проблем с оборотите на празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с оборотите на празен ход
моля за малко помощ или компетентно мнение ..... след като загрее колата започва да си мени оборотите 500-1500 об. и то само когато е на място , ако е по инерция си държи нормалните 1000-1100 об. или пък като е студена също няма проблеми. и това нещо не го прави всеки път ами когато си поиска
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: проблем с оборотите на празен ход
lupo13 написа:моля за малко помощ или компетентно мнение ..... след като загрее колата започва да си мени оборотите 500-1500 об. и то само когато е на място , ако е по инерция си държи нормалните 1000-1100 об. или пък като е студена също няма проблеми. и това нещо не го прави всеки път ами когато си поиска
Мойта пък като е студена ги мени и след това се оправя!
то може да е доста неща , като за начало иди да изчистят грешките ако има такива , моята го правеше когато си поиска , даже имаше случаи когато натискам газ-та и спирачката с един крак за да не изгасне , изчистиха ми грешката и се оправи сега оборотите са стабилни и нямам проблем , това е наи лесното което можеш да направиш преди да се хвърлиш във филма с частите .
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
lupo13 написа:DirtySouth написа:Ами те нормалните колега хич не са 1100 ами 700 !
когато е по инерция са нормални колега за всяка кола . това го прави компютъра с цел да не ти изгасне колата по време на движение по инерция. да ненормални са ако е на място, но проблема е в друго.
това наистина ли е така ? защото и аз съм забелязал, че като я пусна по инерция си държи точно 1000 оборота.....постепенно в момента в който спра стрлката веднага застава под 1000-та там на 850 мисля че е(тоест на колкото трябва да е на празен ход)
П.С. Това и на газ и на бензин ми го прави, явно и ГИ-то е настроено по този начин

- BManoWar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Ci
- Мечтае да кара: MiG 29
Здравейте колеги,проблемите са ни общи,решенията маи и те... Може да има много причини и някой от тях са: свещи(стари или фалшиви нови,гумичките на свещите,ако не са сменяни омасляват),клапана на маслените пари(може да е прецакан),датчика на вала(може да има прегоряли кабели) и едно от наи-вайните места-може да имате проблем с дебитомера,ако имате газова,ламбда сонда(ако го показва като грешка компа.Не ми се ще да споменавам и бензиновата помпа,ама...моя проблем е от там,350 кинта и мьрка като котенце...
Проблема мойе да е от друго,но тези са по-вайните ерогенни зони на бимата и е добре да се погалят пьрво те 

еми ламбда сондата е нова ..... няма 1 000 км. а за омасляването на свещите от гумичките дали може да е от там ....... че мойте дупки за свещите са пълни с масло и като се замисля проблемите започнаха горе долу по времето когато открих че от там ми тече масло. ако е от това че съм много доволен че утре ще престанат да играят оборотите понеже съм си записъл час да ги сменят.
- BManoWar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Ci
- Мечтае да кара: MiG 29
Ако е така,братле,един сьвет-право в сервиза,ще преебеш колата ако я покараш така,евтини мотори няма! Гуми4ките са кьм 50 кинта с гарнитурата на капака на клапаните и малко за работа,иначе разходите ти ще са 4тири цифрени.. 

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2