ОТ КАДЕ СЕ ВАДИ РАДИАТОРА НА ПАРНОТО 1.6и компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- deni & rado
- Потребител
-
ОТ КАДЕ СЕ ВАДИ РАДИАТОРА НА ПАРНОТО 1.6и компакт
Здравейте . Значи парно нямам духа си студено по-точно на място струята е леко топла , а когато тръгна става студено. Почнах да чета темите свързани с това и като минах през всички мнения като се почне от ел.клапан(работи даже включих входния маркуч директно в радиатора, но няма и няма), после филтрите , термостата ми отваря нормално само водната помпа не съм гледал , но колата цяло лято не ми е направила проблем с температурата и за това смятам че не е от нея . Остана само радиаторчето да е затлачено , между другото се мъчих него да продухам но ако има и една трабичка да не е запушена, въздуха си минава от там и нищо. И така остава ми да сваля радиатора и да се помача да го изчистя. Ако някой се сеща за нещо друго моля да го сподели.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ми сваля се таблото,после се сваля прасето с парното и като го разглобиш него ще видиш къде е радяторчето
Ако колата ти е без климатик имам парно работещо

Ако колата ти е без климатик имам парно работещо

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
IPI78 написа:Пич продухай го с вода под налягане!
И аз съм на мнение да се разглобява таблото само в краен случай голям к*р е.. не питай от де знам

поинтересувай се дали ще навреди кислол(дето мият кенефите) за промивка, ако не му вреди знаеш какво да правиш

Послушай колегите голям зор е да свалиш този радиатор , в сервизите ги продухват с голяма струя , таблото е за краен случай ,запуши изходния маркуч напълни радиатора с вода и някакви препарати и го остави да се изкисне малко и тогава с маркуча
, промии цялата система . щотот после цялата гняс от големия радиатор ще иде пак в радиатора на парното .

- deni & rado
- Потребител
-
Да този номер с промиването ще пробвам . Не се сетих за това и с някакави препарати . Пробвам и пиша какво е станало

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Колега не искам да те обезкуражавам,но това с чистенето е почти безсмислено
!!Чистил съм 2 радиатора на парно не от БМВ (от Форд) ,бяха свалени и резултата е плачевен.Пробвал съм със сода бикарбонат и оцет(получава се нещо като бомба
),пробвал съм с препарата "Пур" с оцетна киселина и още други химий.Накиснат,после под налягане с водоструй и ефекта е минимален и временен.Гадостите изтичат и теква бистра вода,но ако се е образувал котлен камък ЗАБРАВИ!!!
Съжалявам ,че ти го казвам ,но ако не се получи достатъчно добър ефект от чистенето,по-добре го смени защото до няколко седмици(дори и клизма
да си направил на цялата система) топлата струя намалява
.Успех все пак и дано се изчисти!!

Съжалявам ,че ти го казвам ,но ако не се получи достатъчно добър ефект от чистенето,по-добре го смени защото до няколко седмици(дори и клизма

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Да ползвам и аз темата и да питам за ИС 1,8 пак ли се сваля таблото за да се извади радиаторчето ??? че цялата сме е разглобили но досега не смеем да свалим таблото ????
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
bmwmaniq написа:Да ползвам и аз темата и да питам за ИС 1,8 пак ли се сваля таблото за да се извади радиаторчето ??? че цялата сме е разглобили но досега не смеем да свалим таблото ????
да... всичко се сваля табло барчета подлакътници онея желязните тръби, климатика се разкача (ако има)

- deni & rado
- Потребител
-
Колеги, пробвах номера с промиването, но ефект НЯМА
. Въпрос-има ли клапан в таблото , който да пренасочва възд. струя да минава или не минава през питата на радиатора? Питам , защото ми се струва че в зоната на радиатора таблото е топло , само там. И ако има дали не е заседнала въпросната клапа. ПС:когато промивах с вода според мен си е добре-бистра,изобщо никакви мрасотии.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Тя клапата е механична на компакта
Виж дали като въртиш врътката за топло студено дали се движи шилото и дали мести лоста на клапата.
Има един елемент който затопорява кожуха на жилото ,той ако се е откачил клапата не се мести при въртене на врътката

Виж дали като въртиш врътката за топло студено дали се движи шилото и дали мести лоста на клапата.
Има един елемент който затопорява кожуха на жилото ,той ако се е откачил клапата не се мести при въртене на врътката

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3