Газ за BMW
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
И при некоя по-тежка катастрофа от към багажника ... гледай екшън и фойерверки 

M - The most powerful letter in the world
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Казах аз,че ви трябва отделен подфорум или поне в техническо обслужване на БМВ ,ама никой за нищо не бръсне тоя подфорум напоследък 

h4ckED написа:И при некоя по-тежка катастрофа от към багажника ... гледай екшън и фойерверки
точно пък от багажника НИКОГА няма да видиш такова нещо.
дори в репортажите където са давали, бутилките са здрави, а се пали в двигателния отсек, от некачествено поставена уредба, която няма или не сработват съответни клапани.
всъщност всеки си има фобии, дори много домакини отказват да ползват котлони на газ примерно, точно заради такива фобии. няма лошо. всеки си преценява.
същото е като хората които пък имат клаустрофобия от затворени помещения и не могат да сядат в кола, и т.н.. примери и сравнения колкото щеш.

смятам това да не е рпедмет на тази дискусия тук, щото вече сума ти народ ше ви се смее....
за отделен подфорум съм съгласен.
само че пак има специфики и разлики, които не могат да се обобщават - някои проблеми са за Е34 други за Е36...
(примерно за 525 не може да се сложи адванс процесор или нещо такова)

уфффффф пак тая гадна газ
значи имам 318ис и
понеже имах много километри на ден и реших да си сложа газово:(
понеже исках да щадя колката си сложих газов инжекжион на БРЦ
4-5 месеца нямах никакви проблеми даже колата работеше много добре
но оттам започнаха проблемите
сега свършиха
махнах газовото и го продадох и си карам на бензин
и от цялата работа излязох на нитка:)
така че към всички вас имам един съвет
като си купувате кола да знаете за какво ви е:)защото има голямо значение
значи имам 318ис и
сега свършиха
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
JBS написа:уфффффф пак тая гадна газ
значи имам 318ис и
сега свършиха
даааа много ценен пост - сподели какви бяха проблемите, какви бяха майсторите че не ги решиха и т.н. - утре ако ти се прецака нещо колата ще я смениш с друга и ще оправиш проблема ли ?
Само за уточнение. БРЦ е една от най-добрите в Европа. Проблемът е, че почнаха да им правят ментета с опростени компютри (турски до колкото знам). Същото се случва и с Ланди напоследък. Ланди официално нямат "малък" компютър, но видях няколко такива, които не ползват официалния софтуер от Ланди, т.е. не са Ланди.
Иначе инжекторите са същите, а изпарителя не се вижда при монтажа и обикновено не може да се забележи.
Има Принс, БРЦ и Ланди за мен... Принс засега няма менте, но монтажниците са крайно неприятни за комуникация и уговорка за монтаж. БРЦ не знам къде монтират, докато за Ланди в София има само един официален представител и той е в Младост. Изключително коректни са и гаранцията при тях означава наистина гаранция. Т.е. казах им че имам малък проблем и веднага подмениха частта без да се замислят.
Колега, какви грижи имаше с БРЦ-то? Има няколко човека в тази тема, които имаме интерес какво точно може да се случи? Газовата според мен може да повлияе на самия двигател... т.е. след нея, нещата няма да са съвсем ОК. Ти пишеш, че си я махнал и сега всичко е наред. Къде беше проблема
Иначе инжекторите са същите, а изпарителя не се вижда при монтажа и обикновено не може да се забележи.
Има Принс, БРЦ и Ланди за мен... Принс засега няма менте, но монтажниците са крайно неприятни за комуникация и уговорка за монтаж. БРЦ не знам къде монтират, докато за Ланди в София има само един официален представител и той е в Младост. Изключително коректни са и гаранцията при тях означава наистина гаранция. Т.е. казах им че имам малък проблем и веднага подмениха частта без да се замислят.
Колега, какви грижи имаше с БРЦ-то? Има няколко човека в тази тема, които имаме интерес какво точно може да се случи? Газовата според мен може да повлияе на самия двигател... т.е. след нея, нещата няма да са съвсем ОК. Ти пишеш, че си я махнал и сега всичко е наред. Къде беше проблема
еми до сега нито едно смислено мнение нямаше - само - развали ми са нещо, и махнах газовата.
еми да каже какво се е прецакало, какво е направил за премахване на проблема, дали проблема е в газовата , в двигателя, и т.н.
иначе всички подобни мнения отиват в графа - "аз съм блондинка и дори не знам марката на автомобила който карам"
еми да каже какво се е прецакало, какво е направил за премахване на проблема, дали проблема е в газовата , в двигателя, и т.н.
иначе всички подобни мнения отиват в графа - "аз съм блондинка и дори не знам марката на автомобила който карам"

майстора който ми прави колата го познавам от 10г.
като му споделих че искам да слагам газ ми каза
МОЛЯ ТЕ ТВЪРДО СЪМ ПРОТИВ,ТАЯ КОЛА ИСКА БЕНЗИН А НЕ ГАЗ
аз не го послушах
и отидох и си сложих газово
1-во излизам на магистралата и не мога да вдигна над 150 почва да придърпва
ходих при газаджийте казаха
че е от изпарителя
сложиха по-голям
пак същото нещо,най-накрая сложиха най-големия не му знам параметрите но при него беше ок
убеждаваха ме че това газово щади бенз. помпата
преди 3м я смених-изгоря,не знам какво пази ама си я смених с чисто нова
след това още като бях с газовото се оказа че и клапаните ми не работят като хората
махнах го това нещо и нямам намерение да слагам друго такова не само на тая кола,но и на всяка друга която си взема
сега обмислям да си направя основен ремонт на двигателя
тъй като мога да взема частите евтино а пък и моя майстор-който ми е авер няма да ми вземе кой знае колко пари за ремонт
и трябва да ви кажа че след като махнах газовото колата върви много по-добре на бензин отколкото вървеше на бензин,но с газовото
не знам защо е така,можеби и аз си го внушавам и аз не знам вече
аз лично си го обяснявам че с газ оригиналния комп. не работи а работи тоя на газта
ЗАТОВА ОТ МЕН НИКОГА ГАЗ
но вески си решава:)
като му споделих че искам да слагам газ ми каза
МОЛЯ ТЕ ТВЪРДО СЪМ ПРОТИВ,ТАЯ КОЛА ИСКА БЕНЗИН А НЕ ГАЗ
аз не го послушах
и отидох и си сложих газово
1-во излизам на магистралата и не мога да вдигна над 150 почва да придърпва
ходих при газаджийте казаха
че е от изпарителя
сложиха по-голям
пак същото нещо,най-накрая сложиха най-големия не му знам параметрите но при него беше ок
убеждаваха ме че това газово щади бенз. помпата
преди 3м я смених-изгоря,не знам какво пази ама си я смених с чисто нова
след това още като бях с газовото се оказа че и клапаните ми не работят като хората
махнах го това нещо и нямам намерение да слагам друго такова не само на тая кола,но и на всяка друга която си взема
сега обмислям да си направя основен ремонт на двигателя
тъй като мога да взема частите евтино а пък и моя майстор-който ми е авер няма да ми вземе кой знае колко пари за ремонт
и трябва да ви кажа че след като махнах газовото колата върви много по-добре на бензин отколкото вървеше на бензин,но с газовото
не знам защо е така,можеби и аз си го внушавам и аз не знам вече
аз лично си го обяснявам че с газ оригиналния комп. не работи а работи тоя на газта
ЗАТОВА ОТ МЕН НИКОГА ГАЗ
но вески си решава:)
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
JBS написа:....и отидох и си сложих газово...
Дълбоко се съмнявам че си сложил газов инжекцион, колега....ама знам ли... Аз с моето е36 320 ванос с газов инжекцион вече навъртях 30 000 + км и немам никви ядове...а съм сигурен че двг-то не е на по-малко от 300 000, въпреки че на дисплея пише в момента 226 000...

явно в този форум сте много недоверчиви и много от членовете са дървени философи:)
затова спрях да пиша от 02-03 -2007г
явно не съм сбъркал
извинявайте за безпокйството повече няма да ви досаждам
как може да ми кажеш че не съм си сложил газов нжекцион и и измислям
и за какво да го правя????да се намирам на приказка във форума
аз влизам тук да чета уж хубави и полени теми
и да кажа какъв е моя опит
а пък вие някви философи ме базикате
1-во нямам майстори
2-ро платил съм за газов инж.,пък те ми сложили обикновенно
3-то и то най-много ме обиди че ви лъжа че съм си сложил газ.инж и вие ми казахте че аз съм се объркал
затова спрях да пиша от 02-03 -2007г
явно не съм сбъркал
извинявайте за безпокйството повече няма да ви досаждам
как може да ми кажеш че не съм си сложил газов нжекцион и и измислям
и за какво да го правя????да се намирам на приказка във форума
аз влизам тук да чета уж хубави и полени теми
и да кажа какъв е моя опит
а пък вие някви философи ме базикате
1-во нямам майстори
2-ро платил съм за газов инж.,пък те ми сложили обикновенно
3-то и то най-много ме обиди че ви лъжа че съм си сложил газ.инж и вие ми казахте че аз съм се объркал