Жените с BMW-та

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Жените с BMW-та

Мнение от LandShark » 25 Яну 2003, 20:50

Тъй като в форума за Е34 в една от темите стана въпрос за млада жена, караща БМВ (и може би е фенка на марката?), ми хрумна тези тема - за жените, който харесват автомобилите, особено баварските и карат такива :). Като че ли са рядкост такива дами :(... 99.9% от БМВ-тата, които виждам обикновено се карат от млади мъже, единствено в 5-ци и 7-ци може да се видят и по-възрастни мъже. Жена в БМВ - това е абсолютна рядкост. На пръсти мога да изброя жените които съм виждал лично да управляват БМВта :?!? И вие ли сте така? Друго нещо което ми прави впечатление е, че повечето жени, които возя в моето БМВ обикновено започват сериозно да се панират (някои просто започват да мърморят, а по-тежките случаи - направо да пищят), когато започна да си правя кефа с колата, т.е. да карам лудо. Примерно на моята приятелка никак не и се нрави когато вижда пътя напред през дясното странично стъкло, а както всички добре знаете има определени моменти когато това просто се случва... :twisted: А самата тя като че ли малко се страхува от моята кола - знае че е мощна и малкото пъти когато съм и давал да кара все едва, едва натиска газта. Последния път се поизнервих малко от това и й казах да натисне повече, че колата се мъчи (нали знаете този лаф, че колата си губи центровката, ако не я пършиж :))... Когато и това не подейства преминах към по-груби мерки - натиснах и десния крак, така че ще-не ще, педала клекна до долу... и както си бяхме с около 20-30км/ч на 2-ра предавка колата направо полудя. Всъщност по-скоро щеше да полудее... само че тя в паниката си за да се противопостави натисна съединителя, при което оборотите веднага скочиха, а аз й пуснах крака... Но по-интересното се получи от това че тя в същия момент, вероятно сепната от внезапния рев на редовия шестак работещ на 6000+ оборота в мин, пусна съединитя... При тази маневра както може да се досетите, гумите веднага се запалиха... аз бях доволен, но тя се пищиса още повече - защото именно тези работи не ги харесва... Но се отклоних - мисълта ми беше, че не само фенките на БМВ са малко, ами като че ли повечето жени не си падат по такива изпълнения. Винаги съм се чудел защо е така? Чесно казано, без да претендирам че съм авторитет в тази област, го отдавам най-вече на факта че като че ли у нас, в България поначало малко са жените-шофьори, отделно че като че ли у жените по принцип има някакъв по-силен несъзнателен стремеж за умереност и практичност, която им пречи да се насладят на по-екстремното шофиране. Е, разбира се, всяко правило си има изключения и лично аз познавам едно такова изключение - сестра ми, която си пада по високи скорости, харесва й да кара БМВто ми, и не се притеснява и да го натиска, както се полага за БМВ. Въобще кефи ме да се возя при нея, защото е донякъде и комично да гледаш младо момиче да кара бързо и да хвърля реплики от рода на "абе тоя мухльо с това ренде какво си мисли че прави пред нас?!"... Както и да е. Ще се радвам и вие да споделите мисли на темата "жените и БМВтата".

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 25 Яну 2003, 21:13

Аз също рядко съм виждал жени каращи БМВ-та, има 3-4 на които се кефя максимално защото карат или Компакт или Купе Е36 и май не си поплюват с десния крак. А по въпроса с приателката ми той е следния като и дам да кара БМВ-то му скъсва педала на газта, супер много му се кефи. Когато аз карам обаче и реша да се изкефя или да покажа на някой, че е сбъркал като не си е купил БМВ полудява. Почва да вика да се притеснява и т.н. :cry: Нищо аз поне съм доволен, че тя като кара му се кефи а и съм МНОООООГО доволен, че е добра шофьорка, че иначе горкото ми БМВ :wink:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 25 Яну 2003, 21:26

I az poveheto koito sum vijdal karat E36 cupe ili compact...no mi pravi vpechatlenie che kum Dragalevci se dvijat razni jeni 40+ 50+ s razni golemi5-ci kombita.....zabili se vuv volana...obiknoveno nosovete im na prednoto stuklo :D nooo inache BRAVUS.A na mutreskite im kupuvat MB/po nepisan zakon;)/ ta zatva sa malko damskite bmw-ta :wink: Edna moia kolejka ot universiteta kara CLK200/ne e compresor/ ta mi vika onia den are da se gonim....az se suglasih,tya yavno ne ochakvashe ta vika...dobre ama togava shte zema na gadjeto kolata/S500/ :D Vikam si ko shtesh zemi na vuicho si samoleta...ama posle she dadesh da se sustezavame na tebe s komshiyata :lol: :lol: :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 25 Яну 2003, 21:40

Izglezda tuka e obratnoto stoto mi prvi vpechatlenie che ima mnogo jeni/momicheta s BMW'ta ! 8)

ps: kato primer naskoro edno BMW 7seria me mina s dosta goliama skorost (nad limita) i kato gledam si karashe mnogo pecheno i tochno i si se "mushkashe" m/du drugite koli maistorski, - i kogato posle na sfetofara nablizix -gledam to go karashe edna baba naglasena (vuzrastna zena sigurno niakude kum nad 70g. beshe)!

3C
==

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 25 Яну 2003, 22:48

наистина са рядкост жените в БМВ,честно казано досега не съм намерил подходящо обяснение на този факт.факт е също така,че жените не обичат да взимат завоите с вратите напред,може би се дължи на по-изявения инстинкт за самосъхранение(все пак жената трябва и да носи детето в себе си известно време,освен да го кърми).но понякога се срещат и такива,като на landshark приятелката,на които много се радвам,просто е яко,когато от светофара се изстреля някоя хубава кака с добра кола(за съжеление досега с БМВ не съм виждал да се катапултира от кръстовище,иначе досега да съм се оженил за нея :D :D :D

Аватар

Мнение от ati » 25 Яну 2003, 22:50

3C написа:

ps: kato primer naskoro edno BMW 7seria me mina s dosta goliama skorost (nad limita) i kato gledam si karashe mnogo pecheno i tochno i si se "mushkashe" m/du drugite koli maistorski, - i kogato posle na sfetofara nablizix -gledam to go karashe edna baba naglasena (vuzrastna zena sigurno niakude kum nad 70g. beshe)!

3C
==

ти ме застреля с тая бабка :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 26 Яну 2003, 0:38

Много е яко наистина изискана мадама със спортен стил на каране в
Е36 купе или компакт.
Дето се вика мечтая си за такава :)
:yes:
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 26 Яну 2003, 0:56

http://www.streetracing.ru/FrameSite/Crach/1/1.jpg
obiknoveno se sluchvat tia neshta kogato jena kara 740il :D :D :D

сбъркал колата, но не и форума
Аватар

Re: Жените с BMW-та

Мнение от Calibra16V » 26 Яну 2003, 1:32

da i az slu4aino dneska po blagoevgrad vidiax dve mnogo iaki pi4ki
s BMW E34 524TD 4erno metalik oba4e ne go karaxa burzo normalno :D
i napravo subiraha pogledite po grada :D :D :D no comment
neznam oba4e bmw-tata strashno otivat na gotinite madami :D :D :D

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 26 Яну 2003, 7:39

Мадама в БМВ = готина мадама! :-)
Тепърва ни предстои мисията невъзможна - да вкараме ентусиазъм в умовете на нашите жени(приятелки) и да ги превърнем в рейсърки (да не се бърка с рейвърки)! Който успял - браво, който не - успех! :-)

PS Мойта още нема книжка :-(

младши ентусиаст
Аватар

...

Мнение от bip » 26 Яну 2003, 14:28

4shh calibra are malko da vnimavash kak se izkazvash za momi4etata ~~~ shtoto mene ako pitash nikoia dama niama da ti se izkefi na opredeleniata ~~~
~ako ne se doseshtash jelanieto ni e po-skoro da ima pove4e gotini jeni deto karat i se kefiat ot karaneto~~~
a ako ti vidiat msg-a po-skoro reshat 4e ne si struva da sa na miasto kato tova s hora kato nas ~~~
~hubavo pone 4e ne karash bmw~
ne ti se praia na svetec i popr~jnite sa mi s~shto slabost ~~~ ama tova prozvu4a obidno i reshih da zashtitia jenskata polovina na 4ove4estvoto .
=============basta============
za bmw-to i jenite ... lele ... riadkost e oshte : no ima jeni koito opredelno mogat da karat ... ako e otdelila dostat~4no vreme da pokara i go e pravila s jelanie ... welll ... niamam seriozni poredpostavki da smiatam 4e tezi jeni sa po-loshi shofiori ot pove4eto m~je ... m~jete kato cialo sa fukliovci ~~~ v smis~l 4e i da mogat i da ne mogat : se opitvat da se "praviat" po p~tishtata ... a znaete 4e v mnogo slu4ai sa dosta "zaluhavi" i praviat greshki samo zaradi prekaleni niva na testosteron koito ne mogat da kontrolirat i osven tui sa s~4etani ot poslovi4na prostotia. s takiva shofiori ne iskam da me indetificirat : tova da se izp~rjish ot 0 - 100 - 0 za edin svetofar ne go razbirat mnogo hora : no tova e stremej k~m letene, krasota
a tova da minesh i da opr~skash niakoia babi4ka, da profu4ish s zverska skorost iz kvartal k~deto igraiat deca ili pokrai u4ilishte ~~~~ e tova e prostotia ... i to opasna.
jenite mogat da b~dat dosta po zamisliashti se za tia neshta i dori nikoga ne karat kola ~ mogat da ni nau4at kak da oceniavame po-pravilno niakoi neshta v jivota ~~~ taka 4e da gi uvajavame ...
=== problema s malkoto jeni s bmw-ta e predimno v BG
tuk prosto malko jeni karat oshte : i ako karat : karat ili slujebni koli ili koli na m~ja im. tia neshta ne predrazpolagat oshte k~m mania.
v Kip~r naprimer s~m se razhojdal den sled den i s~m se u4udval 4e s~otnoshenieto jeni/m~je zad volana e 60/40 pone ... prosto m`jete ba4kat : a jenite br~m4at b]
gotino B]]
~karmapa chenno~

Аватар

прав си

Мнение от ati » 26 Яну 2003, 16:25

да си кажа честно и аз мисля,че има някой неща,които можем да научим от жените.по принцип те не са толкова импулсивни и им е по-лесно като чели да определят кога да си направят кефа и кога просто да си карат.познавам няколко дами,които с завидно хладнокръвие излизат от стресови ситуации и дори не псуват(аз от време на време,когато някой много ме ядоса пращам поздрави на майка му,мисля че повечето мъже сме така).та мисълта ми е,че като чели жените(или тази част,която може да кара) карат по-рационално.

автомобилен поклонник
Аватар

Re: ...

Мнение от Turturelo » 26 Яну 2003, 16:57

bip написа:4shh calibra are malko da vnimavash kak se izkazvash za momi4etata ~~~ shtoto mene ako pitash nikoia dama niama da ti se izkefi na opredeleniata

Значи ще вкарам едно пояснение: предполагам, че имаш предвид думите "яки пички", които използва Calibra16V! Тези думички из страната се използват в смисъл на "страшни девойки" или "красиви мадами" нещо такова?! Мисля, че това е имал предвид Calibra 16V! Аз също използвам това определение и доста, често момичета са се засягали от вулгарния ми език и тогава разбрах, че на накой звучи обидно!

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 26 Яну 2003, 19:50

A pomnite li na sofiiskiq sabor kakwo kabrio se poqwi?
watre ima6e nakwa kurwa koqto ni izgleda tapo i si zamina. neznam za neq no awtomobila i be neweroqten :lol:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Godsmack » 26 Яну 2003, 21:41

Малко след Нова година учих една девойка да кара. Та изкарвам я аз на магистралата и след караулката и давам да кара. Голяма грешка - докато се усетя оная ненормалница хвърчеше с 195км/ч и се кефеше като малко дете. Е трябва да призная, че добре одържаше колата, а единсвеното нещо, което ме крепеше да не се насер... беше липсата на тоалетна чиния.
Е на такива жени BMW не трябва да им попада в ръцете.

Следваща

Назад към Основен Форум