Нова цена на бензина??????
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
GEORGIEV написа:Абе вий сте мноо малки бе ,аз 2003-та есента зареждах на жигулката на 1.25![]()
![]()
A 1995 2000лв.(2.0лв днешни пари) едно ходене на училище с осмака

Не помня коло беше бензина,ма все немаше в резервара

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Цената на лекия петрол в Ню Йорк се срина до $ 82.52 за барел, а в Лондон брентът падна до невиждани скоро нива от $ 78 за барел.
Стойностите са с близо $ 4 по-ниски спрямо вчерашните нива на търговията, като понижението идва заради опасенията, че задълбочаващата се финансова криза ще се превърне в глобална рецесия, която пък ще се отрази на потреблението.
Това е почти 50% надолу от $150, цената на която се продаваше лятото... Ако се застои така, ще видим още намаления, рано или късно

vld написа:GEORGIEV написа:Абе вий сте мноо малки бе ,аз 2003-та есента зареждах на жигулката на 1.25![]()
![]()
A 1995 2000лв.(2.0лв днешни пари) едно ходене на училище с осмака![]()
Не помня коло беше бензина,ма все немаше в резервара
През 1996 взех книжка и почнах да сипвам и тогава пак имаше поредно увеличение на 670 лв тогавашни (неденоминирани) лв., значи 67 ст. днешни пари. Или май беше от 670 на 750 лв, нещо такова. Но за 10 лв бяха над 12 литра със сигурност.
GEORGIEV написа:Абе вий сте мноо малки бе ,аз 2003-та есента зареждах на жигулката на 1.25![]()
![]()
А, аз '98 москвето на 800 лв., което сега се равнява на 0,80 лв.!
Това е почти 50% надолу от $150, цената на която се продаваше лятото... Ако се застои така, ще видим още намаления, рано или късно
Нищо няма да видим! Сега ако не се налапат няма кога!
- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Случайно тия дни чух по радиото, че бензина нямал да поскъпва скоро, тъй като цената на акциза му ще се задържи същата още около 2 години. Пък дано наистина да е така. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Какво му е, Карера 100 - 2,37 оня ден
Не е като 2,62 април месец
И между другото установих, че колата ми не и горят ламбда сондите....а явно светва грешката заради кофти бензин, или заради многото "полезни" добавки в Карера 100-то.
Я да каже някой с впечатления от Еко-вския 100(не му знам името) и от Карера 100 дали има разлика и хубав ли им е бензина на ЕКО

И между другото установих, че колата ми не и горят ламбда сондите....а явно светва грешката заради кофти бензин, или заради многото "полезни" добавки в Карера 100-то.
Я да каже някой с впечатления от Еко-вския 100(не му знам името) и от Карера 100 дали има разлика и хубав ли им е бензина на ЕКО
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
absix написа:bobi_maxo написа:Нищо няма да видим! Сега ако не се налапат няма кога!
Напротив, по ниска цена -> повече продадена стока -> повече $$$. Ще падне и още, поне докато петрола е под $100.
По принцип е така, но когато бе по-високата цена ти по-малко ли кара? Когато колата е необходимост и удобство на Лукойл-а не му дреме каква ще е цената за теб, в случая по-добре висока и достатъчно потребление, от колкото ниска и същата покупателност.
А, и до колкото чух и в Европа за сега задържат цените на тия нива, няма как ние да сме под тях!

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Той Лукойла е лесен с Европата!Ами ние с нашите мизерни заплати ко прайм?!
Между другото ако поевтинееят още ще се пренатовари движението по пътищата!

Между другото ако поевтинееят още ще се пренатовари движението по пътищата!
Петролът най-евтин за последните 13 месеца
Lev - 11 Октомври 2008, 07:13
Спадът на цените на петрола се ускори и барел суров петрол слезе до нива под 78 долара, предаде Асошиейтед прес. Това е най-ниската цена на петрола за последните 13 месеца, отбелязва агенцията. Цените на суровия петрол спаднаха почти наполовина в сравнение с рекордния им скок до близо 150 долара на барел през лятото.
Експерти очакват цените на петрола да спаднат дори още повече.
В Ню Йорк американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтиня с 8,89 долара до 77,70 долара за барел.
В Лондон ноемврийските фючърси със сорта Брент поевтиняха с 8,57 долара до 74,09 долара за барел.

Lev - 11 Октомври 2008, 07:13
Спадът на цените на петрола се ускори и барел суров петрол слезе до нива под 78 долара, предаде Асошиейтед прес. Това е най-ниската цена на петрола за последните 13 месеца, отбелязва агенцията. Цените на суровия петрол спаднаха почти наполовина в сравнение с рекордния им скок до близо 150 долара на барел през лятото.
Експерти очакват цените на петрола да спаднат дори още повече.
В Ню Йорк американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтиня с 8,89 долара до 77,70 долара за барел.
В Лондон ноемврийските фючърси със сорта Брент поевтиняха с 8,57 долара до 74,09 долара за барел.

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Найстина сега като ходя да си сипвам бензин го правя с усмивка
, НО онзи ден нарочно си направих експеримента сложих 10 лв H95 при светнала лампа след 15 километра навартяни през целия ден(отиване сутринта до бул.България - пиков час, връщане в 6-часа в нас това са 13-15 километра) на 14-тия километър лампата пак ми светна - колата е 318iS, не знам дали ламбдата ми е заминала в понеделник ще проверя или е от качеството на бензина, защото 2-рия фактор силно ме съмнява.