Хидравлика, няколко въпроса и база за сравнение?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Хидравлика, няколко въпроса и база за сравнение?

Мнение от thunderl » 08 Окт 2008, 14:21

Колеги, днес като започнах да въртя волана на колата - наляво-надясно на малки интервали (без да е накрая волана) забелязах, че при по-рязко връщане от дясно на ляво се усеща едно чукване някъде отпред и отдолу, което се предава по волана - сякаш има някакъв лек луфт. В другата посока не го усещам и чувам това нещо? Има ли при вас такъв звук така ли "си е" или трябва да се притеснявам за нещо?

(Извинявам се за другия въпрос предварително, но не знам точно какъв е принципа на работа на хидравличната помпа и дали е нормално това)

Другото, което ми направи впечатление, отново при запалена кола на място е, че при това завъртане на волана на ляво на дясно, забелязах леко намаляване на оборотите на двигателя (30-50) об/м предполагам - стрелката се отместваше 1мм надолу максимум. Нормално ли е да имам видима, макар и малка промяна на оборотите при всяко завъртане на волан?

Благодаря предварително на тези, намерили нерви и желание да ме просветлят и да помогнат! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 08 Окт 2008, 14:34

Чукането може да е от хлабина в накрайник или в самата рейка, първото е за предпочитане.
Промяната в оборотите е вследствие от промяната в натоварването на хидр. помпа при въртенето на волана.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d 99"
Мечтае да кара: E60 535d

Re: Хидравлика, няколко въпроса и база за сравнение?

Мнение от ivak » 08 Окт 2008, 19:28

thunderl написа:Колеги, днес като започнах да въртя волана на колата - наляво-надясно на малки интервали (без да е накрая волана) забелязах, че при по-рязко връщане от дясно на ляво се усеща едно чукване някъде отпред и отдолу, което се предава по волана - сякаш има някакъв лек луфт. В другата посока не го усещам и чувам това нещо? Има ли при вас такъв звук така ли "си е" или трябва да се притеснявам за нещо?

(Извинявам се за другия въпрос предварително, но не знам точно какъв е принципа на работа на хидравличната помпа и дали е нормално това)

Другото, което ми направи впечатление, отново при запалена кола на място е, че при това завъртане на волана на ляво на дясно, забелязах леко намаляване на оборотите на двигателя (30-50) об/м предполагам - стрелката се отместваше 1мм надолу максимум. Нормално ли е да имам видима, макар и малка промяна на оборотите при всяко завъртане на волан?

Благодаря предварително на тези, намерили нерви и желание да ме просветлят и да помогнат! :)

И аз тъкмо с това се занимавам.Взех рейка от морга и брада....по зле беше от мойта старата.Както си карам завивам и волана не се връща продължава да си завива.Освен това на моменти все едно че нямаш хидравлика.Много лоша работа.Днес пак в сервиз,пак я смъкнаха взех друга и да видим.Общо взето на късмет е работата щото докато не се сложи не може да се разбере.По 100 лв на смъкване.Много лошо.Успех

Назад към E36