1-вия който пробва новия А96 на Петрол нека сподели ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Окт 2008, 13:06

boris_dy написа:За мен това си е рекламен трик.Иначе моите впечатления за горивата са: на Еко е най-доброто гориво /и бензинджии са ми го казвали/,между 95 и 100 си има осезаема разлика, а и имам още една кола която имаше проблем с някакъв клапан за горивото и отказваше /буквално/ да върви с друг бензин.Лошото е,че ми гореше колата с литър повече спрямо другите бензиностанции.Разбрах от какво е след като един път ми сипаха с 5л. повече отколкото събира резервоара.Другото което ми е правило впечатление е,че между две различни бензиностанции на Шел има разлика в качеството на горивото.На Петрол ги хванах да ме лъжат с газта и то с доста,така че и там не зареждам.Единствено на Лукойл не съм забелязвал за проблеми,гори си нормално и си върви нормално.
С риск да прозвучи доста ламерски :uups: ,има ли разлика между различните бензиностанции "Еко",или те са на друг принцип? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 08 Окт 2008, 19:27

Bogat-Beden написа:
С риск да прозвучи доста ламерски :uups: ,има ли разлика между различните бензиностанции "Еко",или те са на друг принцип? :roll:[/quote]има разбира се,различни собственици различни виждания за печалба

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 09 Окт 2008, 10:34

Вчера заредих.. Да ви кажа честно усетих разлика.. не е кой знае какво... за 5ст отгоре не бих заредил пак.. предпочитам лукойл..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Окт 2008, 22:41

само еко, батки и батенца,заебете ги тия петроли
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Окт 2008, 22:49

По мое скромно мнение-ако може на северозапад от Српско да се зарежда.. :( :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 10 Окт 2008, 22:57

кви са тия глупости аз още с 86 си бутам и знаиш ли как върви единпът и слагах 92 и мноо попръцваше та си бутам с 86 от едно време нали се сещаш :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Окт 2008, 23:02

uricatoli написа:Вчера заредих.. Да ви кажа честно усетих разлика.. не е кой знае какво... за 5ст отгоре не бих заредил пак.. предпочитам лукойл..

Еми нормално е в началото да сипват хубаво гориво... както със всичко останало ново, което се пуска на пазара...

Boris_dy.... не го хвали толкова тва ЕКО, че около месец сипвах само 100 Unleaded и колата ми почна да се гърчи, дави и гасне при 1-во палене когато е студено... не пали от раз, ами гасне... почудих се да не би да ми се е запушил бензиновия филтър или нещо друго да е... докато не сипах два пъти последователно Shell VPR и колата почна да пали нормално... ха сега загатка ;) От как сипвах VPR, колата вървеше екстра, харчеше 0.5л по-малко и най-важното - палеше от раз винаги!

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 10 Окт 2008, 23:46

И аз съм за Shell VPR. Даже има трик да Ви излиза по-евтино. Зареждате в неделя VPR и за всеки литър получавате 10 смарт точки. Всеки 8 точки са Ви 10 ст. отстъпка ;)
///M Club Member

Изображение

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 11 Окт 2008, 0:10

amd написа:А за дизел някой да сподели, че съм нов в сипването му :mhihi: Може и да си втълпявам, но ми се стори положителен ефекта от Shell V-power diesel, преди това бях с нафта от Лукойл-а.

За дизел аз те съветвам да сипваш OMV Premium Diesel.Аз само такова сипвам и двигателя работи като часовник ;)
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 11 Окт 2008, 8:34

павката написа:само еко, батки и батенца,заебете ги тия петроли

Подкрепям те напълно, доста разлика се усеща във вървежа.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 17 Окт 2008, 15:05

Някои пробва ли го новото бензинче вече го има по бензиностанцииките :D
Beautiful Mechanical Wonder

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....318is

Мнение от Ivo318is » 17 Окт 2008, 17:01

Определено има разлика с 95H от ОМВ.Лично на мен ми харесва. ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Окт 2008, 17:08

Само се чудя защо всички си мислят че този бензин трябва да е 96 октана!? Никъде не се споменава да е толкова, просто името му на пазара е 96 екстра не знам какво си :mhihi: 96 е само име, рекламен трик, който явно има успех вече :mhihi: По същата логика можеше да се казва 0.96 :mhihi: Някаква добавка към 95Н на Лукойл и вече е екстра форс 96
А тази добавка със сигурност струва под 1ст. на литър

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 17 Окт 2008, 17:31

омв карера и тва е :idea:
поне 5 коня отгоре, пак казвам ПОНЕ !!! :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 17 Окт 2008, 17:53

такъв бензин 96 няма ,погледнете ценовата листа на Лукойл :mhihi: но както каза Слави никъде не се споменават октани :mhihi: -вероятно е 95 с някаква добавка повишаваща леко октановото число като основната цел е да има конкурентно на Карера 95 и VP95 гориво ... и една друга заблуда да разсея - октановото число не плава в някакви граници както убедено твърди колегата по горе .. 1 октан разлика от обявените ако те сбара надзора и глобява 2-3 хилки( на станция ,за ОМВ ще са 200-300 хилки ) .. преди време ОМВ си изтеглиха наличния тогава 98 тъй като се оказа 97 октана и го "бракуваха" продавайки го за 95 .Как ще върви колата с дадено гориво зависи най малко от октановото число - има много други параметри които не се споменават но са от съществено значение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата