320-пак с моите въпроси :П

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 xd
Мечтае да кара: BMW F01

320-пак с моите въпроси :П

Мнение от vladeto_88 » 10 Окт 2008, 22:08

значи пак съм аз искам да питам за едно нещто.ако имаш кола с обикновенна газова уредба,може ли да и сложиш ГИ и ако да по скъпо ли щте е на кола без газова уредба.просто неги разбирам тия газови как стоят там нещтата знам че щте ми отговорите професионално :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Окт 2008, 22:22

Ами единственото спестяване от това дали колата е имала АГУ или не е бутилката.Но тя така или иначе влиза в ценете (освен ако не е тип "разервна гума").Дори като се замисля на кола с АГУ е по-скъпо щото газаджийте ще вземат пари за демонтаж :winky: .

А ако колата ти е с пълен инжекцион (сега виждам ,че е 320 :uups: ) няма проблем да се монтира ГИ.Изключение правят някои двигатели с механичен инжекцион,ама това е съвсем друга тема ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Окт 2008, 22:51

Само че ти си със 6так.
Доколкото знам един Бош инжектор (като тези на Ланди) струва 150лв. т.е. ти си 300лв. отгоре, т.е. почваш от МИНИМУМ, ама наистина минимум 1700лв.

За по-евтините ГИ-та не знам как са цените.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Окт 2008, 23:05

на БРЦ да, на бардолини е 1500 кинта с монтажа :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 10 Окт 2008, 23:05

plradev написа:Ами единственото спестяване от това дали колата е имала АГУ или не е бутилката.Но тя така или иначе влиза в ценете (освен ако не е тип "разервна гума").Дори като се замисля на кола с АГУ е по-скъпо щото газаджийте ще вземат пари за демонтаж :winky: .

А ако колата ти е с пълен инжекцион (сега виждам ,че е 320 :uups: ) няма проблем да се монтира ГИ.Изключение правят някои двигатели с механичен инжекцион,ама това е съвсем друга тема ;)

И аз съм на това мнение, но пък не се знае какво е причинила на мотора обикновенната газова????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 10 Окт 2008, 23:09

joreto_88 написа:
plradev написа:Ами единственото спестяване от това дали колата е имала АГУ или не е бутилката.Но тя така или иначе влиза в ценете (освен ако не е тип "разервна гума").Дори като се замисля на кола с АГУ е по-скъпо щото газаджийте ще вземат пари за демонтаж :winky: .

И аз съм на това мнение, но пък не се знае какво е причинила на мотора обикновенната газова????

Ами няма какво да му е причинила освен да е позапушил дюзите и да е заминал дебитомера ако е била хремава уредбата и се е изкихала неколко пъти у него :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 10 Окт 2008, 23:13

plradev написа:Ами няма какво да му е причинила освен да е позапушил дюзите и да е заминал дебитомера ако е била хремава уредбата и се е изкихала неколко пъти у него :mhihi: :mhihi:

А....колко му е едно почистване на дюзи и едно дебитомерче??? Нищо работа. Според мене по-добрия вариант е да си вземе кола, която си има ГИ или такава която няма и да си сложи той. Но при втория вариант ще му излезне по-солено.

P.S. Владка , казах ти отнасяй тази
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=#1189742
Единствените забележки са че няма Ванос (тъкмо няма да ти се разтропа като моя)и вие една ролка. Стига си ги гледал тия с новата година и многото екстри. Хубаво: нова година, ама или прецакана рейка или мени обороти или "хърка" като връщаш на 2-ра. Никой няма да си даде колата без забележка, нова година, за парите които ти можеш да отделиш. Според мене колата на tonito е твоята кола. Поне от пръв поглед забележката е при ролката и леко раздърпаната кожа около дръжката за отваряне на лявата врата. Има си газов инжекцион, както видя и климатроника си работеше.... Абе просто съвет. В крайна сметка парите са си твои ти си решаваш.
Последна промяна joreto_88 на 10 Окт 2008, 23:26, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 10 Окт 2008, 23:21

А....колко му е едно почистване на дюзи и едно дебитомерче???

+400-500лв макс.Ама затова всеки сам си преценява възможностите какво да прави.Обаче да си вземеш нова кола заради това ,че искаш да смениш уредбата и те спъват 500лв е малко несериозно,не мислиш ли.А в новата колко още ще инвестираш за да я приведеш в състоянието на старата (ако е поддържана добре)??!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 10 Окт 2008, 23:28

Е хубаво де 500лв, а газовия инцекцион? Или той е подарък? Все пак колегата пита дали може да се смени обикновенната с ГИ.

vladeto_88 написа:значи пак съм аз искам да питам за едно нещто.ако имаш кола с обикновенна газова уредба,може ли да и сложиш ГИ и ако да по скъпо ли щте е на кола без газова уредба.просто неги разбирам тия газови как стоят там нещтата знам че щте ми отговорите професионално :)

Та отговора на въпроса е ДА, по-скпо ще излезне. На кола без ГИ ти излиза 1600лв, а да смениш от обикновенна към газова 1600лв ГИ-то и 500лв евентуално за почистване на дюзи и дебитомер

Назад към E36