Тропане - заден мост
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
///peter написа:kraininski написа::OT: и на един мой познат му тропаше отзад но после се оказа че е от наклонностите му
Ко речи?
спокойно бе колега аз не към теб аз просто глупости говоря...
иначе по темата аз до колкото знам и отвсякъде съм чувал най добрите рециклирани шарнири ги правят Жизет(непосредствено до окръжна болница) аз карам с такива струват по 20-25 лв на болт и издържат без да се обаждат поне 6-8 месеца....след това може и да почнат съвсем лекичко да се чуват но като цяло се държат около една година...а оригиналните с които карах преди(цена 185 лв за брой)ми караха година и половина....мисля че сметката е повече от ясна
забравих да кажа че говоря за четирите предни носача
рециклирах и биалетките срещу 10лв/бр
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Имате ли идея кой е въпросният тампон от който скърца?:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Пешо ,четворката е
Цена в обикновенните магазини за твойта кола е между 30 и 40 лв за брой ако не се лъжа.Оригинален е към 80.
Там където минава стеблото на амортисьора през тампона/опората има една втулка,която се откъсва и почват гадните шумове ...
Георги Пенчев

Цена в обикновенните магазини за твойта кола е между 30 и 40 лв за брой ако не се лъжа.Оригинален е към 80.
Там където минава стеблото на амортисьора през тампона/опората има една втулка,която се откъсва и почват гадните шумове ...
Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Да не отварям нова тема ще съживя старата...
Почна да лопа отзад и съм 90% сигурен, че е тампон на амортесьора. Та въпроса е дали нивомата ще се обезвъздуши сам като свалим амортесьора и после го върнем? И другото е като мина през малка неравност не лопа. При по-голяма лопа доста. Дали е тампон? Ако е амортесьора какви са признаците???
Поздрави.
Почна да лопа отзад и съм 90% сигурен, че е тампон на амортесьора. Та въпроса е дали нивомата ще се обезвъздуши сам като свалим амортесьора и после го върнем? И другото е като мина през малка неравност не лопа. При по-голяма лопа доста. Дали е тампон? Ако е амортесьора какви са признаците???
Поздрави.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Zubcho,и аз бях така като мина през малка неравност не се обажда , а през по голяма се усеща по добре.ходих по всякакви майстори и накрая ми писна разглобих я и установих 4е е от накладките.тръгнали са да се износват и хлопат смених ги от зад и от тогажа няма никакви шумове от никаде.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Pesho_1 написа:Zubcho,и аз бях така като мина през малка неравност не се обажда , а през по голяма се усеща по добре.ходих по всякакви майстори и накрая ми писна разглобих я и установих 4е е от накладките.тръгнали са да се износват и хлопат смених ги от зад и от тогажа няма никакви шумове от никаде.
Шума се чува високо горе, иначе гледахме задния мост и няма толкова големи хлабини от които да хлопа така. А относно тампона за амортесьора предлагат ми Febi. Някакви мнения за тях?
И дали сама ще се обезвъздуши нивоматната система ако я разкачим от амортесьора и после съберем?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
ще се обезвъздуши от само се бе си.палиш наливаш и въртиш пълен ляв и пълен десен и ще си поеме само те4ност колкото му е необходимо.
п.п.Колега виш марку4а на нивомата кум амортисиора да не се е напукал 4е колегата Пенчев имаше някакви главоболия преди време то4но с тях!!!

п.п.Колега виш марку4а на нивомата кум амортисиора да не се е напукал 4е колегата Пенчев имаше някакви главоболия преди време то4но с тях!!!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Pesho_1 написа:ще се обезвъздуши от само се бе си.палиш наливаш и въртиш пълен ляв и пълен десен и ще си поеме само те4ност колкото му е необходимо.![]()
Смело ще налазваме с майстора тогава. Остана само да кажете за тези тампони Febi да ли стават?
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Pesho_1 написа:ще се обезвъздуши от само се бе си.палиш наливаш и въртиш пълен ляв и пълен десен и ще си поеме само те4ност колкото му е необходимо.![]()
Нали се бяха нацепили ,но аз така и не им бях обърнал внимание (само на тях

Тогава като се опитахме да го закърпим колкото да стигна до Сливен , наливах течност на ОМВ със спецификация за Ситроен хидро-пневматика и пред очите ми след като погълна всичко системата и се напълни съда задницата се вдигна за няколко секунди и максимум 5 секунди след това сивата лепенка на Хенкел хваната със скобички наред отгоре й за по-здраво не издържа и пак маслото плисна , та сигурно 60-70 лв останаха долу на асвалта

Георги Пенчев
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Zubcho написа:Pesho_1 написа:ще се обезвъздуши от само се бе си.палиш наливаш и въртиш пълен ляв и пълен десен и ще си поеме само те4ност колкото му е необходимо.![]()
Смело ще налазваме с майстора тогава. Остана само да кажете за тези тампони Febi да ли стават?
Febi e много добра марка според мен слагай смело

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Според мен Феби са тотални боклуци....смених си лагерчетата на макферсоните и зимата се почна едно скърцане
Трябваше да си оставя старите, то и без това си бяха читави ама нали всичко да е ново и на......Така, че Феби вече не е вариант за мен 

R6 - Was sonst?
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2