Една банална тема за бездействието на КАТ...
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
Една банална тема за бездействието на КАТ...
Здравейте,
толкова съм бесен (и аз незнам защо), че незнам от къде да започна...
Всеки ден на път за работата минавам през Парламента, Орлов мост и от там по Цариградско шосе. Много често ставам свидетел на нарушения, извършвани от водач на правителствено БМВ 320 с РегNo СА6260МА.
Стоя си на първа позиция пред катаджията на Опашката на коня и чакам сигнал за да направя ляв завой в посока Университета. В огледалото го виждам този тъпак, как заобикаля всички коли в насрещното и застава НАЙ-НАГЛО пред полицая, в средата на кръстовището и си включва мигача за наляво
. Не се сдържах и го снимах (не се вижда много хубаво къде точно е застанал, но предполагам всички можете да си представите за каква наглост говориме). Както и да е, реголировчикът подава сигнал за ляв завой и си завиваме нормално (малко псувах в този м омент, но това е друга тема). След като преминахме сфетофара на Софийски университет (посока Орлов Мост), този нещастник видя задръстването и отново НАЙ-НАГЛО изпревари всички автомобили в насрещното движение и се цопна най-отпред на сфетофара (жалко, че вече си бях прибрал телефона).
Питам аз, къде е полицията в този случай
През сутрин минават линейки по този маршрут и досега не съм виждал (или поне не се сещам) за случай - линейката да мине в насрещното движение по отсечката Университета - Орлов Мост, но този шофьор явно има основателна причина да го прави
затъмнени стъкла, син буркан, който дори не беше включен и служебна карта МВР предполагам...
Къде са камерите, от които гледаме клипчетата с катастрофите из сфийските улици
Ще ви кажа къде са - чакат някой обикновен гражданин да настъпи стоп линията на сфетофара и му пращат призовка за АКТ в КАТ
Куките стоят, виждат ме, че ги снимам докато този наглец извършва 3 нарушения пред очите им и бездействат...
Потърсих в нета телефон за подаване на сигнали за нередности по пътищата
естествено в страницата на КАТ няма такъв телефон (не се учудих)
Има единствено една табела на Цариградско шосе с изписан телефон. Ами ще мина и ще го запиша за да подам сигнал и снимка с часа на нарушението
нека си проверят записите от скапаните камери и да вземат поне веднъж мерки
Сгеа да же ме е яд, че не спрях да го попитам полиця, ако аз мина дали щеше да ме спре
Просто ми се повръща от цялата система, от КАТ, от правителството и от всички управляващи тая скапана Държава
Щели да вкарат в парламента предложения за изменение на ЗДП
Каквото и да правят, нищо няма да се промени за съжаление, защото всички сме свидетели на постоянните нарушения и своеволия по пътищата от патрулки и коли със сини буркани
Докато те не почнат да спазват законите, никой няма да ги спазва.... това е най-лошото
Спирам до тук, защото съм доста афектиран. Много от вас ще напишат
това се случва всеки ден не се нервирай... не е така, ако ние не променим нещо няма кой
Да чакам този полицай, който явно има някакъв филтър за нарушителите ли да оправи нещата 
толкова съм бесен (и аз незнам защо), че незнам от къде да започна...
Всеки ден на път за работата минавам през Парламента, Орлов мост и от там по Цариградско шосе. Много често ставам свидетел на нарушения, извършвани от водач на правителствено БМВ 320 с РегNo СА6260МА.
Стоя си на първа позиция пред катаджията на Опашката на коня и чакам сигнал за да направя ляв завой в посока Университета. В огледалото го виждам този тъпак, как заобикаля всички коли в насрещното и застава НАЙ-НАГЛО пред полицая, в средата на кръстовището и си включва мигача за наляво

Питам аз, къде е полицията в този случай

Къде са камерите, от които гледаме клипчетата с катастрофите из сфийските улици

Потърсих в нета телефон за подаване на сигнали за нередности по пътищата

Сгеа да же ме е яд, че не спрях да го попитам полиця, ако аз мина дали щеше да ме спре

Просто ми се повръща от цялата система, от КАТ, от правителството и от всички управляващи тая скапана Държава

Щели да вкарат в парламента предложения за изменение на ЗДП

Докато те не почнат да спазват законите, никой няма да ги спазва.... това е най-лошото

Спирам до тук, защото съм доста афектиран. Много от вас ще напишат

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна LANA на 09 Окт 2008, 10:29, променена общо 1 път
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега живеем според мен във на скапаната и корумпирана даржава
,и да дадеш оплакване никой няма да обърне внимание-само дето ще си загубиш времето и нервите 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
spens_82 написа:колега живеем според мен във на скапаната и корумпирана даржава,и да дадеш оплакване никой няма да обърне внимание-само дето ще си загубиш времето и нервите
пък и може самия той да види, че се оплакват от него

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Колега тез май са картонени фигури на милиционери!
Ебаси и държавата ! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- LANA
- младши ентусиаст
-
пък и може самия той да види, че се оплакват от него
ако съм те разбрал правилно, не твърдя, че съм изряден и перфектен шофьор (все пак съм от клуба и зная, че задното е палаво

Всеки прави дребни нарушения - от настъпване на маркировката до минаване на "жълто", но за всяко нарушение съм си получавал АКТ!
А този богопомазания, дето системата и картата в джоба му го пазят винаги ще остане ненаказан!
Ей това ме вбесява

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
LANA написа:пък и може самия той да види, че се оплакват от него
ако съм те разбрал правилно, не твърдя, че съм изряден и перфектен шофьор (все пак съм от клуба и зная, че задното е палаво)!
Всеки прави дребни нарушения - от настъпване на маркировката до минаване на "жълто", но за всяко нарушение съм си получавал АКТ!
А този богопомазания, дето системата и картата в джоба му го пазят винаги ще остане ненаказан!
Ей това ме вбесява
Не бе колега не ме разбра... Исках да кажа че може би това оплакване което ще пуснеш за него ще го получи самия той, ще се изсмее и ще го засили към коша.. Системата ни е такава.. затова вземам един Мускал от тези дето ги правиха от каски и без да ме е яд за книжката ми ей такива дето ми секат пътя или ми излизат като шумахер от бокса.. Боли ме после че ми е ударил мускала.. Ама поне ше се научи после 5 пъти да се огледа преди да излезе или да размине неправилно..
А пък за паловото си знаем..

Re: Една банална тема за бездействието на КАТ...
LANA написа: правителствено БМВ 320 с РегNo СА6260МА.
Ами няма какво да се очудваш. Постави се ти на негово място-в правителственото БМВ. Ще чакаш ли с часове в задръстванията? Естествено, че не е правилно да влиза в насрещното и т.н., но няма кой да го спре. Дори и да сигнализираш, незнам дали ще има ефект.
- LANA
- младши ентусиаст
-
добре нека така да задам въпроса си:
Какво да направя в случая?
- да остана безучастен към случващото се около мен...
- да се опитам да направя нещо, каквото и да е (поне няма да съм безучастен)...
Утре, когато тоя тъпанар кара в насрещното може да срещне както моята жена, така и на някой от вас. Как ще реагира, когато види някой в насрещното
- Един бог знае. Надявам се просто да го заобиколи, но бих се зарадвал, ако просто спре незнаейки какво да направи
Но нали все някой ще го пусне пак в неговата лента и всичко по старому...
Вярно, че си късам нервите за глупости, но пак ви казвам, ако стоим безучастни към всичко случващо се около нас нищо, никога няма да се промени.
Преди около година (на 20 този месец ще стане година) ми написаха АКТ, защото си почупих колата в една дупка. Пуснах тема за да питам как да обжалвам НП на КАТ. Знаеш ли какво стана тогава? Поне 90% от хората, който написаха нещо в темата беше "абе не се занимавай, само нерви и време...". Все пак с помощтта на един колега от останалите 10% писали в темата, скалъпихме една жалба и още си чакам решението, но не съм се предал! И за напред ще си търся правата.
Съветвам ви и вие да го правите, не се изисква, чак толкова много време и нерви, просто се изисква ПОСТОЯНСТВО
Поздрави,
Страхо
Какво да направя в случая?
- да остана безучастен към случващото се около мен...
- да се опитам да направя нещо, каквото и да е (поне няма да съм безучастен)...
Утре, когато тоя тъпанар кара в насрещното може да срещне както моята жена, така и на някой от вас. Как ще реагира, когато види някой в насрещното

Вярно, че си късам нервите за глупости, но пак ви казвам, ако стоим безучастни към всичко случващо се около нас нищо, никога няма да се промени.
Преди около година (на 20 този месец ще стане година) ми написаха АКТ, защото си почупих колата в една дупка. Пуснах тема за да питам как да обжалвам НП на КАТ. Знаеш ли какво стана тогава? Поне 90% от хората, който написаха нещо в темата беше "абе не се занимавай, само нерви и време...". Все пак с помощтта на един колега от останалите 10% писали в темата, скалъпихме една жалба и още си чакам решението, но не съм се предал! И за напред ще си търся правата.

Поздрави,
Страхо
Аз също съм съгласен, че трябва да си търсиш правата. В интерес на истината и аз съм го правил, обжалвах акт за превишена скорост и по същия начин много хора ми казваха абе не се занимавай, обаче в последстие акта отпадна, иначе 2 месеца щях да съм без книжка. Така че определено има смисъл, а да стоиш безучастно е най-тъпото нещо. Обаче точно в твоя случай незнам дали ще имаш успех ако евентуално тръгнеш да сигнализираш в КАТ и да им покажеш снимката, която си направил. Интересно ми е как щяха да реагират полицаите ако на място беше слязъл и беше поискал да спрат бмв-то
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
mangini написа:Аз също съм съгласен, че трябва да си търсиш правата. В интерес на истината и аз съм го правил, обжалвах акт за превишена скорост и по същия начин много хора ми казваха абе не се занимавай, обаче в последстие акта отпадна, иначе 2 месеца щях да съм без книжка. Така че определено има смисъл, а да стоиш безучастно е най-тъпото нещо. Обаче точно в твоя случай незнам дали ще имаш успех ако евентуално тръгнеш да сигнализираш в КАТ и да им покажеш снимката, която си направил. Интересно ми е как щяха да реагират полицаите ако на място беше слязъл и беше поискал да спрат бмв-то
И аз съм осъждал системата.. но има разлика от това да осъдиш нея или някой малоумник като тоя дет се мисли за Господ.. Такива винаги ще си има.. Утре той ще блъсне някой и жалкото е че не само ще опропасти своя живот но дано и не на накой друг..
- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
На мен ми пратиха призовка за преминаване на стоп линия с около 50 см. Резултата беше 20лв и 3 точки!!! Просто нямам коментар как такива шофьори като този индивид все още шофират. Мамка им 

(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ш'ти кажа веднага що куката го подминава... щото го знае кой е и ако го спре ония ще му се изхили яко в лицето и ще го пита - ти що ме спря, БЕ?!?!?! И все пак ако полицая реши да му напише акт знаеш ли какво ще стане - лошо за полицая... и аз на негово място няма да си паля под гъза заради някъв тъпанар... щото като му напишеш, после идва прекия ти шеф и ти иска обяснение за това.. да не говорим, че може и да не ти стигне времето да напишеш акта, щото тоя педал веднага дига телефона и се обажда "където трябва", че "един от вашите дришльовци ми пише акт...".... и ти го духаш яко... пък ти ходи му обяснявай, че си стриктен и за теб няма 6-5.. като те накажат 2-3 пъти ще си научиш "урока" или ще напуснеш... ма тоя че ще продължи да си кара така си е факт...
- LANA
- младши ентусиаст
-
Mollov написа
Може и затова да го подминава, обаче според теб до кога ще го подминава? Тъпата реалност е такава това ми е ясно, но все се надявам, че нещата могат да се променят някога, а за да стане това трябва ние
гражданите да променим нещо, дори ако трябва с помощтта на медиите.
Аз съм се зарекъл, че тоя тип ще го снимам и на клипче, и такъв ше му го сложа..., като го пратя и на БТВ и нензма къде... на всякъде ще го разтръбя.... бахти нещастника
Ш'ти кажа веднага що куката го подминава...
Може и затова да го подминава, обаче според теб до кога ще го подминава? Тъпата реалност е такава това ми е ясно, но все се надявам, че нещата могат да се променят някога, а за да стане това трябва ние

Аз съм се зарекъл, че тоя тип ще го снимам и на клипче, и такъв ше му го сложа..., като го пратя и на БТВ и нензма къде... на всякъде ще го разтръбя.... бахти нещастника

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
LANA написа:Може и затова да го подминава, обаче според теб до кога ще го подминава?
До тогава, докато не стане така, че пича ще спре да кара по този начин, щото ще знае, че няма на кой вече да се обажда да го спасява.... те тава'а... а кога ще дойде това време - ей го къде е

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2