Размер на гумите
Модератор: Технически модератори
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз след 2 зими с тези гуми
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... er+Carving , сега ги продадох и си взимам пак такива и пак нови и чакам да ми дойде снега
Гуми за Скандинавията и Русия, с възможност за шипове ,направо като се сетя какво се случва почти всяка вечер зимата като има сняг лелееее
Гиславед спряха от производство култовия модел НордФрост3 и Пирели купиха праватаот тях за тази гума ,добавиха още някои дребни ,но важни подробности и така
Ей тука една сравнителна таблица
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... ype=W&VT=C , която май черпи инфо от хорското мнение и незнам колко е достоверна ,но гумите са абсолютни копачки , сняг,лед
всичко на пастет
Едва ли не съм се хванал на бас с комшиите ми ,че по естакадата сутрин зимата когато има сняг и като цяло в квартала ще си движа без особенни зорове а те не ми вярват и всички си търсят 4 по 4 джипки да си купуват
ще им разбия фантазиите ,леле как ще ги минавам по завоите настрани с вратитеееее
Георги Пенчев

Гуми за Скандинавията и Русия, с възможност за шипове ,направо като се сетя какво се случва почти всяка вечер зимата като има сняг лелееее

Ей тука една сравнителна таблица

Георги Пенчев
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
bmwfena написа:а защо ли рали пилотите карат с писалки на снега-някой обърнал ли е внимание![]()
![]()
Що се занимаваш още?

Да си карат с баниците

Чакаите ся тая тема че я осрахме осрахме я ма що секи гледа да
подпали от някоя страна. Никои не е казал че зимата требе се
кара с 315ки пък лятото с квот доиде. Просто колегата каза че
зимните се държат по добре от летните през лятото и се опитахме да
го убедим в обратното ......... за жалост не успяхме. С тва ми се струва че
спора приключи, няма смисъл ся да продължаваме дебели зимни срещу
тънки зимни.
И примера с веерцетата е меко казано смешен
тънки зимни.

- tdk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520 туринг 96
--
и аз да споделя. комбито си го карам зимата с 225-55-16 pirelli 240 snowsport. по простата причина че са почти нови и нне ми се купуват други. както каза колегата пенчев пирелите сега са доста дабри гуми. не съм спирал колата цяла зима без никакви инцеденти. вярно знам на какво съм се качил и внимавам. предната зима доста коли с предно се бяха обърнали . така че като се внимава не е проблем колеги. тези гуми ви ги препоръчвам. много са добри
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
за тебе може да е смешен-аз от години се занимавам с гуми и мисля че поне малко съм запознат с тях-и гледам при смяна на гуми от летни на зимни кой как излиза от гаража защото е имало моменти че с нови зимни не може да преодолее едно двуметрово възвишение за да излезе на главния път та се налага да го побутвамеpesho написа:Чакаите ся тая тема че я осрахме осрахме я ма що секи гледа да
тънки зимни.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
AceMF написа:И аз на Dunlop SP WS 3D съм се спрял, ама защо толкова голяма разлика в цените трябва да има между размерите:
195/65R15 91Т - 153 лв.
205/65R15 94Н - 253 лв.
225/55R16 99Н - 353 лв.
да бе верно що цената дето аз я получих е 198 лв за 205-те

едит:
фене, първо тука за гоолемината маи се разбрахме, ама широчината остана проблемна, лично за мене 215-та е предела за зимна гума за е34, най-много 205-та, всякакви други размери са безсмислени, погледнато и от двете страни защотот не винаги зимата ще караш в дълбок сняг и ще ти се налага да караш по почистен път и да вдигаш по-висики скорсти с който с по-шириките гуми ще е по-стабилна и т.н.

номера е да се избере компромисния вариант

колкото до колите във ВРЦ, не може и да става дума за сравнение с тях, защото там е съвсем друго всичко, там се кара предимно в дълбок сняг

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
VesoPesa написа: да бе верно що цената дето аз я получих е 198 лв за 205-те
Важно е да се чувстваш, че си винаги на далавера.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
AceMF написа:VesoPesa написа: да бе верно що цената дето аз я получих е 198 лв за 205-те
Важно е да се чувстваш, че си винаги на далавера.
еми така да с спестените пари си слагам и на резервната гума

а иначе разликата идва от тия цифрички и буквички отзад това за тегловия и скоростния индекс на гумата

91<94 съответно 94 са по-усилени и съответно за това и разлиакта е такава

а относно буквичките Т и Н, Т=190км/ч макс, Н=210км/ч макс

- AceMF
- младши ентусиаст
-
Можеше да споделиш откъде си я получил по-добрата цена, за да помогнеш на колегите примерно, вместо да обясняваш снизходително за цифричките и буквичките, спрямо които, въпреки че съм чувал какво означават, пак ми се вижда голяма разликата в цените. Просто 195/65/15 е масовият размер зимни гуми, имат в наличност сума ти бройки на много по-конкурентни цени, 205/65/15 явно е само за претенциозните
Аа, да не забравяме - освен че ще сложиш за същите пари и на резервната гума, другият плюс е, че ще можеш да разправяш как си надцакал всички, като си ги намерил по-евтино чрез пускането на едни мноу лоши връзки, т'ва си е направо празник

Аа, да не забравяме - освен че ще сложиш за същите пари и на резервната гума, другият плюс е, че ще можеш да разправяш как си надцакал всички, като си ги намерил по-евтино чрез пускането на едни мноу лоши връзки, т'ва си е направо празник

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
аз пуснах тема в масови покупки, ам веднага ме нападнаха че тва е нищо разлика
а относно официалните цени kamortyres.bg(com) е официалния вносител на дънлоп, првери там какви са разликите в цените и си прецени дали е изкуствено надута цената от търговците

а относно официалните цени kamortyres.bg(com) е официалния вносител на дънлоп, првери там какви са разликите в цените и си прецени дали е изкуствено надута цената от търговците

- AceMF
- младши ентусиаст
-
Е, my bad тогава
Сега погледнах тази тема, офертата ти е била добра, независимо колко е намалението, понеже в момента в страната явно няма налични от този размер, за който процентите може и да изглеждат малко на някого, но се явяват 120лв. за комплект. Аз си ги поръчах още миналата седмица от Камор, въпреки че знам, че надуват излишно цените и въпреки че са с поръчка, а М3 имат бол, при положение, че разликата в показателите на двете е минимална. Ама гъзарията викат се плаща.
Иначе, ако някой е мераклия на 3D, но 195/65/15 - има ги в наличност на гореспоменатата цена 153лв. А от автогуми.бг вероятно и на по-малко пари може да се докарат.

Сега погледнах тази тема, офертата ти е била добра, независимо колко е намалението, понеже в момента в страната явно няма налични от този размер, за който процентите може и да изглеждат малко на някого, но се явяват 120лв. за комплект. Аз си ги поръчах още миналата седмица от Камор, въпреки че знам, че надуват излишно цените и въпреки че са с поръчка, а М3 имат бол, при положение, че разликата в показателите на двете е минимална. Ама гъзарията викат се плаща.
Иначе, ако някой е мераклия на 3D, но 195/65/15 - има ги в наличност на гореспоменатата цена 153лв. А от автогуми.бг вероятно и на по-малко пари може да се докарат.
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5