Разглобяване на задните барабани ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Разглобяване на задните барабани ?
С 316 съм, а отзад барабаните ми са яко ръждиви. Тъй като съм решил да я постегна откъм външен вид (да чукам на дърво, само това е), искам да сваля капаците на барабаните, да ги излъскам и боядисам. Същото и с челюстите отпред.
Някой има ли идея как се свалят или поне линк към чертеж, опътване или нещо, което да ми помогне ? Благодаря предварително.
Някой има ли идея как се свалят или поне линк към чертеж, опътване или нещо, което да ми помогне ? Благодаря предварително.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
Благодаря пак, щом е толкова лесно. А отпред челюстите също ли се свалят толкова елементарно ?
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
jekichan написа:Не ти трябва чертеж има едно шестограмно болче отвиваш и готово.Само дето ще трябва да почукнеш с нещо върху тях за да освободи щом казваш че са раждясали.Успех!

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
GVT написа:Не баце,никакво чукане.Отвиваш болчето,качваш се в колата даваш на първа газ и натискаш реско спирачката.Барабана превърта и си готов за работа.
А нали се сещаш,че ако не е на подемник и даде газ на първа ще пита после как да си вдигне колата от хасфалта...недей дава грешни акъли...да го почукне леко и ще си падне..при мен падна супер лесно на Мъ-четирската
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Точно заради ей такива индивиди недей дава такива акъли,че някой ще я дигне на крика чел недочел по форума ще вкара първа с газ и после ще пуска тема помощ надрах си праговете 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Като не знаете как става с 1 скорост, па елате да ви покажа, но първо отвийте крепящия болт на барабана, но внимателно да не го превъртите
.

Аз се видях в голямо приключение, като правих тая интервенця. Предишния собственик явно не е знаел, че накладките отзад се сменят и така грубо се бяха вкопали в барабана, че едва ги извадих. Яко чукане и щанга .... Съгласен съм с колегата GVT но трябва да се внимава ако колата има шпер няма ли да стане гаф.
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
то4но така както каза колегата ка4ваш се и 1ва гас с спира4ката няма проблем освен ако не е шпер тогава и 2-та барабана ще паднат
няма се плашиш даваи да не забравиш само някое болтченце да развиеш

Няма шпер, а и смятам да вдигна цялата задница с 2 крика. Батко ви може, да не е чел, но мисли
А как се свалят челюстите на дисковите спирачки, защото не ме кефи да ги боядисвам на място. И сигурно ще трябва да се обезвъздушават спирачките после, което моля някой да обясни накратко 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Говоря за челюстите на предните спирачки, които са дискови !!!!!!! Прилагам и снимки, за да няма недочели

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Предните са много по-лесни за сваляне.Има два болта от задна страна-развиваш ги и цилият супорт с накладките излиза.Аз не разкачам мъркучи и съответно и не обезвъздушавам после.Вадя супорта от диска,преобразовател на ръжда,изчаквам го да изсъхне и пръскам внимателно на място,като завивам главината с нещо да не я цапам. 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2