Тропане - заден мост

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Апр 2008, 23:40

Тия 20лв труда и материалите ли са? Може да се окаже много смислено, особено за хора с по-галантно отношение към колите от теб :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 25 Апр 2008, 13:07

///peter написа:
kraininski написа::OT: и на един мой познат му тропаше отзад но после се оказа че е от наклонностите му :mhihi:

Ко речи? :evil:

спокойно бе колега аз не към теб аз просто глупости говоря...
иначе по темата аз до колкото знам и отвсякъде съм чувал най добрите рециклирани шарнири ги правят Жизет(непосредствено до окръжна болница) аз карам с такива струват по 20-25 лв на болт и издържат без да се обаждат поне 6-8 месеца....след това може и да почнат съвсем лекичко да се чуват но като цяло се държат около една година...а оригиналните с които карах преди(цена 185 лв за брой)ми караха година и половина....мисля че сметката е повече от ясна

забравих да кажа че говоря за четирите предни носача
рециклирах и биалетките срещу 10лв/бр

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Апр 2008, 14:31

За Жани рейката ли говориш, на окръжна?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Апр 2008, 11:11

Имате ли идея кой е въпросният тампон от който скърца?:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Апр 2008, 12:50

Пешо ,четворката е :idea:
Цена в обикновенните магазини за твойта кола е между 30 и 40 лв за брой ако не се лъжа.Оригинален е към 80.

Там където минава стеблото на амортисьора през тампона/опората има една втулка,която се откъсва и почват гадните шумове ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 08 Окт 2008, 18:25

Да не отварям нова тема ще съживя старата...

Почна да лопа отзад и съм 90% сигурен, че е тампон на амортесьора. Та въпроса е дали нивомата ще се обезвъздуши сам като свалим амортесьора и после го върнем? И другото е като мина през малка неравност не лопа. При по-голяма лопа доста. Дали е тампон? Ако е амортесьора какви са признаците???

Поздрави.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 08 Окт 2008, 18:38

при мен има тропане но е от тампоните на задния мост. Така,че е хубаво и това да се погледне целият мост си шава колкото си иска което със сигурност води и до разваляне на другите неща. Предстои смяна...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 08 Окт 2008, 18:40

Zubcho,и аз бях така като мина през малка неравност не се обажда , а през по голяма се усеща по добре.ходих по всякакви майстори и накрая ми писна разглобих я и установих 4е е от накладките.тръгнали са да се износват и хлопат смених ги от зад и от тогажа няма никакви шумове от никаде.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 08 Окт 2008, 18:42

Pesho_1 написа:Zubcho,и аз бях така като мина през малка неравност не се обажда , а през по голяма се усеща по добре.ходих по всякакви майстори и накрая ми писна разглобих я и установих 4е е от накладките.тръгнали са да се износват и хлопат смених ги от зад и от тогажа няма никакви шумове от никаде.

Шума се чува високо горе, иначе гледахме задния мост и няма толкова големи хлабини от които да хлопа така. А относно тампона за амортесьора предлагат ми Febi. Някакви мнения за тях?

И дали сама ще се обезвъздуши нивоматната система ако я разкачим от амортесьора и после съберем?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 08 Окт 2008, 18:48

ще се обезвъздуши от само се бе си.палиш наливаш и въртиш пълен ляв и пълен десен и ще си поеме само те4ност колкото му е необходимо. :winky:

п.п.Колега виш марку4а на нивомата кум амортисиора да не се е напукал 4е колегата Пенчев имаше някакви главоболия преди време то4но с тях!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 08 Окт 2008, 18:52

Pesho_1 написа:ще се обезвъздуши от само се бе си.палиш наливаш и въртиш пълен ляв и пълен десен и ще си поеме само те4ност колкото му е необходимо. :winky:

п.п.Колега виш марку4а на нивомата кум амортисиора да не се е напукал 4е колегата Пенчев имаше някакви главоболия преди време то4но с тях!!!

Смело ще налазваме с майстора тогава. Остана само да кажете за тези тампони Febi да ли стават?

Потребител
Аватар

Мнение от titi23 » 08 Окт 2008, 21:23

Може де е тампон на магарето,те са два големи и четири малки маи .когато колата е в покои остави на скорост и натисни задната гума напред ако са разбити ще скарца и респективно ще хлопа по силно в времето,а за рециклирането тези на симеоновско са по добри от окръжна .

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Окт 2008, 22:19

Pesho_1 написа:ще се обезвъздуши от само се бе си.палиш наливаш и въртиш пълен ляв и пълен десен и ще си поеме само те4ност колкото му е необходимо. :winky:

Нали се бяха нацепили ,но аз така и не им бях обърнал внимание (само на тях :uups: ) и единия се пръсна на магистралата като бяхме тръгнали за националната сбирка в Сливен миналата пролетта :confused: Тогава писах ,всички колеги които сте с нивомати да ги огледате хубаво и да ги подмените с нови ,че хидравличната помпа през пробива изхвърля всичко и започва да върти на сухо а отделно от това и задницата започва да вози адски твърдо и имах чувството ,че ще скъсам тампон на амортисьор отзад а за нивомат са само БМВ-ски и струват по 90 лв на бройка :confused:

Тогава като се опитахме да го закърпим колкото да стигна до Сливен , наливах течност на ОМВ със спецификация за Ситроен хидро-пневматика и пред очите ми след като погълна всичко системата и се напълни съда задницата се вдигна за няколко секунди и максимум 5 секунди след това сивата лепенка на Хенкел хваната със скобички наред отгоре й за по-здраво не издържа и пак маслото плисна , та сигурно 60-70 лв останаха долу на асвалта :evil:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 08 Окт 2008, 23:03

Zubcho написа:

Смело ще налазваме с майстора тогава. Остана само да кажете за тези тампони Febi да ли стават?

Febi e много добра марка според мен слагай смело :D
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 09 Окт 2008, 8:51

Според мен Феби са тотални боклуци....смених си лагерчетата на макферсоните и зимата се почна едно скърцане :help: Трябваше да си оставя старите, то и без това си бяха читави ама нали всичко да е ново и на......Така, че Феби вече не е вариант за мен :confused:
R6 - Was sonst?

Предишна

Назад към E34