ... на българина му е по лесно да попита нещо вместо да се напъне малко и да измисли отговора на въпроса си който в 90% от случаите отговора е много много лесен !
Едва ли тези писания който изливат тук ще повлиаят дори и на един човек, но надеждата умира последна
Има и друг проблем който Димитър спомена ... който го видях отново преди 15 мин в една тема в Тунинг форум-а, доста от хората виждат някоя хубава тема, прочитат пътрвите 5-10 мнения идва им нещо на ум не допрочитат темата ами направо решават да си изкажат болежката , нищо че 3 мнения по надоло има отговор на техния въпрос ! Има една тема на Алекс не си спомням в кой форум ... там пише толкова ценни неща за новите потребители че ... ако може на всеки нов Юзър да му се праща ЛС с текста от темата ... ще е най-добре ... въпреки че пак идва момента че ни мързи дори и да четеме какво пишат другите хора !
Има едно нещо дето съм го забелязал ... на българина му е по лесно да попита нещо вместо да се напъне малко и да измисли отговора на въпроса си който в 90% от случаите отговора е много много лесен !
Едва ли тези писания който изливат тук ще повлиаят дори и на един човек, но надеждата умира последна

R.I.P Landikar
- Новини
-
Dimitar
Знам че е писнало както на теб, така и на много други хора от подобни теми. Всъшност на всички ни е писнало за това преди известно време се заехме да търсим изход от тази ситуация - това разводняване на форума и повтарящи се теми. Решение намерих и много скоро то ще бъде реализирано след като изпипаме всичко заедно с другия администратор.
Проявете още малко търпение
Знам че е писнало както на теб, така и на много други хора от подобни теми. Всъшност на всички ни е писнало за това преди известно време се заехме да търсим изход от тази ситуация - това разводняване на форума и повтарящи се теми. Решение намерих и много скоро то ще бъде реализирано след като изпипаме всичко заедно с другия администратор.
Проявете още малко търпение

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
аз като типичен представител на критикуваните в тая тема бих казал:
прави сте, но и ние сме прави
DD
а сега ще ви кажа и защо мисля така....
първо
искам да отбележа че дезайн-а на форума не е от най-лесните опростени и т.н. (ся ще си кажете "тоя е бахти идиота, един форум не може да разбере как работи" само че повечето хора тук (предполагам поне) преди тоя форум сме влизали в други форуми (примерно clubs.dir.bg ) който са с друг дизайн и много по-лесни за разбиране кое къде е, как е и т.н. -> с една дума трудно се свиква...
аз лично бях влязъл няколко пъти 1 година преди да започна да влизам редовно и ми се стори безмислено сложен и се отказах (като типичния проклет юзър
и се върнах чак с Е30ката подръка...)
второ
смятам ще се съгласите че различните хора се развиват в различни насоки, съответно разбират от различни неща...
т. е. някой тук разбират от коли, други от строителство, трети от компютри, четвърти от нещо друго..... и не може всички които не се занимаваме постоянно с коли да разбираме тилкова колкото Явор и Венто примерно... просто самата мисъл си е чисто абсурдна -> оттук идват и "тъпите въпроси" които задаваме...
и при тоя случай всеки (или поне 80% от хората) биха предпочели да зададат въпроса си с надеждата да получат истински отговор (а не като моя въпрос за свещите, на който не получих отговор и в резултат на това един приятел даде 130лв, загуби 1 ден и сума ти нерви щото си беше купил калпави свещи 1000км преди това)...
та при тоя случай почечето хора биха предпочели да питат нещо и да се надяват да получат отговор, отколкото да търсят няколко ден в старите теми (ако въобще знаят как да търсят) поради простата причина че НЕ РАЗПОЛАГАТ С ТОВА ВРЕМЕ... вярно някой имат цялото време на света за губене - но други не.. и ако мислите по начина по който мислите май направо можем да кажем, че на тях просто не им е тук мястото... което условие пък ме навява на мисълта че името на форума не трябва да е "официален форум/сайт на българските бмв ентусиасти"... може би трябва да стане "официален форум на българските бмв ентусиасти който разбират от коли и не задават тъпи въпроси, или първо губят 300% от свободното ви среме да търсят без да търсят помощта на останалите и чак тогава питат....."
иначе напълно ви разбирам и съм съгласен с вас от вашата гледна точка, вярно е, че като има една тема, няма смисъл да има още 10 като нея....
може би компромисния вариант би бил всеки да си задава въпросите, тия които влизат от по-дълго време във форума да му дадат линк с темата която е повторил (ако трябва и на ЛС) и след това да му трият темата... тва ми се струва най-справедливо ако искаме да има място за всички под слънцето....
а понеже властта е във ваши ръце може и да не направите така... може да ни теглите по една майна и да кажете "на който не му понася да се изнася"... съответно е много вероятно тия който критикувате в тая тема да спрат да влизат тук и да почнат да търсят отговори на въпросите си на други места и по други начини, а пък вие ще сте доволни и ще си спестите куп нерви които явно трошите в момента
П.С. може би трябва да се преосмили идеята на форума и да се променят някой правила за да се въведе тоя ред който искате
П.С.2 нищо лично към никой - просто случаен ред на мисли
прави сте, но и ние сме прави

а сега ще ви кажа и защо мисля така....
първо
искам да отбележа че дезайн-а на форума не е от най-лесните опростени и т.н. (ся ще си кажете "тоя е бахти идиота, един форум не може да разбере как работи" само че повечето хора тук (предполагам поне) преди тоя форум сме влизали в други форуми (примерно clubs.dir.bg ) който са с друг дизайн и много по-лесни за разбиране кое къде е, как е и т.н. -> с една дума трудно се свиква...
аз лично бях влязъл няколко пъти 1 година преди да започна да влизам редовно и ми се стори безмислено сложен и се отказах (като типичния проклет юзър

второ
смятам ще се съгласите че различните хора се развиват в различни насоки, съответно разбират от различни неща...
т. е. някой тук разбират от коли, други от строителство, трети от компютри, четвърти от нещо друго..... и не може всички които не се занимаваме постоянно с коли да разбираме тилкова колкото Явор и Венто примерно... просто самата мисъл си е чисто абсурдна -> оттук идват и "тъпите въпроси" които задаваме...
и при тоя случай всеки (или поне 80% от хората) биха предпочели да зададат въпроса си с надеждата да получат истински отговор (а не като моя въпрос за свещите, на който не получих отговор и в резултат на това един приятел даде 130лв, загуби 1 ден и сума ти нерви щото си беше купил калпави свещи 1000км преди това)...
та при тоя случай почечето хора биха предпочели да питат нещо и да се надяват да получат отговор, отколкото да търсят няколко ден в старите теми (ако въобще знаят как да търсят) поради простата причина че НЕ РАЗПОЛАГАТ С ТОВА ВРЕМЕ... вярно някой имат цялото време на света за губене - но други не.. и ако мислите по начина по който мислите май направо можем да кажем, че на тях просто не им е тук мястото... което условие пък ме навява на мисълта че името на форума не трябва да е "официален форум/сайт на българските бмв ентусиасти"... може би трябва да стане "официален форум на българските бмв ентусиасти който разбират от коли и не задават тъпи въпроси, или първо губят 300% от свободното ви среме да търсят без да търсят помощта на останалите и чак тогава питат....."
иначе напълно ви разбирам и съм съгласен с вас от вашата гледна точка, вярно е, че като има една тема, няма смисъл да има още 10 като нея....
може би компромисния вариант би бил всеки да си задава въпросите, тия които влизат от по-дълго време във форума да му дадат линк с темата която е повторил (ако трябва и на ЛС) и след това да му трият темата... тва ми се струва най-справедливо ако искаме да има място за всички под слънцето....
а понеже властта е във ваши ръце може и да не направите така... може да ни теглите по една майна и да кажете "на който не му понася да се изнася"... съответно е много вероятно тия който критикувате в тая тема да спрат да влизат тук и да почнат да търсят отговори на въпросите си на други места и по други начини, а пък вие ще сте доволни и ще си спестите куп нерви които явно трошите в момента

П.С. може би трябва да се преосмили идеята на форума и да се променят някой правила за да се въведе тоя ред който искате
П.С.2 нищо лично към никой - просто случаен ред на мисли

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
DEFLEPPARD написа:и не може всички които не се занимаваме постоянно с коли да разбираме тилкова колкото Явор и Венто примерно... просто самата мисъл си е чисто абсурдна -> оттук идват и "тъпите въпроси" които задаваме...
Точно от тук идва проблема

DEFLEPPARD написа:може би компромисния вариант би бил всеки да си задава въпросите, тия които влизат от по-дълго време във форума да му дадат линк с темата която е повторил (ако трябва и на ЛС) и след това да му трият темата... тва ми се струва най-справедливо ако искаме да има място за всички под слънцето....
А защо просто човека на който му трябва някъква информация не използва най простата функция на този форум - Търсене

R.I.P Landikar
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Аз вече влизам да чета Тунинга и Купива/Продава не ми праи кеф кат едно време да чета и да се наслаждавам 

- Новини
-
DEFLEPPARD
Eeeee ти пък
Разбира се, че можеш да задаваш въпросите си но когато не си намерил техния отговор някъде в старите теми. Ако пък случая, е че найстина не можеш да се справиш с търсачката или не си могъл да откриеш нищо или случая е подобне то тогава пускаш нова тема без да се притесняваш.
Ама да се пита "какво е това шпер" при положение че има сигурно 10 теми по тоя повод си е направо тъпо
Дизайна е опростен и изчистен и мисля са единици хората, които не биха се оправили с него а това далеч не е основателна причина да го променяме. Може би ще поработим над менюто за профил, търсачка и т.н. да са по очебийни
Никой не е казал че трябва да разбираш нещо за да пишеш - когато не разбираш нещо, питаш ако не откриеш в старите теми (иде реч за техническите неща нали?). Но да има сто хиляди теми за вицове, картинки, да се пускат нови теми за линкове с поредната флаш идиотщина, да се пишат всевъзможни оффтопици и т.н. това разводнява форума - все пак тук всичко е за БМВ. Т.е. когато питате нещо, питайте за БМВ а не как да си построите къща
Това не е ежедневен форум в какъвто за съжаление е взел да се превръща. Още малко и спортни новини ще пускаме
Освен това вече написах, че промени ще има но трябва оща търпение.
LuBo1
За съжаление си прав. Това, което можем да направим ние админите е да променим тази ситуация и да вкараме "влака" обратно на релсите
Това е от мен, мисля че няма какво повече да се напише засега
Преди да пускате поредния отговор - четете дали вече не ви е отговорено 
Eeeee ти пък

Ама да се пита "какво е това шпер" при положение че има сигурно 10 теми по тоя повод си е направо тъпо

Дизайна е опростен и изчистен и мисля са единици хората, които не биха се оправили с него а това далеч не е основателна причина да го променяме. Може би ще поработим над менюто за профил, търсачка и т.н. да са по очебийни

Никой не е казал че трябва да разбираш нещо за да пишеш - когато не разбираш нещо, питаш ако не откриеш в старите теми (иде реч за техническите неща нали?). Но да има сто хиляди теми за вицове, картинки, да се пускат нови теми за линкове с поредната флаш идиотщина, да се пишат всевъзможни оффтопици и т.н. това разводнява форума - все пак тук всичко е за БМВ. Т.е. когато питате нещо, питайте за БМВ а не как да си построите къща

Освен това вече написах, че промени ще има но трябва оща търпение.
LuBo1
За съжаление си прав. Това, което можем да направим ние админите е да променим тази ситуация и да вкараме "влака" обратно на релсите

Това е от мен, мисля че няма какво повече да се напише засега

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
!!Asen_X написа:...
нямам нищо против да търся с търсачката... ама е по-трудно отколкото си мислиш

в смисъл. че "неуките" много рядко знаем как точно да търсим темата която ни трябва... примерно ми трябва темата за шпер-а
обаче не знам нито кво е това, нито за кво служи, нито как се нарича.. и кво прайм ? примерно пиша в търсачката "шпер"... да ама тоя който е писал темата я е написал със "limited ne6to si differencial"... или пък го е написал със 6 "6пер" или пък "6перц" и т.н. въобще - вариантите са много... и как може човек който си няма никаква представа от това нещо да налучка правилната дума, с "правилните" правописни грешки които може да са допуснати за да намери темата?... и на всичкото отгоре търси тема за която просто не е сигурен дали въобще е писана, е колко минути смяташ че ще я търси ?

ще ти дам и друг пример...
преди 2-3 дена търсих един МОЙ постинг на тема която ми е ясна като бял ден, който бях пуснал преди около година (в цлубс.дир.бг) и ми отне 2-3 часа да я намеря, въпреки че знаех за кво става на въпрос, знаех кво съм писал и как съм го написал и т.н.
търсачката е хубаво нещо... но понякога просто човек не може да намери това което търси, не защото тя е бъгава, а просто защото не знае и не може да уцели каква точно дума или фраза трябва да търси.
пък ако можете направете форума така че като види повтаряща се тема да я трие и да праща линка към старата тема на човека който е пуснал новата....
и ако го направите ще ви призная за богове на пц-тата

DEFLEPPARD написа:търсачката е хубаво нещо... но понякога просто човек не може да намери това което търси, не защото тя е бъгава, а просто защото не знае и не може да уцели каква точно дума или фраза трябва да търси
Това е точно така и мисля никой не го оспорва... Идеята на цялата тема беше, че не е лошо първо да се пробва с търсачката и с онова сложно нещо, наречено google.com... След като отделите 2 минути на тези начини за намиране на информация и не се справите, пускате смело новата тема тук!

11 мнения
• Страница 1 от 1