?Инспекшон?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

?Инспекшон?

Мнение от //FLOROV » 12 Окт 2008, 2:36

Светна ми Инспекшон на таблото и отивам в сервиза! Едни маистор ми каза че трябва да сменим цялата система на спирачките. Вие колеги кво ще кажете? Аз малко ме самнява ! Благодаря
ФЛОРОВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2008, 3:22

баси майстора :mhihi:
часовничето на инспекшъна светва переодично през определен интервал изминати километри. няма нищо общо с реални повреди по автомобила. това не изключва възможността да си за смяна на дискове и накладки де, но двете нямат никаква връзка помежду си.
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Окт 2008, 6:37

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Мале мале мале...за добро утро добре ме събудиха темите в Е36... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Колега,недей се връзва на всичко,което чуеш и както Иво ти спомена,смени майстора :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Re: ?Инспекшон?

Мнение от Мишел » 12 Окт 2008, 9:43

//FLOROV написа:Светна ми Инспекшон на таблото и отивам в сервиза! Едни маистор ми каза че трябва да сменим цялата система на спирачките. Вие колеги кво ще кажете? Аз малко ме самнява ! Благодаря

Добро утроооооооооо, леле голям смях! :mhihi:
Не се обиждай, не за друго, ама тоз "ИнспекшОн" като го видях паднах :mhihi:
Не ходи повече при този майстор, както ти казаха и момчетата, ако маслото ти не е за смяна, карай си така. При следващата смяна просто ще помолиш да ти занулят въпростния Инспекшон и така :mhihi: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BrkN » 12 Окт 2008, 9:58

ем то на мойто си пише ойл сървиз предполагам че това е само за маслото ... при смяна ти го зануляват ама си запиши км все пак :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 12 Окт 2008, 12:15

Да бе е....ти майсторите, аман от разбирачи! Колега само една "жица" ще ти реши проблема!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 12 Окт 2008, 12:31

Вярно имало разбиращи момичета и некадърни майстори! :mhihi:

p.s. Тоя или е некадърен или те залъгва тук че умря хляба му!

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 12 Окт 2008, 14:07

отиди при тоз 'БАш-МАЙСТОР' и му удари един тупаник и му кажи да си сменя професията от 'БАш-МАЙСТОР' да 'ЗЪБОЛЕКАР' :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 12 Окт 2008, 15:34

Този инспекшън с часовничето в МКар майсторите казаха че светва когато е дошло време да се смени спирачната течност.......
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Окт 2008, 15:54

BiTurbo написа:Този инспекшън с часовничето в МКар майсторите казаха че светва когато е дошло време да се смени спирачната течност.......

:shock: :shock: :shock: До колокото знам нивото на спирачната течност най-сигурно по маркировката на казанчето ;) Когато намалее нивото, може да светне оная лампичка с кръгчето и удивителната вътре, ама инспекшъна с часовника и цветните стълбчета си е баш за маслото.
В МКар чак толкова да са зле пък....де да знам, да не би нещо да не сте се доразбрали?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 12 Окт 2008, 16:12

Мишел написа:В МКар чак толкова да са зле пък....де да знам, да не би нещо да не сте се доразбрали?

:nono: Във всяко ръководство на BMW пише, че щом светне часовника в комбинация с надписа INSPECTION е дошло време да се смени спирачната течност! А лампата с удивителния на таблото няма нищо общо със смяната на маслото на спирачната система и съединителя, тя светва когато падне налягането в системата!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Окт 2008, 16:26

Denev написа:
Мишел написа:В МКар чак толкова да са зле пък....де да знам, да не би нещо да не сте се доразбрали?

:nono: Във всяко ръководство на BMW пише, че щом светне часовника в комбинация с надписа INSPECTION е дошло време да се смени спирачната течност! А лампата с удивителния на таблото няма нищо общо със смяната на маслото на спирачната система и съединителя, тя светва когато падне налягането в системата!

Абе незнам, в моето ръководство пише , че часовник плюс инспекшън означава, че е дошло време за редовен годишен преглед (каквото и да включва това според ръководството), на стр.13, ако гледаме едни и същи ръководства......

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Окт 2008, 16:39

Абе вие побъркахте ли се бе? :mhihi: :mhihi:
Надписа инспекшън светва,когато е дошло време за цялостен периодичен преглед на колата в оторизиран сервиз и това е отразено в книжката....
като ми светне лампата за бензина сигурно бензиновата помпа е за смяна... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ей тоя форум по-зле от темата за бисерите :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 12 Окт 2008, 16:40

Мишел написа:
Denev написа:

Абе незнам, в моето ръководство пише , че часовник плюс инспекшън означава, че е дошло време за редовен годишен преглед (каквото и да включва това според ръководството), на стр.13, ако гледаме едни и същи ръководства......

Ръководството е за компакт, страницата е 14 и пише:
Uhrensymbol in Verbindung mit INSPECTION: Zeigt den falligen Bremslussigkeitwechsel an.

Всъщност няма значение какво пише, хващаш една "жица" и си решаваш проблема, щото аз още не съм чул за някой в BG да си поддържа и обслужва Е36-цата според препоръките в ръководството(... и най-вече за спазването на интервалите за годишни технически прегледи и смени на флуидите в различните системи на автомобила)!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Окт 2008, 19:38

///MapTo написа:Абе вие побъркахте ли се бе? :mhihi: :mhihi:
Надписа инспекшън светва,когато е дошло време за цялостен периодичен преглед на колата в оторизиран сервиз и това е отразено в книжката....
като ми светне лампата за бензина сигурно бензиновата помпа е за смяна... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ей тоя форум по-зле от темата за бисерите :idea:

Дреме ти на шапката. Аз за туй сменям форума.

п.с. 7-ми и 19-ти пин накъсо и спестявате сума пари от сервиз :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Следваща

Назад към E36