масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
lord_dairon написа:ок но с какво 15в40 или 10в40
10-40 bmw наивно има на една автомивка детосменят и масла на около бул.сливница и ул.годеч май беше

- lord_dairon
- Потребител
-
малко ме е страх мене да си зема масло е така от неква мивка на сливница ама ок а добавка някаква да слагам ли и ако може да ми кажете името на тач дето прочиства дюзите
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
lord_dairon написа:малко ме е страх мене да си зема масло е така от неква мивка на сливница ама ок а добавка някаква да слагам ли и ако може да ми кажете името на тач дето прочиства дюзите
не бе пробвано е ! не слагай добавка никаква !!!
само да не объркаш мивката ... те е една с бензиностанцийка, мивка , сервиз и кафе

- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW след BMW
- Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
- Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче
aisikterix написа:сложи си брато YACCO поне знаеш че си е френско и нема менте още .Ония ментарки кастроли и валволини кое е менте кое е рециклирано ка да си прежаля баварката за болкиуци .Наближавам смяна и мисля да си взема такова .http://www.yacco-bg.com/prd_cat/lekiavtomobili.htm чети тука да видиш.А за ментарките виж из нета има тоста писано да се пазиш от тех.Аз преди карах с валволин ама видех че и на него баркода вече почва с 8 .Братята туци и на него посегнаха .А за касртола се грижат ръмънците в техните рафинерии.Аз се чуда защо по сервизите събират стари масла а те ги карат в румъния рециклират ги и за да не е посно хептен слагат малко от техното.даже в нета имаше материал как отговаряло на всички евро стандарни и едва ли не е по добро от всеко друго масло първа ръка.Така че изборът си е твой тотално
дай някакви по-точни координати на тези масла, че звънях на телефоните в сайта и ми казаха , че вече не са представители на yacco други били тоя незнаел и т.н
Кажи някой сипвал ли е такова масло, и как е положението
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Братле в Казанлък го има в един сервиз дето работи кумеца сервиза е на Шелл и мисля да го сменя там .Инфо видех на сайта им само .ако искаш мога да го питам пича от де им го доставятдистрибутори и прочие .Маслото било много добро мисля да го пробвам поне е оригинално.ШЕ СЕ ПОСТАРАЯ ДА ТИ ДАМ ИНФО В ПОНЕДЕЛНИКА ОЩЕ
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
Пич явно са се сменили вносителите щото оня сайт е затворен /Гледам има нов сайт и в новия има телефони на представители за българия .Незнам дали това си гледал тука има го инашия
Мончев от казанлък.Но има и други представатели и телефони до колкото гледах . http://www.yacco-bulgaria.com/motorsport.html може и да си поръчаш от сайта им по е магазин http://eshop.rally-club.net/index.php?c ... plloe2hkj4
Поразгледай дано те заинтригува масалцето
Мончев от казанлък.Но има и други представатели и телефони до колкото гледах . http://www.yacco-bulgaria.com/motorsport.html може и да си поръчаш от сайта им по е магазин http://eshop.rally-club.net/index.php?c ... plloe2hkj4
Поразгледай дано те заинтригува масалцето
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
полусинт на приста,ама на 5000 сменяш
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Тука забелязвам някакви марки масла,които се споменават по веднъж годишно.....секи търси икономелка,ама с масло компромиси не се правят
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д
.
незнам аз сложих пак 10В40 на валволин и пак щего карам 12000 км. в сервиза човека каза ела да видиш маслото на светлина беше кафяво а не черно след 12 х. км. каза че няма и стружки значи е добро
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
Валволин никак не е за подценяване ако не е менте,Особенно Макслайф е много свястно и е за автомобили над 100000 км
Аз съм го ползвал и съм доволен от него.Не става чено като другите масла и не го гори след 10000км .Но и него взеха да маганят и сега е турско .не е сигурно дали е толкова добро като предишното.
Аз съм го ползвал и съм доволен от него.Не става чено като другите масла и не го гори след 10000км .Но и него взеха да маганят и сега е турско .не е сигурно дали е толкова добро като предишното.
- riks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60-525, Е46 н46б18А
Аз досега три пъти съм си сменял маслото моторът ми е М40 и е на 330000км. Първият път и сложих TOTAL QUARZ-7000 15W40 за 10000км. беше малко над минимума.Викам си добре него гори ще и сложа Castrol Magnetic около 7000км.и беше на минимума.Последния път и сложих Лики Моли 15w40 с някакъв молибденов сулфат беше сиво на цвят за 35лв.от Billa е с него карах 12000км. без да му доливам и беше до средата на щеката .Така че не винаги скъпото масло е най доброто зависи, от състоянието на мотора
riks написа:Аз досега три пъти съм си сменял маслото моторът ми е М40 и е на 330000км. Първият път и сложих TOTAL QUARZ-7000 15W40 за 10000км. беше малко над минимума.Викам си добре него гори ще и сложа Castrol Magnetic около 7000км.и беше на минимума.Последния път и сложих Лики Моли 15w40 с някакъв молибденов сулфат беше сиво на цвят за 35лв.от Billa е с него карах 12000км. без да му доливам и беше до средата на щеката .Така че не винаги скъпото масло е най доброто зависи, от състоянието на мотора
А ! точно за него масло все питам, и никой тук не го споменава обаче ?
щото доста хора (други марки коли) са доста доволни от лики моли и точно от това с добавката. правело нещо като филм-покритие, подобрявало компресията и паленето, даже икономия давало. (тва по думи на хората, а не от етикета)
затова следващото май ще ми е такова.
за проба.
само че цената му май е над 50 лева тубата.. на петрол бензиностанциите най-често го виждам че го имат.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3