Газ за BMW

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 06 Окт 2008, 11:28

снимката наистина не е на ГИ

изпарителя мисля че ми е ловато , както и всички джажи .
иначе Fobos е по ефтин защото не се плаща лиценз за софтуера на италянците.
По другите въпроси немога да дам мнение защото не съм компетентен , единствено мога да кажа мойте наблюдения в заключение :

+ никакви проблеми с Fobos даже надмина очакваниятаа ми с приятния и гъвкъв софтуер на Българаски за PC.
+ разхода е същия като на бензин
+ цената е доста по ниска от другите поносими ГС
+ 1 кола на бензин/дизел забърсява околната среда колкото ~ 200 коли на газ

- наистина газта изисква допълнително време и пари ( почесто сменяване или миене на въздушния фълтър, продухване на филтърчетата на клапана за газта преди изпарителя и т.н.) но това е 1-2 годишно за 30 мин.
- да, изисква първоначална голяма инвестиция и заема място в багажника (поносимо за мен защото сио зех малка резервна гума)
- зимата превключва чак след 5 мин
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 06 Окт 2008, 11:39

tin написа:+ 1 кола на бензин/дизел забърсява околната среда колкото ~ 200 коли на газ...

Крайно време е и за това да се замислим особено тия дизели дето зад тях става димна завеса...

tin написа:- зимата превключва чак след 5 мин

Това също може да се преодолее ако е чак толкова голям проблем като палиш в авариен режим(т.е. на газ) но преди това си нагрял хубаво изпарителя с един чайник с гореща вода и след това 1-2 мин го обливаш докато загрее колата, но айде да не сме толкова диви селяци това вярно е малко прекалено :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от boy80 » 07 Окт 2008, 9:26

В тая смотана държава газта и метана си е решение за по евтино возене.То всеки знае че на бензин си е най-добре,но по някога обстоятелствата ни принуждават,примерно моита кола дойде на метан,честно казано незнаех и сега какво да не я ли карам на метан.....
защото е BMW :lol: Няма начин,въпреки че от 10 год имам книжка и друга марка кола не съм карал и все пак са си стари кокали и аз дали ще я карам още една година на метан или още 2 на бензин дреме ми,а яките противници на газта явно са решили да си ги карат завинаги те колици и си ги пазат 2 кръгчета пред блока и хайде да паркираме и след това не им се чупели,еми много ясно моита кола да се чупи по често като я карам 2 пъти повече от колегите дето са на бензин.
Това е моето мнение!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Ci
Мечтае да кара: MiG 29

Мнение от BManoWar » 09 Окт 2008, 14:10

И двете ми баварки са с ГИ,проблеми НЯМА,всичко останало е гордост... Ако някой иска да пьтува повече LPG си е решение,който иска да се сьстезава бензин бол!!! Аз карам 50/50 газ/бензин,нали знаем ко е важно-пу..то да е влажно и НО ПРОБЛЕМО,ама кат ходя на морето с 100кинта гас си изкарвам почивката,а бенза близо 200 отива,вдига разхода в джоба и ти сваля самочувствието... Та всеки да си кара на квото му е гот,който се притеснява да не изгори да си купи огнеупорен костюм или плажно масло най-малко,ама с голям фактор или по добре да си седи у тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 09 Окт 2008, 18:21

tin написа:

+ 1 кола на бензин/дизел забърсява околната среда колкото ~ 200 коли на газ...

Крайно време е и за това да се замислим особено тия дизели дето зад тях става димна завеса...

Ако толкова сте се замислили за екологията най-добре да затворим Кремиковци защото за 1 час работа се равнява на 1 месец замрасяване от колите.

ама кат ходя на морето с 100кинта гас си изкарвам почивката,а бенза близо 200 отива,вдига разхода в джоба и ти сваля самочувствието...

За извън градско до морето ми даде 6-100км. за разлика от 24лв. незнам как ти сваля самочуствието. Икономията идва градско не извънградско..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 09 Окт 2008, 20:43

ditko1 написа:За извън градско до морето ми даде 6-100км. за разлика от 24лв. незнам как ти сваля самочуствието. Икономията идва градско не извънградско..

ааа на мен 7/100 ама ГАЗ ;)

П.С. Ти предполагам си сипал Carrera 100 за да ти го даде тоя разход, тоест от скъпия бензин ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Ci
Мечтае да кара: MiG 29

Мнение от BManoWar » 09 Окт 2008, 21:57

За извън градско до морето ми даде 6-100км. за разлика от 24лв. незнам как ти сваля самочуствието. Икономията идва градско не извънградско..

И аз се чудя с кво си карал и КАК за тоя разход,то и 316ката не ми го дава,кво остава за 318ти... Ако имаш газ ше знаеш,че винаги палиш на бензин,а в града смяташ ли колко старта имаш,че и студени,за икономия на дьлго бензин почти не хаби,а газта е разход 1:1 с другия,аз сьм доволен,за другите незнам,ако не виждаш сметка просто не слагай газ,колега!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 09 Окт 2008, 22:22

Относно поскъпването на газта е няма да е скоро, явно някои тук не влагат капка мисъл в това което слушат и гледат по новините. Поскъпва природния газ което ще рече, че не поскъпва пропан-бутана, а метана, но не този който се сипва на метан станциите, а съвсем различен с различни химични съединения, който се ползва само за бита. Така, че единствените засегнати са тези който изполват за отопления вече изградената газификационна система за бита.

я това някой да ми го разясни че така и не ми стана ясно .
та.. значи метана поскъпна от 1.13 миналата година , стана 1.36 - 1.39 сега поскъпна с 15% май - и е 1.51 лв за кг.
принципа на който се изграждат метан станциите е да са близо или над голям газопровод от трасето. (така съм чувал , и май е вярно доколкото гледам). а не както пропан-бутан-станциите, за които е достатъчно да цопнеш където искаш една цистерна , и готово.

та.. с какво се различава метана от природната газ за битова употреба ? не е ли едно и също ?
т.е. съвсем сериозно питам има ли принципна разлика в продукта,
и другия аспект - каква е разликата спрямо договорите и другите неща, т.е. това което сега се дискутира като поскъпване .
метана по други международни договори ли е ? или през други фирми ?
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 09 Окт 2008, 22:27

Перник специално не е газифициран, но има метан станций което логично води до факта, че не е необходимо да е върху газопровод. А относно метана за бита и този за автомобилите, попитах приятел който ги разбира тези неща и така ми каза, че единия бил с различни химични съединения.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 09 Окт 2008, 22:34

Перник специално не е газифициран, но има метан станций което логично води до факта, че не е необходимо да е върху газопровод.

хм. не мисля че е вярно това.
в русе много отдавна минава газопровод , и се знае мн отдавна, но примерно преди 15 години газифицираха разград, докато в русе НЯМАХМЕ .И чак сега се разшири покритието и прокарването.
така че не търси логика в тези неща :)

а метан-станциите съм 99% убеден че трябва да са до газопровод (от това което съм чел, а и за русе знам как минава газопровода, и двете метанстанции са наистина по това трасе,или разни разклонения казано най общо)
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 09 Окт 2008, 22:42

Ами немога да коментирам повече за разположението, просто няма газификация в Перник, но метан станций има.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 09 Окт 2008, 23:22

да де. само обесних че няма противоречие в това - да имаш метан-станции (и газопровод) , но да нямаш градска газификация. затова дадох примера с русе.

ще се радвам и други да си кажат мнението за политиката при метана.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 10 Окт 2008, 0:32

Нека всички истински ентусиасти на марката да се организираме и да подпишем петиция за ЗАБРАНА за монтаж на газ/метан-ова уредба на автомобили на легендарната марка - BMW! Това е все едно да се разреши на някой левак да рисува върху творби на Пикасо - светотатство.

Да видиш BMW пред теб и да померишеш отвратния "аромат" на газовата уредба - това може да ми развали деня :evil:
///M Club Member

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: ре

Мнение от BiTurbo » 10 Окт 2008, 1:07

Znajko написа:Нека всички истински ентусиасти на марката да се организираме и да подпишем петиция за ЗАБРАНА за монтаж на газ/метан-ова уредба на автомобили на легендарната марка - BMW! Това е все едно да се разреши на някой левак да рисува върху творби на Пикасо - светотатство.

Да видиш BMW пред теб и да померишеш отвратния "аромат" на газовата уредба - това може да ми развали деня :evil:

ма ти сериозно ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от Znajko » 10 Окт 2008, 1:08

BiTurbo написа:
Znajko написа:Нека всички истински ентусиасти на марката да се организираме и да подпишем петиция за ЗАБРАНА за монтаж на газ/метан-ова уредба на автомобили на легендарната марка - BMW! Това е все едно да се разреши на някой левак да рисува върху творби на Пикасо - светотатство.

ма ти сериозно ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ДА, сериозно, а ти?
///M Club Member

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36